Jump to content
MarkBo
Verberg

Vragen over Hong Kong Company (limited) en belastingen

vraag

Voor een nieuwe onderneming ben ik me aan het orienteren om een Hong Kong company op te zetten. Dit kan ik als persoon daar gewoon openen en je betaald in Hong Kong geen belasting als het verkeer is buiten Hong Kong.

 

Als ik als prive persoon een Hong Kong Company opzet, hoe zit het dan met de belasting in Nederland.

Betaal ik alleen over het salaris wat ik uitkeer aan bezelf een inkomstenbelasting of heb ik nog met meer belastingen te maken?

 

Wat zou er gebeuren als ik het geld gewoon in Hong Kong op de bankrekening laat staan?

 

 

[mod edit:titel verduidelijkt]

 

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je bent wel actief zeg: Net een holding plus bijhorende werkmaatschappij in NL opgericht en meteen een rechtspersoon in Hong Kong er achteraan.

 

Hoe dan ook: Als het bedrijf gevestigd en actief is buiten NL (een cosmetisch trucje om alleen iets ergens 'in te schrijven' werk niet echt, als iemand daar ooit achter komt tenminste) dan heeft het bedrijf weinig met NL te maken natuurlijk.

 

Maar jij woont in NL neem ik aan en dan moet je hier je 'wereldinkomen' aangeven.

Hoe het een en ander verder geregeld is tussen NL en Hong Kong staat in het belastingverdrag. Dit is nogal specialistisch.

Misschien moet je een adviseur met kennis van het verdrag inschakelen?

 

(En misschien ook iemand met verstand van belastingen in Hong Kong trouwens.)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ja over dat wereldinkomen had ik inderdaad gelezen. Weet iemand hoe het bijvoorbeeld zit als je vanuit een Hong Kong company verkopen hebt in NL, Duitsland, Spanje, Uk etc.

 

Volgens mij hoef je over die verkopen geen BTW af te dragen als je levert vanuit Azie, want daarom wil men zich ook in Hong Kong vestigen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bezint eer je begint .......

 

Als je in HK een bedrijf registreert, zul je daar een vertegenwoordiger (advocaat / accountant) moeten hebben die daar je bedrijf registreert, je boekhouding voert, de notulen van een (fictieve) jaarlijkse aandeelhoudersvergadering schrijft, je jaarlijkse belastingaangifte doet etc. etc. En dat alles doen ze niet voor niks. Daar zijn minstens enkele honderden, zo niet duizenden Euro's per jaar mee gemoeid.

 

Belasting betalen moet je in HK ook. Weliswaar minder dan hier maar je komt er niet onderuit als je daar winst maakt. Dat je inkomen uit HK in Nederland ook moet opgeven, als je tenminste in Nederland woont, lijkt me duidelijk.

 

Wat wil je met het geld doen als je het in HK op je bankrekening laat staan? Het daar contant afhalen en je vakantie daarvan financieren? Dan onttrek je het voor privé gebruik en is het weer inkomen in NL.

 

Ik heb zelf een aantal jaren een LTD in HK gehad maar ben er snel van teruggekomen vanwege alle rompslomp en kosten. Dat alles stond in mijn geval in geen verhouding tot de voordelen die ik dacht ervan te hebben. Als je werkelijk goed geïnformeerd wilt worden, stap dan eens binnen bij een accountantskantoor in HK en laat je daar voorlichten. In het Internet vind je geen pasklare oplossingen of juiste informatie voor specifieke gevallen.

 

Mijn advies: Als je geen echte global player bent, begin er dan niet aan om enkel en alleen wat belastingvoordeel te hebben. Bovendien begeef je je al snel op het pad van belastingontduiking.

 

Edit: Als je vanuit Azië naar Nederland of elk ander land binnen de EU levert, zal de ontvanger echt wel Invoeromzetbelasting (BTW) moeten betalen bij import. Jij hoeft die dan niet te berekenen en niet af te dragen. Dat doet de ontvanger van de goederen dan wel.


China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Waar het eigenlijk om gaat is dat een partner van me een Aziaat is en het de bedoeling is dat ik evt over een jaar bijvoorbeeld in zijn bedrijf instap. Hij zal vanuit Azie gaan leveren aan Europe en de US grotendeels.

 

Hij vertelde mij dat hij voor ongeveer 800USD een hong kong company kan opzetten en dat de administratie ongeveer hetzelfde kost per jaar, dus zo'n 1500 a 2000 usd totale kosten per jaar.

 

Ik kan hem ook gewoon een factuur gaan sturen en niet bij zijn bedrijf erin stappen, maar weet niet of dat zomaar kan.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik kan hem zeker wel een factuur sturen, maar wordt ik niet gewoon als eigenaar gezien als hij meer dan de helft overmaakt naar mij. Mijn uren zijn nu eenmaal duurder dan de zijne.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 211 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept