Jump to content

vaassen

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Bedankt voor je snelle reactie. Volgens mij had ik dezelfde termen al gebruikt, maar goed. Gelijk een opmerking over de site, mocht iemand het gebruiken: de €/TL koesr klopt niet. 1€ is nu 3,66TL waard. En er is tussen Turkije en Nederland/EUeen deal om geen invoerrechten te betalen indien het product oorspronkelijk uit Europa of Turkije komt. Inhoudelijk over de resultaten, ik zie ook "inklaringskosten" staan tussen de kostenlijst. Dit zie ik voor het eerst. Uit de resultaten van de calculatie komt er (exclusief expediteur kosten) + 22,6% procent aan kosten. Kan iemand de expediteurkosten voor mij inschatten? Wat zal het ongeveer zijn? Bedankt.
 2. Beste Allen, Ik ben van plan om parfum uit Turkije te importeren met een factuurbedrag van ongeveer 1500€. De geurfabriekant zal offertes aanvragen bij verschillende logistiekbedrijven, maar waarschijnlijk zal ik het met PTT laten brengen voor ong 35€ (10 kg). Ik heb me dood gegoogled naar calculatiemethodes om de douanekosten te bepalen, maar kon niks vinden. Bestaat er een calculatiemethode, zo niet wat zou ik ongeveer bij de douane moeten aftikken? En hoeveel zullen de expediteur kosten bedragen? Dit heb ik ook nergens kunnen vinden. Bedankt voor jullie hulp alvast. Groeten, Ali
 3. Ik kan me nog herinneren dat ik op een pagina had gelezen dat ik de belastingaangifte voor de ingekochte goederen bij het betreffende land zou moeten doen. Ik zal dit nog nazoeken, mocht ik de link terug kunnen vinden zal ik het hier plaatsen.
 4. Wat ik op de pagina van kvk heb gelezen is dat een eenmanszaak zijn eori nummer niet kan afleiden uit de nummer die hij van de kvk heeft gekregen. Ik ga googlen over de douane expediteur. Bedankt voor de tip!
 5. Je product moet nog steeds voldoen aan de Europese regelgeving, zoals hier de cosmeticaverordening. Je moet (laten) onderzoeken en aantonen dat je product aan de richtlijnen voldoet. Niet geheel onverstandig, want... je bent als importeur van een product van buiten de EER productaansprakelijk. Vergeet ook niet te denken aan de eisen voor etikettering. Bedankt voor de tip. Zoals u het omschreven heeft moet het product en de verpakking aan een aantal eisen voldoen. Ik ga bellen met de cosmetica 'instantie' om te vragen of de goedkeuring van de Turkse ministerie voldoende is mochten de richtlijnen overeenkomen. En of ik dit onderzoek in Turkije kan laten uitvoeren. Mocht iemand een antwoord op deze vraag hebben, kan hij/zij reageren op dit vericht.
 6. Beste mensen, Graag zou ik willen weten of ik iets over het hoofd zie m.b.t. de stappen die gezet moeten worden voor een succesvolle eerste import. Het gaat om alcoholvrij parfum direct van de fabrikant. [*] De leverancier/exporteur moet een ATR-certificaat verkijgen bij de Turkse douane en deze invullen [*] Ik heb geen CE-markering nodig [*] Alleen BTW betalen bij de douane. Geen invoerrechten [*] BTW van de geïmporteerde goederen bij de Turkse belastingdienst terugvragen. [*] EORI-nummer aanvragen bij de douane, ben een eenmaszaak dus ga het niet automatisch krijgen van de kvk [*] informatie over het product regelen [*] Aanmelden bij de kvk, maar dat spreekt voor zich Dit is het toch zo een beetje? En zou ik graag tips mogen van de ervaren importeurs. Wat zijn de potentiële valkuilen? Wat raad u mij aan, buiten de waslijst die ik opgesomed heb. Heb al wat speurwerk uitgevoerd (zoals te merken). Zijn er handige websites buiten higherlevel :), kvk, de belastingdienst, douane voor bedrijven, ondernemersplein? Bedankt voor de reacties alvast
 7. Ik heb expliciet vermeld dat het om alcoholvrije geuren/producten gaat. Ik heb vandaag de hele dag wezen googlen over het importeren van alcohol, maar kan het nergens terug vinden. Ook in de ATR overeenkomst tussen EU en TR staat (alcoholvrij) parfum niet in de lijst met producten die worden uitgesloten. Bedankt voor jullie hulp
 8. Bedankt voor uw tip. Ik ga deze stap wat uitstellen, omdat het ook even zonder kan.
 9. Update: ik heb net telefonisch gesproken met een Nederlands logistiekbedrijf. Hij heeft mij geadviseerd om de HS-code op te vragen en dat ik het zo kan achterhalen of het verboden is of niet.
 10. Een hele goeie dag beste forumleden, Met een verse Informatiekunde diploma opzak wil ik voordat ik ga solliciteren naar functies in mijn branche kijken of ik een aantal webshops kan opzetten. Ik ben zelf van Turkse komaf en wil graag producten importeren uit Turkije om ze hier (Europa) door te verkopen. Mijn eerste webshop wil ik openen om fragrances/alcoholvrij parfum te verkopen. Ik heb mij al een beetje verdiept in de wereld van webshops en fragrances. Heb nu ook 100ml van 16 verschillende geuren (in de koffer gestopt en zo 'geïmporteerd). Nu heb ik in Istanbul met ruim 4-5 groothandelaren gesproken of het mogelijk was om de geuren te exporteren naar Nederland of Duitsland. Ik heb zonet ook gebeld met PTT Kargo (PostNL van TR), maar alle post-/kargo bedrijven zeggen dat het VERBODEN is om parfum in Europa in te voeren. Ik heb natuurlijk ook gegoogled, in google.nl uiteraard, maar kan dit nergens terug vinden? Dus mijn eerste vraag op dit forum aan jullie is: Is het verboden om alcoholvrij parfum/fragrance te importeren uit een niet-EU land? Mocht dit legaal zijn kan ik gewoon bellen naar een groothandelaar en vragen om 20kg te sturen naar mijn adres of moet ik nog bij een Turkse instelling een label/formulier o.i.d. aanvragen? btw: als jullie ervaring hebben met een logistiekbedrijf, die een pakket van rond de 50kg zou willen transporteren naar Nederland, hoor ik dat graag via een pb. Groeten, Ali
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept