Jump to content

Offshoretiger

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedenavond allen! allereerst mijn excuus voor een ieder en in het bijzonder “uw jurist” zo was het uiteraard niet bedoeld. ik zal even wat dingen verhelderen. - er zal volgende week een ingebrekestelling komen, met daarin de claim. - daarna als ze verzuimen wil ik een kortgedingrechter aanspannen, zodat ik naar de deurwaarder kan en als het moet bijv beslag kan laten leggen op rekeningen en dergelijke. concrete vraag is, hoe kom ik zsm aan mijn centen. want je recht hebben en krijgen is nog altijd een groot verschil. En welke druk middelen zijn er nog meer, uit het verleden is (achteraf)gebleken dat deze partij overal lak aan heeft, dus niet snel overstag gaat maar liever de boel traineert, dit laatste wil ik absoluut voorkomen. bedankt alvast voor een ieder die meedenkt.
 2. Beste mensen, het volgend is er aan de hand ik(opdrachtnemer) heb een opdracht verkregen van opdrachtgever welke geldende is van 01/07/17 tot 01/08/19. echter heeft opdrachtgever per 10/2018 75% van de portefeuille verkocht. Uiteraard betekent dit derving van de inkomsten. jullie moeten je voorstellen dat het om dagelijkse werkzaamheden gaat welke periodiek terug komen. Dus je mag, met als startdatum contract er vanuit gaan dat wat je tekent dit blijft gelden tot einddatum, althans je mag er in alle redelijkheid vanuit gaan, aldus onze advocaat. echter: wederpartij vind uiteraard van niet en vind dat door niet volledig uitgevoerde werkzaamheden zij zogenaamd veel klanten verloren hebben. Onzin, wij zijn nooit in gebreke gesteld of soort gelijk door opdrachtgever. nu zit het hele proces wat vast en gaat het mij niet snel genoeg. ik heb zoiets van” ik stuur een derving factuur en klaar”. maar wat is in deze wijsheid? Zwart wit: ik heb vanaf 10-18 tot 1/8/19 schade doordat ik er vanuit mocht gaan dat de opdracht zou continueren zoals aangenomen en niet tussentijds verkocht zou worden. ik wil geld zien voor die schade, simple as that. wat is de beste oplossing mannen? praten met wederpartij doe ik niet meer(!).
 3. Vertrek regeling zit er absoluut niet in. Een bijbaan is nooit een probleem natuurlijk,als je wilt werken is er werk zat. Als ik m'n ontslag aanbied springt de baas waarschijnlijk een gat in de lucht...we hebben tientallen mensen op stand-by staan,dus dat is dat. Het is natuurlijk wel zo dat ik mij absoluut niet blind ga staren op dit ene grote contract. Tuurlijk voel ik me vereerd dat ze ons hiervoor gebeld hebben,mocht ik er voor gaan,dan zeg ik m'n vaste baan op,maar ga dan natuurlijk wel als een malle klanten werven,simpel om het feit dat stel je word de laan uitgestuurd dat je een solide klantenkring hebt waar je op z'n minst van kan leven,de luxe komt later. Zoals ik al zei,dood ga je er niet van maar wil gewoon alles eraan gedaan/onderzocht hebben voor ik het doe. Dat lijkt me de beste instelling.
 4. Ik bedoelde meer met wat er "overblijft" wat ik na belastingen en mijn 2k bedrijfskosten overhoud van de omzet. Ik denk,denk ik,nog teveel als werknemer en ben mischien iets té huiverig. Voor mezelf vind ik het niet erg om bijv droog brood te eten maar ik wil m'n gezin niet teleur stellen en vandaar dus ook de vragen,welke mij overigens niet meer als normaal lijken. Een bedrijfsplan is er wel degelijk al verandert deze nog voortdurend door de reeds opgedane ervaringen waar we toen nooit aan gedacht hadden. Bedankt allemaal weer voor de reacties
 5. De vraag is dan natuurlijk wat blijft er nog van die 6k over....ik bestier alles zelf dus geen personeel. Bedankt voor je antwoord trouwens!
 6. Hallo allen, Mooi samen gevat in het laatste berichtje inderdaad....het is een behoorlijke rollercoaster... De branche waar ik nu in zit betreft de olie en gas wereld waar momenteel nog steeds zware klappen vallen. M'n huidige baas is dan ook blij met vertrekkend personeel enige regeling zit er sowieso al niet meer in door de toch wel geschade sfeer na een aantal discussies. Brengt mij wel op het volgende probleem,stel,stel! Ik ga dit allemaal doen. Wat inhoud dat ik elke werkdag (5pw)rond de 100 bakjes per dag reinig á3,75 excl. Ik heb gerekend dat ik rond de €2000 kosten elke maand heb Diesel Afvoer vuil water Verzekeringen Water Onvoorziene items. Wat valt hier per maand netto zo een beetje uit te halen? Ik weet het er zijn allerlei reken modellen en ik weet dat je de kosten mag aftrekken. Ik mag dan wat overkomen als een onbenul maar ik wil eigenlijk maar 1 ding en dat is exact weten waar ik aan toe ben met deze bron van inkomsten elke maand... Ik weet wel ondernemen is een risico maar in deze fase van mijn leven met 3 kinderen en een eigen huis wil ik zoveel mogelijk risico's afdekken.... Ik ben blij met al jullie hulp en leer hierdoor een hele hoop! Bedankt alvast allemaal weer voor het meedenken!
 7. Hallo toppers, Het is zga zeker binnen.en het is periodiek dagelijks werk geworden. Ik heb eigenlijk nog 1 voorwaarde voor ik teken en dat is een intentie verklaring van bijv 1 jaar of beter nog 2 of bijv 5,de tegenpartij bied niks anders dan "het" werk en een opzeg termijn van een half jaar. Aangezien ik mijn vaste baan voor deze werkzaamheden op zal moeten gaan zeggen wil ik,begrijpelijk,wat meer zekerheid van hun kant. Hoe kan ik dit het beste afdwingen,ik speel volledig open kaart en hou niet van liegen. Alle tips zijn welkom. Ik hoop dan spoedig te kunnen tekenen.
 8. Hartelijk dank allemaal voor jullie input. Het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden,een zeer goed gesprek. Wat eruit gekomen is, Er moet een prijs komen voor eens per jaar reinigen,daaropvolgend tot een aanbesteding van 5 jaar. Kortingen etc zijn natuurlijk allemaal hardstikke mooi echter is het wel zo dag de machines etc gewoon allemaal doordraaien net zo goed als de onkosten. Wat is nou de beste manier om een staffel toe te passen. In totAal is het 8/12 dagen werk,normaal gesproken kost 1 reiniging €7,95 incl. Het gaat om ongeveer 4000 containers welke allemaal gereinigd moeten worden Ik hoop dat jullie als ervarings deskundigen goede manieren hebben van het toepassen van staffels / schema's obv mijn gegevens. Alvast hartelijk bedankt allemaal weer!
 9. Morgen is het eerste verkennende gesprek. Telefonisch al wel een hoop besproken. Containers zijn per jaar. Mijn prijs is altijd onderhandelbaar en concurrerend. Ik zou graag zien dat indien we een contract opstellen,dat de gemeente maandelijks betaald tot de werkzaamheden voltooid zijn,of ineens voor/achteraf. Wat is trouwens de beste manier om een meerjarig contract af te dwingen? Zijn hier bepaalde strategieën voor wat exact wel en vooral niet te doen? Mocht ik dit werk voor langere tijd weten te krijgen dan zal dit betekenen dat ik mijn huidige baan voor een andere werkgever kan opzeggen..... ik wil zó graag!
 10. Dag mede top (!) ondernemers, Een paar vraagjes. Morgen gaan wij op de koffie bij een gemeente om eea van de grond te krijgen wbt een reinigings contract. Het gaat om de reiniging van alle particuliere en evt bedrijfs containers in desbetreffende gemeente. Morgen zal er onderhandeld worden wbt prijs,logistieke plan etc. Waar moet ik volgens jullie nog meer aan denken dan de prijs,het logistieke gebeuren en tijds bestek/indeling. Natuurlijk zijn goede ideeen over bovenstaande ook meer dan welkom,ik ga morgen heen met een kladblok,een folder,visite kaartjes en enkele foto's/filmpjes van reiniging. En voor jullie nog iets om over na te denken: 1 container reinigen kost €7,95 incl Het gaat om een paar duizend containers,moet er hier wat met de prijs gedaan worden of weegt het logistieke gebeuren teveel mee,denk aan water laden/lossen etc om dit gelijk te houden.... Ik hoor graag van jullie de top ideeen die jullie te binnen schieten. En waar vooral niet over praten! Het is voor ons erg belangrijk en wil dan ook niet iets aan het toeval overlaten. Bedankt allemaal!!
 11. Dag mede ondernemers! We zijn inmiddels onderweg,vanaf 1 oktober. Ik zie te weinig groei naar mijn idee,ik heb in de afgelopen maanden erg veel reclame gemaakt en geflyerd. mijn grootste inkomsten kwamen uit neven activiteiten als reinigen van oppervlakten ipv containers. nu weet ik dat de winter natuurlijk niet de meest ideale instap periode is maar ik zou graag wat meer klanten hebben,ik meld me hier dan ook voor tips en trucks om meerdere klanten erbij te krijgen want zoals het nu gaat kan het straks niet langer. ik werk voor zowel de zakelijke als de particuliere klant,op periodieke en eenmalige basis,dat laatste gebeurt meer dan het abonementen werk. de aquasitie per telefoon heeft me goede grote klanten opgeleverd maar oh wat zou ik graag groter willen worden en meer omzet willen draaien. ik zou graag reacties van jullie horen.
 12. - Welk gebied en rijtijden beslaat dat dan? Zoals gezegd dit zal max 20 km zijn,uiteraard worden dit gecombineerde ritten om het zo efficiënt mogelijk te maken. - Tegen welke prijs kun jij dan je dienst leveren? De prijs die ik eerder noemde zal echt de prijs gaan worden,obv de kosten die er nu liggen. - Oftewel, wanneer maak jij voldoende winst t.o.v. de kostprijs? Voor mij is het haalbaar wanneer ik 60 containers per dag zou doen,dit komt neer op €150 netto per dag,wat neerkomt op €3000 netto per 4 weken. - heb je alle kosten inzichtelijk? Na mijn idee heb ik alles behoorlijk gefilterd,van inkoop tot afschrijving op materiaal. - Hoe lang kun je zelf (voor) financieren? Ik werk in de offshore business en werk 2/2 dus kan mij dit veroorloven tot het erg druk gaat worden. Ik heb,mochten er mensen zijn die de bak wekelijks geschoond willen hebben iets achter de hand. - Vergunningen moet je inderdaad altijd hebben voor dit soort zaken, ga eerst met de gemeente in gesprek. Zoals gezegd is dit reeds gebeurt. Ook jij bedankt voor je input! Alles is welkom.
 13. Vergunningen: Wat je zegt klopt,echter werd mij schriftelijk toegestuurd dat enkel meldings plicht voldoende is. Wbt het afval water,zolang dit obv biologisch afbreekbare basis gebeurt kan ik dit dagelijks/wekelijks lozen op de gemeente werf,gratis. Wat betreft de water prijs,daar schoot ik even door,die prijs is op basis van ltr prijs excl btw en excl vast recht. Ik kom zodoende op 1,03 per liter uit. Heel erg bedankt nu al voor alle input!! Hier kunnen we wat mee!
 14. Het concept is zeker mooi. Er zijn zolang ik met biologisch afbreekbare middelen werk geen vergunningen nodig. De app heb ik over nagedacht,is dit ten opzichte van een goed werkende site zoveel beter? Ik twijfel of de investering het waard zal zijn. Natuurlijk heb ik een uitgebreid fb pagina met alles erop en eraan.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept