Jump to content

Pistoletje

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Al het IP staat op naam van mijn eigen holding, die 50% eigenaar is van dit bedrijf.
 2. Leg dan eens uit wat je wint met het outsmarten van zo'n opdrachtgever? Opdrachtgever heeft een 'platform manager' aangenomen en deze persoon is van mening dat alle softwareproducten die ze laten maken door 2 partijen samen moet worden ontwikkeld. Ik ben van mening dat dit niet efficient is en natuurlijk hakt dat ook hard in de inkomsten van ons bedrijf. Het is dan dus ook niet mijn bedoeling om dit als 'chanteermiddel' te gebruiken, dat zou ik nooit doen. Maar het een keer laten vallen of er een discussie over open gooien kan geen kwaad als het echt nodig is. Als puntje bij paaltje komt ga ik dit echt niet tegen ze gebruiken om mijn zin hierin door te drijven hoor..
 3. Echt frustrerend wordt het pas als een klant niet reageert op facturen of achteraf opnieuw gaat onderhandelen over de prijs. Deze klan betaalt prompt, zei je zelf. De meeste ondernemers zijn blij met zo'n klant. ::) Zeker waar! :)
 4. allerbelangrijkste om te weten: is dit dezelfde opdrachtgever en project als van je andere vraag? Neen.
 5. De aanname die jij doet over chanteren vind ik erg onsmakelijk, dus ik ga daar even niet op in als je het niet erg vindt.
 6. Niet de moeite heeft genomen... daar klinkt enige frustratie in door. Je kan het ook als een professionele dimensie van jouw werk zien dat je zulke zaken met je opdrachtgever doorneemt, zodat er geen onverwachte konijnen uit de hoed komen. Je kan het auteursrecht tegen de opdrachtgever gebruiken (je mag niks zonder extra toestemming en aanvullende betaling) of inzetten om bijvoorbeeld zo'n extensie ook aan derden te verkopen. Werk met open vizier, niet met verhulde slimmigheidjes. ;) Het klopt inderdaad dat ik me inmiddels gruwelijk irriteer aan klanten die niet de moeite nemen om een offerte te tekenen waar ik behoorlijk veel tijd in heb gestoken ;) Daar komt dat stukje frustratie vandaan. Wat je zegt over een 'professionele dimensie' zou misschien wel kunnen kloppen ware het niet dat de opdrachtgever al (letterlijk) wilde dat ik aan de slag ging zonder dat de offerte af was. Nadat ik de offerte heb verstuurd en een behoorlijk informele 'ga maar aan de slag' heb gekregen ben ik pas begonnen. Ik heb daarna meerdere malen de handtekening(en) gechased, maar daar kwam simpelweg geen respons op. Ik stel deze vraag omdat de eigenaar van de ERP software maar *ook* de opdrachtgever het nu al heeft over 'als de software af is kunnen we zelf dingen in de code aanpassen', maar ik denk dat dat dus niet zomaar mag. Nu ben ik niet onwelwillend, maar deze (grote) klant tekent nooit offertes, overeenkomsten, etc. en volgens mij is dat omdat ze vanuit de directie nergens aan vast willen zitten. Erg frustrerend zoals je misschien kunt begrijpen. Nu is misschien wel het moment om een keer vanuit mijn kant te laten zien wat voor consequenties dat heeft.
 7. Als het hier om een mening gaat, zou ik zeggen dat het IP bij de opdrachtgever ligt. Maar ik ben meer op zoek naar iets objectiefs :)
 8. Hallo allemaal, Ik heb voor een opdrachtgever in 6 maanden tijd een op zichzelf staand softwareproduct gebouwd. Die 6 maanden vielen onder een overeenkomst waarin stond dat het IP bij de opdrachtgever ligt. Na die 6 maanden hebben we nog eens 3 maanden lang nieuwe features in de software gebouwd, maar dit is gebeurd zonder enige vorm van overeenkomst. Hoe zit het nu met het IP van de functionaliteiten die wij de afgelopen 3 maanden hebben gebouwd? Bedankt!
 9. Er is mij destijds een verkeerd beeld toegedaan van wat hij zoal allemaal zou doen. Ik had hem op een voetstuk staan, maar nu blijkt dat er letterlijk geen procent waar is van wat ik had verwacht. Ik heb me daar ernstig in vergist en dat is nou eenmaal mijn fout. Maar misschien is mijn grootste fout dat ik niet al een jaar geleden actie heb ondernomen ipv nu. Hij wil zijn aandelen wel verkopen, maar hij wil er een belachelijk bedrag voor hebben. Iets wat niet te onderbouwen valt en wat ik ook niet kan op hoesten.
 10. Er staat niets over in de (niet ondertekende) offerte of in de AV. Ja, 60% van het project is inmiddels af en ze hebben ook alle deelfacturen tot dusver netjes betaald. Dat dacht ik al inderdaad :) Thanks!
 11. De materie die wij uitoefenen ligt ver boven zijn niveau en de eventuele taken die hij wel zou kunnen uitvoeren (maar waar ik eigenlijk ook iemand van 3k per maand voor kan inhuren) doet hij niet goed, niet op tijd, etc. De gesprekken die we hierover hebben gehad zijn inderdaad best diep geweest en hieruit is uiteindelijk gebleken dat hij zich vooral wil inzetten als 'manusje van alles' en niet zozeer iemand met declarabele uren. Hij heeft letterlijk aan mij gevraagd of ik taken voor hem wil verzinnen. Ik ben al meer dan een jaar bezig met hem proberen te motiveren en hem vertellen wat hij allemaal zou kunnen doen, maar het lukt niet. Ik kom er niet doorheen. Misschien is het iets met zijn leeftijd -- hij is 20 jaar ouder -- misschien vind hij het wel lekker makkelijk zo, ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat hier geen verandering in aan te brengen is.
 12. Hallo allemaal, Enige tijd geleden ben ik voor een opdrachtgever aan een project begonnen. Het betreft hier een behoorlijk groot stuk maatwerksoftware. Belangrijk om te weten: 1: De software wordt gebouwd als plugin voor een bestaand ERP systeem. Wij bouwen dit project dus bovenop een bestaand systeem wat wij NIET hebben gebouwd. 2: De offerte is destijds nooit getekend en er is nooit formeel akkoord voor gegeven. Het is een beetje een 'Nice, begin maar!' gevalletje. Er is dus ook nergens vastgelegd waar het IP ligt. Volgens mij ligt het IP bij ons, aangezien opdrachtgever de moeite niet heeft genomen om de offerte te ondertekenen of de eventuele voorwaarden door te spreken (waarin het IP had kunnen worden vastgelegd). Dank!
 13. Hallo allemaal, Ik zal jullie een lang verhaal besparen maar ik zit op dit moment met het volgende: samen met een compagnon zit ik 50-50 (heb ik van geleerd ;)) in een B.V., nu is het zo dat mijn compagnon eigenlijk niets nuttigs doet en ik samen met 'mijn' medewerkers (hij kent ze amper) de kar trek. Het klassieke "hij doet niets nuttigs en ik wel" verhaaltje, helaas. Het is best een flink bedrijf -- zo'n 20 medewerkers -- maar ik, alsmede behoorlijk wat mensen op de werkvloer, zijn het simpelweg beu dat mijn compagnon niets nuttigs doet, bijna altijd te laat is, veel vrije dagen opneemt, gedemotiveerd is, etc. Daarnaast zitten we momenteel in een behoorlijke groeifase waarbij elke euro telt en zijn managementfee, een dikke 9k per maand, druk enorm hard op de lasten. Dat geld zou ik erg goed kunnen gebruiken, daar kan ik 2 a 3 fulltime mensen voor inhuren die wel nuttige dingen doen. Ik heb hier al meerdere malen met hem over gesproken en steeds geeft hij aan dat hij 'van alles' wil doen, maar hij doet nooit wat. Daarnaast is het ook eigenlijk altijd maar zoeken naar taakjes voor hem, net zoals je voor een stagiaire doet. Geen enkele van zijn uren leveren ook maar 1 euro op. Dit ben ik nu beu, maar hij wil dus zelf niet echt meewerken. Dus heb ik het volgende bedacht: ik vertel hem dat ik ga stoppen met het bedrijf tenzij ik de helft (of al) zijn aandelen krijg. Als ik stop, mag hij mijn aandelen overnemen, maar dan heeft hij niet veel meer. De belangrijkste mensen (en klanten) willen juist samen met mij werken en vertrekken zonder enige twijfel met mij, waardoor er niets meer over blijft. Als ik doorga met 75% van de aandelen zal hij alsnog geen functie mogen bekleden maar krijgt hij wel dividend. Als ik doorga met 100% van de aandelen krijgt hij uiteraard geen functie en ook geen dividend. Het voelt ergens een beetje gemeen om het op deze manier te gaan spelen, maar anderzijds blijft er sowieso weinig van het bedrijf over. De kosten en de irritatie die mijn huidige compagnon opleveren zijn te groot om dit vol te houden. Denken jullie dat dit een goed idee is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept