Jump to content

Ronald Rijerkerk

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Volgens mij heb ik mijn antwoord en mag hier een slotje op (of verwijderen)😊 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/fiscale_reserves/oudedagsreserve
 2. Beste Fiscale Guru's, Ik heb een vraagje over desinvesteringsaftrek van mijn auto. Ik heb een auto gekocht op 17-11-2015 waar een investeringsaftrek op van toepassing was. Ik heb hem toen ook direct in gebruik genomen. Nu vroeg ik me af wanneer de desinvesteringsaftrek van toepassing is. Is dit tot en met 16-11-2020 of mag ik op 1 januari 2020 hem al verkopen en een nieuwe aanschaffen? De boekwaarde van de auto is op 1 januari 2020 €8000,-. Dit staat er op de site van de belastingdienst: Ik ben erg benieuwd of iemand weet hoe en wat. Alvast bedankt!
 3. Beste Guru's, Ik heb een vraagje over de FOR. Ik heb nu 12 jaar een eenmanszaak en op dit moment een bedrag in de FOR zitten. Nu zat ik er aan te denken om de FOR langzaam af te bouwen. (zodat het zwaard van Damocles :P niet meer boven mijn hoofd hangt) Nu mijn voorbeeld: Stel ik ga dit jaar 2000 euro in dit ZZPPensioen stoppen EN ik laat de FOR met 2000 euro afnemen. Klopt het dan dat: 1. De winst wordt vermeerderd met 2000 euro (door afname FOR) 2. Ik deze 2000 euro als kosten mag opvoeren als zijnde Inkomensvoorziening?(bij Inkomsten Belasting) Dus mijn Inkomen uit werk en woning wordt verlaagd. Dus dat ik daardoor minder belasting betaal. Met name dat laatste (2) vind ik interessant. Het 1e snap ik al. (denk ik :) ) Alvast bedankt!
 4. Beste Prinsrachid (en/of andere fiscale guru's :) ), Ik ben ZZP-er en heb dus een eenmanszaak. Ik heb een elektrische auto (plugin-hybride) en straks de ge-eikte benodigde meters. Ik ga dus gebruik maken van BTW aftrek + KIA regeling en in 15 jaar afschrijven van de zonnepanelen waarna ik ze eigenlijk eventueel aan mij prive zou willen overdragen voor een symbolisch bedrag. Wat ik mij nog afvroeg is hoe het zit met de inkomstenbelasting. Uiteraard heb ik alle voorgaande posts gelezen alleen kon ik onderstaande er niet helemaal uithalen. Stel mijn zonnepanelen leveren per jaar 4000 kWh op. Ik zie met de meter dat ik 2500kWh zakelijk heb geleverd (aan mijn auto). Uiteraard leg ik dit allemaal vast (mbv een foto + eventueel eikrapport van de meters, etc.) Dan is er dus 1500 kWh prive gebruikt. Moet ik vervolgens die 1500 kWh * 18 cent optellen bij mijn inkomsten? (en hier dus belasting over betalen?) OF gaat het verhaal van prinsrachid op: BTW technisch begrijp ik hoe het werkt namelijk 1500 * 19 * 21% btw terugbetalen of de forfait. Aangezien ik meters heb kan ik dus kiezen en in dit geval beter €59,85 betalen ipv de 100 euro forfait. Daarnaast heb ik ook nog te maken met het terugleveren van de stroom. Moet ik dit ook in de boekhouding laten opnemen? Hoe gaat dat in zijn werk. Alvast erg bedankt!! Met vriendelijke groet, Ronald

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept