loading
Ga naar inhoud

MichaelR10

Junior
 • Aantal berichten

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

 1. Bedankt voor alle reacties. Ik vond het zelf ook al erg ambitieus om dit in box 3 te krijgen, bedankt voor het bevestigen van mijn gevoel.
 2. Op het gebied van marketing heb je zeker een punt. De andere punten ben ik het niet helemaal met je eens, want zoals ik al aangaf worden deze punten uitbesteed. Het argument dat deze punten allemaal geregeld moeten worden lijkt mij niet erg sterk, want dan zou iedereen die een tweede huis voor de verhuur heeft bij wijze van spreken ook niet in box 3 vallen, omdat zij administratie, gebouwbeheer etc ook moeten regelen.
 3. Goedemorgen, Ik ben al enige tijd bezig met realiseren van een Self Storage in een gehuurd bedrijfspand. De Self Storage zou ongeveer 170 units bevatten en dit jaar zal deze worden geopend. De Self Storage zal onbemand zijn en huurders kunnen via de website alles regelen met betrekking tot het reserveren, afrekening, unit uitkiezen etc. Zij zullen dan door middel van hun eigen telefoon toegang hebben tot de locatie. Het oorspronkelijke idee is om dit concept in eenmanszaak te gaan bedrijven, echter belde ik gisteren even mijn accountant met het idee en toen begon hij over een box 3 constructie. Dit zou op jaarbasis natuurlijk aanzienlijk schelen, omdat er geen IB betaald hoeft te worden. Gezien het feit dat de Self Storage locatie niet arbeidsintensief is, het beheer hiervan uit kan worden besteed had mijn accountant het idee dat het een stuk voordeliger zou zijn als dit concept niet als eenmanszaak wordt opgestart, maar in box 3 blijft. De regels van belastingdienst over box 1 of box 3 zijn voor deze situatie lastig te interpreteren. Op het moment dat er sprake is van meer dan normaals vermogensbeheer zou het een box 1 activiteit worden. Gezien het feit dat de Self Storage onbemand is, de huurders zelf toegang hebben tot de locatie en het beheer (administratie, schoonmaak) is uitbesteed kon ik me wel vinden in de redenatie van de accountant dat het een box 3 activiteit is. Is er iemand die hier wellicht specifieke kennis van heeft en misschien met mij mee kan denken? Alvast bedankt!
 4. Goedemorgen, Ik was benieuwd of er een vergunning nodig is voor het verstrekken van kredieten aan bedrijven (financial lease van auto's). Op de website van het AFM wordt mij dit niet echt duidelijk. Er staat voor zover ik kan vinden alleen dat er een vergunning nodig is voor het verstrekken van kredieten aan de consument. Wellicht dat iemand hier meer ervaring mee heeft?
 5. Met certificering bedoel ik ook deels diploma's. Welke zijn hier voor nodig.
 6. Ik heb eigenlijk een korte vraag. Is er voor de financiering (lease) van auto's certificering nodig? En het zelfde geldt voor het afsluiten van verzekering voor de lease auto's?
 7. Bedankt voor de reacties. Uit hetgeen wat ik op internet heb kunnen vonden, zag ik ook al dat er steeds meer tussenpersonen verdwijnen in deze. De voornaamste reden is dan natuurlijk het direct online aanbieden van verzekeringen door verzekeraars aan de consument. Ik dacht wellicht is het volume van 300 auto's, dan alsnog interessant. Maar met uw gezegde dat de inkomsten daarvan veel te weinig zijn is dat natuurlijk ook lastig.
 8. Beste Ondernemers, Afgelopen week hebben mijn vader het een en ander besproken over het autobedrijf van mijn vader. Naast de in -en verkoop van auto's, de garage en de lease maatschappij wil mijn vader nog een tak binnen het bedrijf creëren. Namelijk de 'auto verzekering'. Op dit moment lopen de autoverzekering (+- 300 auto's) van de zaak via een assurantiekantoor in de regio. Hij heeft aan mij gevraagd of ik deze tak binnen het bedrijf op me wil gaan nemen (op dit moment nog niet actief binnen het bedrijf). Het moet gezien worden als een los bedrijf met kantoor binnen het pand van de overige bedrijven. Ik ben op dit moment 23 jaar en heb 2 jaar geleden de opleiding Small Business & Retail Management afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heb ik diverse cursussen gedaan zoals Nevi 1 (inkoop) en de WFT basis module. Na enige research op internet heb ik het een en ander al gevonden, voornamelijk dat de markt aardig aan het verzadigen is en dat het online aanbieden van verzekeraars direct aan de consument invloed heeft op de omzetten van de assurantie kantoren. Bij het verkopen van nieuwe auto's is er een mogelijkheid om een eventueel een autoverzekering aan te bieden. Zodat het 'totaal plaatje' bij eenzelfde garage is onder gebracht. Wat ik concreet zou willen weten is of jullie ervaringen/tips voor mij hebben die ik mee kan nemen in het businessplan en of het gelet op de trends en ontwikkelingen binnen de assurantie branche het wel verstandig is om een assurantie kantoor te beginnen. Mochten er zaken niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact op. Groeten, Michael
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké