Jump to content

tippi1

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Kijk daar heb ik wat aan, dank je wel!
 2. Voorbeeld: Mijn vragen: 1. Moet je bij het berekenen van de kostprijs de (te betalen) btw wel of niet meerekenen? (voorbelasting is € 0) 2. Bereken je de winst over verkoopprijs ex btw - totale kosten? 3. Klopt deze berekening?
 3. Bedankt voor jullie reacties, waarschijnlijk ben ik te kort door de bocht geweest met mijn verhaal. Uiteindelijk ben ik natuurlijk van plan om deze persoon in dienst te nemen en dan wil ik uiteraard aan alle voorwaarden voldoen. Maar voor nu heeft deze persoon 2 uur gewerkt en vroeg ik me af hoe ik dat moet boeken in mijn administratie. Ik moet toch eerst kijken of het iets is voordat ik iemand in dienst neem?
 4. Ik heb juist alles op orde en wil dat graag zo houden. Ik dacht dat dit forum was om vragen te stellen maar volgens mij ben ik hier op het verkeerde adres... Nog nooit te maken gehad met personeel vandaar de vraag... Zolang die persoon niet in loondienst is kan ik ook geen loonheffing afdragen
 5. Wat bedoel je precies met slecht openingsbericht? De beloning die ik noem is even fictief omdat het niet uitmaakt of ik nu 5, 10 of 100 euro per uur betaal toch? Waarom vrees je voor mijn administratie?
 6. Beste mensen, Wij hebben een webshop en zo nu en dan helpt er iemand mee met inpakken. Kunnen jullie mij vertellen: 1. Moet ik deze persoon in loondienst nemen? Het gaat om 1 tot 5 dagen per week pakketjes inpakken (duurt ongeveer 2 uur). (wanneer het druk is dan vraag ik of deze persoon komt helpen. De ene week is dat 1x p.w en de andere week 3x p.w afhankelijk van de drukte) 2. Ik betaal (fictief) 7,50 per uur. Boek ik dit inclusief of exclusief btw in mijn administratie? Ben benieuwd wat jullie ervan vinden :)
 7. Bedankt voor je reactie! Hoe boek ik die inventaris tegen elkaar weg? Cum afschrijving 500 A/ Inventaris € 500 Zoiets?
 8. Vraag 1. Dit is natuurlijk niet goed omdat er afgeschreven wordt over de boekwaarde, hoe moet ik het dan bijhouden? Dit is ook niet juist naar mijn idee want dan schrijf je eigenlijk ook maar 50 euro af... Vraag 2. Ik wil eigenlijk gewoon de inventaris van de inventarislijst en dus afschrijven tot 0, wat is dan de journaalpost om alle rekeningen juist te houden? Is het een buitengewone last?
 9. Er is geboekt Inventaris 500 A/ Bank 500 Toen is er afgeschreven Afschrijvingskosten 100 A/ Afschrijving inventaris 100 Dus de boekwaarde van de inventaris is 400 euro. Tot dusver allemaal duidelijk :) Nu heb ik twee vragen Vraag 1. Je schrijft af over de aanschafwaarde maar in het jaar dat je het bedrijfsmiddel gekocht hebt naar tijdsgelang. Hoe ziet de activastaat er dan uit? Activa aanschaf 500 ( in juni van dat jaar dus maar 6 maanden) Restwaarde 0 Afschrijven in 5 jaar dus 20% Dus dan is de afschrijving va
 10. Ah top bedankt voor je antwoord! Ik hou zelf een bestandje bij met de voorraad die er op 31-12 is, daaronder zet ik wat ik weggegooid heb gedurende het jaar en dan haal ik van elkaar af. Wat er overblijft is mijn voorraad op 31-12. Dit doe ik dus goed en loop niks mis qua kostenpost of btw ;) ` Maar ik kan het ook rechtstreeks van de voorraad afboeken dan? Want dan hoef ik het niet meer apart bij te houden. Alles wat ik weg wil gooien boek ik uit en daarmee is het ook opgelost? En dan kan ik altijd nog voor mezelf bepalen of ik het bij wil houden in een apart bestandje toch?
 11. Hallo allemaal, Op het moment dat ik voorraad inkoop dan is mijn journaalpost 7000 Inkopen (W&V) Aan Bank (Balans) En op 31-12 tel ik mijn voorraad en boek ik die op rekening 3000 Voorraad (Balans) Nu vraag ik mij het volgende af: Ik heb nu voorraad die ik weg moet gooien. Als ik op internet ga lezen dan mag je dat boeken onder afwaardering van de voorraad dus 4000 Afwaardering voorraad Aan 3000 Voorraad Maar je hebt al een keer de kosten voor de inkoop genomen op rekening 7000 inkopen. Mag je deze kosten dan nog een keer nemen op rekening 4000? Ik denk het
 12. Het gaat inderdaad om een webwinkel met enkel particuliere klanten. Wij boeken in vanuit het bankboek. Dus als we ideal pas in januari uit laten betalen dan zou de omzet + btw vallen in januari. Hoe zou je dan de winst in 2017 mee kunnen laten tellen? Het kasstelsel geeft aan dat je de btw en de inkomsten pas boekt op het moment dat het geld ontvangen is... Bedankt voor jullie antwoorden :)
 13. Wij volgen het kasstelsel en maken gebruik van ideal. Ideal kan je op elk gewenst moment uit laten betalen. Klopt het dan dat als ik mijn omzet uit december uit laat betalen in januari dat ik deze dus pas in 2018 hoef te verantwoorden? En mag dat?
 14. tippi1

  KOR

  JUIST! En nu is de vraag hoe doe ik dat :) Wat is de journaalpost Ga er even vanuit dat ik recht heb op 750 vermindering kor en dus 1250 euro moet betalen
 15. tippi1

  KOR

  Bedankt voor je antwoord Frelo! Het voordeel dat je hebt aan de kor moet je idd aangeven als winst want dan betaal je er inkomstenbelasting over. Maar mijn vraag is eigenlijk 1) Is de kor rekening een balans of een winst en verliesrekening? (ik heb het nu als W&V in de 9000) 2) Wat is de journaalpost aan het einde van het jaar?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept