Jump to content

bas-services

Senior
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  -
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 1. Je zou kunnen beginnen om er een datawarehouse van te maken. Met behulp van het ETL de data op te schonen en deze (automatisch, dagelijks) in te laden in je datawarehouse. Vervolgens een Business intelligence oplossing zoeken, zoals Tableau of PowerBI om je data te kunnen analyseren en te visualiseren. Zoiets zou geen €100k moeten kosten denk ik... Vervolgens zou je een rapportage kunnen opleveren als product aan een specifieke klant. Nieuwsgierige vraag van mijn kant: over hoeveel rows/GB data praten we?
 2. Ik zou afspraken maken en op papier zetten. Wat lever je op en wat niet. Daarin kan je duidelijk aangeven dat de AVG erbuiten valt. De verantwoordelijke (vriendin), in AVG termen, is verantwoordelijk voor de juridische afhandeling. Je geeft aan dat de website en het domein op haar naam staat. Gelijk een bruggetje naar je tweede vraag: de webhostingpartij is in deze een verwerker en heeft een verantwoordingsplicht naar je vriendin (klant). De verwerker dient zich in te spannen om de systemen te beveiligen. Bij een datalek dient het bedrijf dit te melden (binnen 72 uur), zowel aan je vrien
 3. En als ik €20 + transactiekosten per iDeal overmaak, moet ik dan €0,49 incl. BTW boeken en €20 op een balanspost?
 4. Bedankt voor je reactie. Het bedrag betreft €25 + transactiekosten (in het begin zal ik hier denk ik een half jaar mee doen). Van de verbruikskosten krijg ik per maand een factuur met btw specificatie. Volgens mij krijg ik wel een factuur, want over de transactiekosten moet ik btw betalen (als ik een willekeurige factuur voor een willekeurige maand bekijk op mijn privé account).
 5. Beste, Ik probeer een zakelijk tegoed voor telefonie op te waarderen bij een nieuwe leverancier. De leverancier vraagt €0,49 transactiekosten per opwaardering. Ik krijg hier geen factuur van. Vervolgens wil ik het tegoed wat ik heb opgewaardeerd boeken op een reeds aangemaakte balansrekening, om vervolgens de verbruikskosten te boeken op deze tegenrekening. Hoe moet ik de transactiekosten boeken? Kan ik dit als 'iDeal transactiekosten crediteur' boeken? Moet dit dan ook zonder BTW, omdat ik geen factuur heb ontvangen (dus ook geen factuurnr.)? p.s. het zou kunnen voorkomen d
 6. Beste Michelle, Ik zal Dolibarr willen aanraden, erg goede ervaringen mee.
 7. Beste, Ik lever diensten die klanten per jaar vooraf betalen. Als een klant een dienst afneemt op bijv. 1 december, kan ik dit direct als omzet boeken voor het huidige jaar? Of moet ik in mijn administratie rekening houden met het huidige boekjaar en dus 1/12 in het huidige jaar boeken en 11/12 in het volgende jaar? Ik denk zelf dat ik dit direct kan boeken in het huidige jaar. 'Om mij heen' hoor ik dat dit kan, maar wat is gebruikelijk?
 8. Bedankt voor je reactie. Helemaal mee eens. Mijn excuses.
 9. Mag ik hier op aanhaken? Ik ga webdiensten leveren. Voornamelijk aan particulieren, misschien enkele bedrijven. Moet ik dan een kasstelsel aanhouden? Ik vind een factuurstelsel namelijk overzichtelijker qua boekhouding. Moet ik dit ten allen tijden aangeven bij de belastingdienst of is er bij de start van een onderneming een soort 'standaard'-stelsel (bijv factuur)?
 10. Bedankt voor alle reacties. Het is allemaal wat duidelijker geworden. (Ik kreeg geen notificatie van nieuwe berichten. Vandaar mijn late reactie)
 11. Waarom een "bankrekening". Je kunt toch gewoon een grootboekrekening aanmaken daarvoor. Van de site van E-boekhouden: Je moet dus een grootboekrekening "Vooruitbetaald" aanmaken in de categorie "bezittingen". En je boekt dan van bank naar die rekening bij betaling. Uiteindelijk boek je de factuur en btw en dan dat totaalbedrag daarvan tegen op die rekening. Bedankt voor je reactie. Dit klinkt tevens als een tussenrekening (grootboek). Op dat moment moet ik wel werken met een memoriaal-boeking als ik het goed begrijp, om het geld van de ene naar de andere gro
 12. Volgens mij kan ik ook een 'bankrekening' aanmaken binnen het boekhoudpakket en daar vervolgens het opgewaardeerde tegoed op boeken. Vervolgens de facturen boeken op deze 'bankrekening'?
 13. Bedankt voor de reacties. Op het moment van opwaarderen heb ik wel een afschrijving van de bank. Ik kan deze dan niet koppelen aan een (openstaande) post in mijn boekhoudpakket. Zoals vermeld krijg ik maandelijks wel een factuur met de verbruikskosten. Deze kan ik wel boeken maar dan zit ik nog steeds met de opwaardering die ik, naar mijn idee, nergens kwijt kan. Ik gebruik E-boekhouden. Kan ik dit dan boeken als geld uitgegeven i.p.v. factuurbetaling verstuurd?
 14. Beste, Ik heb een aantal vragen betreffende prepaid en de boekhouding. 1. Bij een VOIP-provider kan ik enkel gebruik maken van een prepaid-dienst. Ik kan het tegoed (vooraf) opwaarderen maar ik krijg van deze opwaardering geen factuur. Daarentegen krijg ik wel achteraf een factuur van de verbruikskosten met BTW specificatie. Hoe verwerk ik dit in de boekhouding? 2. Bij een ander bedrijf kan ik niet op rekening kopen en dien ik de openstaande post te voldoen met een saldo, waarbij ik het tegoed vooraf online moet opwaarderen. Ik krijg van deze transactie tevens geen factuur,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept