Jump to content

MarkBo

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Heb momenteel een aantal klanten die een product in 1 van mijn webshops hebben besteld. Paar klanten uit de UK en uit Duitsland. Goederen worden rechtstreeks door mijn leverancier verstuurd. Mijn leverancier stuurt vanuit Amerika naar mijn klant in Duitsland en UK. Hoe moet ik als Nederlandse onderneming omgaan met de BTW hiervoor?
 2. Ik kan hem zeker wel een factuur sturen, maar wordt ik niet gewoon als eigenaar gezien als hij meer dan de helft overmaakt naar mij. Mijn uren zijn nu eenmaal duurder dan de zijne.
 3. Waar het eigenlijk om gaat is dat een partner van me een Aziaat is en het de bedoeling is dat ik evt over een jaar bijvoorbeeld in zijn bedrijf instap. Hij zal vanuit Azie gaan leveren aan Europe en de US grotendeels. Hij vertelde mij dat hij voor ongeveer 800USD een hong kong company kan opzetten en dat de administratie ongeveer hetzelfde kost per jaar, dus zo'n 1500 a 2000 usd totale kosten per jaar. Ik kan hem ook gewoon een factuur gaan sturen en niet bij zijn bedrijf erin stappen, maar weet niet of dat zomaar kan.
 4. Ja over dat wereldinkomen had ik inderdaad gelezen. Weet iemand hoe het bijvoorbeeld zit als je vanuit een Hong Kong company verkopen hebt in NL, Duitsland, Spanje, Uk etc. Volgens mij hoef je over die verkopen geen BTW af te dragen als je levert vanuit Azie, want daarom wil men zich ook in Hong Kong vestigen.
 5. Voor een nieuwe onderneming ben ik me aan het orienteren om een Hong Kong company op te zetten. Dit kan ik als persoon daar gewoon openen en je betaald in Hong Kong geen belasting als het verkeer is buiten Hong Kong. Als ik als prive persoon een Hong Kong Company opzet, hoe zit het dan met de belasting in Nederland. Betaal ik alleen over het salaris wat ik uitkeer aan bezelf een inkomstenbelasting of heb ik nog met meer belastingen te maken? Wat zou er gebeuren als ik het geld gewoon in Hong Kong op de bankrekening laat staan? [mod edit:titel verduidelijkt]
 6. Volstorten ga ik ook doen, maar ik moet wachten op de bankrekening van de holding. Zodra die er is stort ik van prive naar holding en van holding naar werkmaatschappij. Volgens mijn zou dat de juiste weg zijn voor volstorten.
 7. Ok, helder verhaal. Alleen kan ik van RC gebruik maken zonder tussenkomst van Holding?
 8. De holding en werk zijn allebei al opgericht. De volstorting kan pas plaats vinden zodra de holding ook zijn bankrekening heeft (de werk heeft al wel een bankrekening). Krijg 2 verschillende adviezen, de 1 zegt gewoon geld van prive overboeken naar je werk rekening en dit later verrekenen. Een ander zegt je moet een leningsovereenkomst sluiten tussen prive en werkmaatschappij.
 9. De BV is al wel helemaal opgericht, alleen het is nog niet volgestort. Dacht dat het dan geen BV io meer was. Hoe kan ik geld van prive naar de werkmaatschappij krijgen?
 10. Ongeveer 2 weken geleden heb ik een holding met werkmaatschappij geopend. Voor de werkmaatschappij heb ik reeds een goedgekeurde bankrekening, maar die voor de holding is nog steeds in behandeling. Hierdoor kan ik het aandelenkapitaal nog niet volstorten, van Prive > Rekening Holding > Rekening Werkmaatschappij. Echter zou ik wel al graag gaan ondernemen, maar hiervoor moet ik geld hebben. Ik wil graag geld van prive storten in mijn onderneming, maar nou heb ik vernomen dat dit nog niet kan voordat er is volgestort. Wat is de juiste manier om wel geld te krijgen op de betreffende bankrekening van de werkmaatschappij? Zou ik wel geld zonder problemen kunnen overmaken van een prive Paypal naar een zakelijke paypal? Daarmee zou ik ook al even vooruit kunnen, of mag dat ook nog niet? Krijg wel al omzet binnen op mijn rekening, maar heb begrepen dat dat geen probleem moet zijn. Hoop dat iemand me verder op weg kan helpen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept