Jump to content

Mark TT

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wie herkent dit probleem?; Wij vragen elk jaar BTW terug uit diverse EU landen, waaronder ook Ierland. Nu doet zich het volgende probleem voor met dit land: Volgende de spelregels hoef je voor de VAT terugvraag geen originele facturen mee te sturen. Evengoed willen wij dat wel doen, omdat Ierland daar om vraagt. Het e-mail adres waarmee zij de mail versturen houdt elke vorm van correspondentie tegen (E-mail wordt meteen gebounced). Met of zonder attachments, de mail komt simpelweg NIET door hun vuurmuur heen. Ik kan dus NIET in contact treden met Ierland hierover. Met als gevolg dat men nu stelt; helaas, te laat, uw aanvraag is afgewezen. Wie heeft een vergelijkbaar probleem met dit land? Waar teken je nu protest aan inzake deze issue? Ministerie van Buitenlandse zaken verwijst door naar de Belastingdienst. De Belastingdienst doet hetzelfde en verwijst door naar het Ministerie. Weet iemand raad?
 2. De situatie; Bedrijf X is gevestigd in Frankrijk. Zij leveren een dienst aan een bedrijf Y, gevestigd in Nederland. Nu vraagt bedrijf X ons (we noemen onszelf even bedrijf Z, ook gevestigd in NL) om wat werkzaamheden (als onder aannemer te doen bij bedrijf Y, ook in Nederland. "Stuur ons de factuur hiervoor maar zegt bedrijf X". Nu willen wij dus bedrijf X een factuur gaan sturen. Stelregel is dat omzetbelasting wordt geheven in het land waar de afnemer is gevestigd. Gevoelsmatig zeg ik dan ook, BTW verleggen. Maar nu is er hier intern een discussie over wie de afnemer nu precies is. Is de afnemer, zoals ik veronderstel, het Franse bedrijf X? Of is de afnemer toch bedrijf Y in NL, omdat daar het werk voor is gedaan en dienen we met Nederlandse BTW te factureren, ook al zenden we de factuur fysiek naar Frankrijk? Lastig....Wat zouden jullie doen?
 3. Met andere woorden; jouw aanpak is niet zo handig. Het kan dus ook anders. Succes!
 4. Kort samengevat; hun pijn identificeren door de juiste vragen te stellen. Die pijn blijven aanhalen zodat ze zich bewust worden dat wat ze nu doen niet bijster 'handig' is. Dat jij hun messias/verlosser bent. En dat met jouw dienst/oplossing men beter af is. Klaar. Wanneer beginnen we? ;)
 5. En als "prijs" ter sprake komt, heb je hopelijk al geïnventariseerd wat men aan geld laat liggen als men het zelf doet/blijft doen zoals men dat nu doet. Prijs is dan vaak geen issue meer. Niets doen kost ze meer. Als ze dat niet inzien (of in willen zien), ben dan bereid om op te staan en weg te lopen. Oeverloos touwtrekken betekent vaak dat jij in het water belandt. En dat wil je voorkomen. Ook jouw tijd kost geld.
 6. Referenties geven kan uiteraard wel. Als de klant twijfel(s) heeft, laat hem contact opnemen met je bestaande klanten die hier open voor staan en je de handel gunnen. Heb je deze referenties nog niet, dan is het wat lastiger om hier doorheen te komen, maar zeker niet ondoenlijk. Solutions selling houdt overigens wel in dat je meteen praat met een power person (iemand die mandaat heeft om beslissingen te kunnen nemen), of iemand die en zogenaamde 'power sponsor' is; iemand die je naar de beslisser leidt. Praat je lager in de organisatie, dan loop je de kans dat die persoon overruled wordt later. Dan is alles voor niets geweest. Omlaag gedelegeerd worden is geen probleem. Begin dus hoog in de organisatie en voer daar het gesprek mee. Iets anders heeft weinig zin.
 7. Als (ex) sales manager (nu werkzaam in Finance) had ik een simpele stelregel; geen kortingen, geen proof of concepts, geen column fodder. Ofwel, geen verspilde energie/resources. Dit is namelijk het begin van het eind. Speel dit spel nooit mee. Doet een Musk ook niet. Graag of niet. Als verkopende partij dien je eerder de juiste vragen te stellen over wat de klant wil. Benader de (potential) customer eerder als een consultant dan als verkoper die je een product of dienst probeert te slijten. Wil de klant geholpen worden? Mooi, dan is deze bij jou aan het goede adres. Wil ie niet geholpen worden, laat hem gaan. Ook dat is een kunst. Hiermee hou je die klanten over die wel iets in jouw hulp zien. Want wat je feitelijk doet is je hulp aanbieden. Ik zal hier wel eens een mooi artikel aan wijden. Solution Selling werkt beter dan verkopen, maar vraagt wel om een redelijk strakke aanpak, zonder dat je zelf in een valkuil stapt.
 8. Ik lees net over reisbesluiten. IK denk dat ik daar wel mee uit de voeten kan. Gek dat dit me niet eerder is opgevallen. Toch niet goed genoeg gekeken blijkbaar. Dank voor de hulp.
 9. Dank voor het antwoord, en antwoord is "ja". Ik heb de gehele Belastingdienst site doorgespit, dus ook dit. Anders zou ik het jullie niet vragen.
 10. Beste Levelers, Voor ons personeel verstrekken wij al sinds jaar en dag zogenaamde Out of Town Allowances in het buitenland. Deze bestaat uit een component eten en street life. Per land zijn deze vergoedingen verschillend. Sommige van onze medewerkers zitten voor langere tijd in het buitenland en deze vergoedingen kunnen aardig oplopen. Nu is mij onduidelijk of deze vergoeding een WKR (werk kosten regeling) karakter heeft of niet. Ik heb de Belastingdienst site al doorgespit om na te gaan of dit nu wel of niet onder de WKR valt. Om ellende in de toekomst te voorkomen, ben ik benieuwd of een van jullie hier iets waardevols over kan roepen. Alvast dank. ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept