Jump to content

daniellenagel

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Hulshorst
 1. Het werken als gevolgmachtigde is inderdaad de andere optie. Ik heb de bedrijfskundige- en juridische kennis van mijn partner graag binnenboord, wat dat is niet bepaald mijn sterke punt.
 2. 'We zijn getrouwd in gemeenschap van Goederen Geen personeel. Dat wat ik aan expertise nodig heb ga ik inkopen Goed geraden Afgelopen 3 jaar in een 'loondienst-constructie' exact hetzelfde werk gedaan, maar met de ervaring van die drie jaar geleerd dat het nu tijd is om echt volledig bedrijfsmatig aan de slag te gaan.
 3. Voor het opstarten van een twijfel ik nog over de rechtsvorm. Het wordt een bedrijf in de zorg, kleinschalig waardoor een BV financieel en belastingtechnisch niet interessant is. Het bedrijf zal mijn hoofdactiviteit zijn, wel zijn mijn levenspartner een aantal specifieke taken op zich nemen (administratie, inkoop en mogelijk delen van de acquisitie), ook vervangt hij mij bij mijn hoofdtaken. Qua verhouding zal de inspanning ongeveer 80 (ikzelf) - 20 (partner) zijn. Enerzijds neig ik naar een eenmanszaak omdat er geen sprake is van gelijkwaardigheid. Daarom lijkt een eenmanszaak daarom meer voor de hand te liggen dan een VOF. Aan de andere kant kunnen we dit alleen samen opstarten omdat we aanvullende competenties hebben en elkaars vervanger zijn. Bij een eenmanszaak overweeg ik om mijn partner ook in te schrijven als gevolmachtigde bij de KvK gezien zijn specifieke rol en expertise. Hij komt (de eerste jaren) niet in dienst van het bedrijf, maar zal via de meewerkaftrek wel een vergoeding ontvangen. Bij een VOF speelt ook nog de verdeling van de winst. Zakelijk gezien kunnen we verhouding van de uren aanhouden. Fiscaal is het interessant de winst maximaal bij mij neer te leggen, vanwege de overige inkomsten van mijn partner. Zou dat dan toch voor een eenmanszaak pleiten? IK ben benieuwd hoe het forum hier naar kijkt en of ik nog gezichtspunten mis in de vergelijking.
 4. Voor het opstarten van twijfel ik nog over de rechtsvorm. Het wordt een bedrijf in de zorg, kleinschalig waardoor een BV financieel en belastingtechnisch niet interessant is. Het bedrijf zal mijn hoofdactiviteit zijn, wel zijn mijn levenspartner een aantal specifieke taken op zich nemen (administratie, inkoop en mogelijk delen van de acquisitie). Omdat er geen sprake is van gelijkwaardigheid lijkt een eenmanszaak daarom meer voor de hand te liggen dan een VOF. Ik overweeg om mijn partner ook in te schrijven als gevolmachtigde bij de KvK gezien zijn specifieke rol en expertise. Hij komt (de eerste jaren) niet in dienst van het bedrijf, maar zal via de meewerkaftrek wel een vergoeding ontvangen. Is inschrijving als gevolmachtigde en gebruik maken van de meewerkaftrek te combineren? Of kan ik door het benoemen van mijn levenspartner als gevolgmachtigde mijn recht op de meewerkaftrek verspelen? Dank alvast voor de reactie.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept