Jump to content

anjab

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. ;) ;D Ik kwam er niet uit dus het zou best kunnen!
 2. Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik wilde proberen om alvast zelf een begin te maken. Heb inmiddels een boekhouder gevonden die ook met e-boekhouden werkt...
 3. Mijn excuus, ik zie het... Ben er volop mee bezig maar vind het verwarrend, vandaar mijn vraag
 4. Precies Hans... Uhmm dacht ik ook. Dit is nl wat er staat: 3.2. De beginbalans Bent u een startende ondernemer, dan heeft u geen bestaande boekhouding en voert u ook geen beginbalans in. Alleen als u overstapt van een ander boekhoudpakket, voert u de beginbalans in. Vandaar dat ik het even niet snapte... Het gaat mij er dus om waar ik de al reeds in bezitte inventaris ed moet afboeken. Boekhouden is geheel nieuw voor me maar wil het graag leren
 5. Hallo Hans, Dat klopt idd. Ze leggen hierbij de beginbalans uit maar dat is op mij niet van toepassing omdat ik net start. Mijn vraag is dan ook; moet ik de inventaris en startvoorraad ed dan gewoon als facturen invoeren en de computer en machine met afschrijving van 3 jaar? Hier loop ik even op vast, de rest van de boekhouding is me wel duidelijk.
 6. Goedemorgen allemaal, Na wat speurwerk ben ik bij e-boekhouden.nl uitgekomen en deze wil gaan gebruiken. Ik ga van hobby-matig naar onderneming. Ik heb dus het apparatuur, software en materialen al in bezit welke ik ook ga gebruiken voor mijn onderneming. Dit is allemaal dit jaar aangeschaft en heb alle facturen bij elkaar gezocht om ze in te gaan voeren. Nu is mijn vraag waar ik deze facturen nu in moet gaan boeken zodat ik een begin kan gaan maken met de boekhouding? Alvast bedankt voor jullie hulp! Groetjes, Anja.
 7. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open door een webwinkel te beginnen maar ik ben heel wat wijzer, dankje voor je toelichtingen! Aan de webwinkel was al gewerkt, kan er alleen nog geen artikelen in plaatsen daar ik KvK nodig heb om bij de groothandel te kunnen bestellen dus ik ga zeker direct de inschrijving regelen! En wat het urencriterium betreft, er zijn al heel wat uurtjes besteed, ik ga ze er gelijk bij noteren, ook deze op Hl... Nogmaals hartelijk bedankt voor je reactie!
 8. Goedendag allemaal, Ik heb per 1 aug goedkeuring gekregen van het UWV om een bedrijf (webwinkel) op te starten met de startersregeling. Wat zijn de volgende stappen? Eerst inschrijven bij het KvK en daarna de andere zaken (zakelijke bankrekening, webwinkel inrichten enz) of eerst de andere zaken en dan inschrijven bij het KvK? Omdat ik zo snel mogelijk wil starten, ivm het halen van de 1225 uren in het resterende jaar zodat ik de ondernemersaftrek krijg lijkt het mij dat ik me eerst inschrijf bij het KvK. Ik ben inmiddels al wel begonnen aan de urenregistratie bij te houden. En ik heb hier elders gelezen dat men weer zonder inschrijving naar buiten is gewerkt omdat het bedrijf te weinig omzet zou maken. Ik ga ws ook nog geen wereldbedrag halen in de resterende maanden van dit jaar, aannemende dat dit kalenderjaar tot 31 december is. Zouden ze hier een probleem van kunnen maken denken jullie? Anders zal ik er een paar nulletjes achter moeten plakken.... Alvast bedankt voor jullie antwoord!
 9. Beste allemaal, Na enig speurwerk kon ik geen antwoord vinden op mijn vraag. Ben bezig om een bedrijf op te starten via het UWV. Ondernemersplan is klaar en ingeleverd maar zit nu te rekenen met het financieel plan en het begrotingsplan voor 2016, 2017 3n 2018. Nu komt de vraag: Ik zal 1 augustus mogen starten via het UWV, moet ik het financieel plan en exploitatiebegroting dus berekenen op 4 maanden nog van 2016 of loopt dat dan echt een jaar door? Dus of van 1 aug 2016 tot 1 jan 2017 of van 1 aug 2016 tot 1 aug 2017? Moet deze uiterlijk morgen inleveren dus wordt haastwerk... maar dan ben ik op mn best! ;D Alvast bedankt!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept