loading
Ga naar inhoud

M.meyn

Junior
 • Aantal berichten

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Geslacht
  Male

Recente activiteiten

 1. Mod toelichting: deze reacties zijn afgesplitst van dit oorspronkelijke topic en zijn een vervolg op de (niet afgesplitste) reacties van M. en John B: Het verbaast mij dat er nog altijd suggesties gedaan worden voor cold e-mailen, terwijl dat inmiddels toch al een tijdje verboden is ... Dat klopt inderdaad, ik denk dat ik dat wat beter had moeten verwoorden. Het ongevraagd versturen van e-mail berichten met een commerciële doel valt onder spam. Wat wel mag volgens de telecommunicatiewet is; het versturen van emails met commerciële doeleinden naar emailadressen die door de ontvanger daarvoor bestemd zijn. Hiervoor is voorafgaand geen toestemming vereist. BW. Hoofdstuk 11. Artikel 11.7 Lid 2 Indien de gebruiker een rechtspersoon is dan wel een natuurlijke persoon die handelt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf, geldt met betrekking tot het door middel van elektronische berichten overbrengen van ongevraagde communicatie voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden dat geen voorafgaande toestemming is vereist: a. indien de verzender bij het overbrengen van de communicatie gebruik maakt van elektronische contactgegevens die door de gebruiker daarvoor zijn bestemd en bekendgemaakt, en deze zijn gebruikt in overeenstemming met de door de gebruiker aan die contactgegevens verbonden doeleinden. b. indien de gebruiker is gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte en voldaan is aan de in het desbetreffende land geldende voorschriften met betrekking tot het verzenden van ongevraagde communicatie.
 2. Ik zou zeggen begin met het opstellen van een marketingplan. Herken je markt en concurrentie - Zijn er segmenten binnen de markt die onder bediend zijn? - Is het segment waarin jij actief bent groot genoeg om geld te verdienen? - Hoe groot is de concurrentie binnen jouw segment? - Hoe groot moet jouw marktaandeel zijn om geld te verdienen? - Is er wel vraag naar wat jij aanbiedt? Herken je klant - Waarom zou iemand jou inhuren en niet iemand anders? Vind een niche waarin jij je specialiseert. Maak een doelstelling voor jezelf hoeveel je in een jaar wilt verkopen en hoeveel mensen je wilt bereiken. Bepaal je marketingbudget en welke media je wilt gaan gebruiken om je doelgroep te bereiken. Verder zou ik zeggen blijf vooral doorgaan met netwerken, maar doe het wel doelgericht. Maak gebruik van sociale media, daarmee bedoel ik niet adverteren op facebook, maar echt actief en interactief bezig zijn op twitter, facebook, linkedin etc om prospects aan te trekken. Daarnaast zal je toch echt moeten verkopen. Je bedrijf zal niet groeien als je niet verkoopt. Als je een beeld hebt van wie jouw doelgroep is kan je makkelijk bedrijven bellen of mailen en je dienst aanbieden. Ik weet dat cold calling niet leuk is maar het is toch echt wel een effectieve manier voor verkopen, vooral als je nog een klein bedrijf bent. Je zal de aandacht op de een of ander manier moeten trekken. Als bellen niks voor je is dan kan je ook e-mailen (cold mailing). Je kan bijv op een zondag middag meerdere bedrijven mailen en jouw dienst aanbieden. OP het internet zijn er verschillende templates te vinden voor effectieve cold emails. Maar als je ECHT niet zelf wilt of kan verkopen dan zou je kunnen denken om je sales uit te besteden aan een salesbureau. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
 3. Wat is voor jou de reden dat je aandeelhouder wilt worden in het bedrijf? Je zegt dat de vooruitzichten veelbelovend zijn, hoe weet je dat? Heb je inzicht op de cijfers? Meedelen in de winst klinkt leuk maar als die er niet is dan zit je vast aan een bedrijf wat je alleen maar geld zal kosten. Weet je hoeveel het bedrijf waard is en wat je uiteindelijk zal betalen voor die 10%? En misschien nog belangrijker, wat zal je eruit krijgen? - BV opzetten - Eigen bedrijfsbus aanschaffen - Eigen studiekosten vergoeden - Jouw aankoop van de aandelen wordt over meerdere jaren verspreidt. Het ziet er naar uit dat je veel kosten zal maken voor relatief weinig. Want, zoals eerder vermeld door anderen, zal je met die 10% weinig of zelfs geen zeggenschap krijgen in het bedrijf. Aangezien de betaling ook over meerdere jaren wordt verspreidt zal je er ook lang aan vastzitten. Daarnaast heeft een management fee niks te maken met de hoeveelheid aandelen die je bezit, het is gewoon een vergoeding voor je werkzaamheden. Mocht je doorgaan met de aankoop dan zal er belastingtechnisch wel voor je veel veranderen. Omdat je dan een aanmerkelijk belang hebt in het bedrijf zal je belasting moeten betalen in BOX 2 en je boekhouding wordt ook complexer. Ik zou er eerst goed over nadenken voordat je ermee doorgaat. Soms klinkt iets veel mooier dan het is. Blijf het objectief bekijken. Groet, M
 4. Bedankt voor jullie reacties en het wegwijs maken van mij. Ik zal eens de genoemde topics gaan bekijken.
 5. Beste Allemaal, Ik zat net even rond te kijken op de forum, en was wel benieuwd aan het raken over wat nou de inspiratie is geweest voor HL'ers om te gaan ondernemen? Voor mijzelf begon het op de middelbare school (lang geleden alweer). Mijn economie docent liet een keer tijdens de les de film "Wallstreet" zien en ik vond het zo ontzettend gaaf hoe Gordon Gekko (de slimme zakenman van de film en mentor van de hoofdrol speler) een enorm succes van zichzelf had gemaakt. Nadat ik die film had gezien dacht ik bij mezelf, "klaar! dat ga ik ook doen". Ik heb toen boeken gekocht over investeren en ondernemen, en begon filmpjes te kijken over sales technieken e.d. Toen ik jaartje of 14 a 15 was begon ik mijn eerste handeltje met het internet als mijn verkoopplatform. Tijdens mijn studie heb ik mijn eerste echte onderneming opgericht en the rest is history. Nu ik er over nadenk heb ik eigenlijk nooit echt voor een baas gewerkt. Soms gaat het natuurlijk wat minder dan andere tijden maar, dat is een wel berekend risico die je neemt als ondernemer ;). Maarja, ik ben dus benieuwd naar wat jullie reden of inspiratie is geweest om de stap te zetten naar ondernemer. Ik kijk uit naar de reacties!
 6. Beste ik ben vandaag lid geworden van dit mooie platform. Na een paar kleine uurtjes te hebben gespendeerd in het lezen van verschillende threads (incl. deze) kan ik maar één ding concluderen en dat is; dat het een platform is met veel getalenteerde en gepassioneerde ondernemers, met ruime kennis van hun branche en vakgebied! Even kort over mijzelf. Je kan mij omschrijven als een creatieve en gedreven ondernemer. Ik heb meerdere bedrijven onder mijn riem en heb verschillende ondernemers begeleid/geadviseerd in het succesvol opzetten van hun eigen onderneming. Mijn expertise ligt vooral in het ontwikkelen en verbeteren van de algehele bedrijfsstrategie, Marketing en Business development. Ik hoop veel te leren van de ervaringen die hier gedeeld worden door mijn mede-ondernemers. Hopelijk zal ik ook zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verschillende topics. Groeten,
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké