ChinaTradeConsult

Legend
  • Aantal berichten

    852
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door ChinaTradeConsult

  1. Of je het verplicht bent of niet, waarom zou je alle gegevens niet gewoon downloaden en bewaren? Het kost je alleen maar opslagruimte in de cloud of op je harde schijf. Misschien heb je het nooit meer nodig maar als je het wel nog eens nodig hebt, heb je het tenminste nog.
  2. Sorry Bert, maar ik vraag dit niet om een probleem van mijn klant op te lossen maar om mijn kennis uit te breiden. Dat mag toch wel op dit forum?
  3. Het is inderdaad kleding. Witte wegwerp overalls voor "doe het zelf" schilders met een verkoopwaarde van nog geen 5 Euro.
  4. Nee, is er niet geweest. Even ter verduidelijking: De goederen zijn door een Duitse vervoerder van China naar Rotterdam vervoerd. In Rotterdam worden ze door een Nederlandse douaneagent ingevoerd. Deze douaneagent heeft een hele waslijst met documenten die hij wil hebben. Gek genoeg alleen maar als de douane wil inspecteren. De lijst met gegevens die hij wil is: 1 Ocean Freight Insurance Policy 2 Purchase Invoice 3 Resale Invoice 4 Purchase Contract 5 Invoice for Transport Costs 6 Invoice Insurance 7 Correspondence regarding Purchase 8 B/L 9 Custom Clearance Order 10 Authorization for direct Representation 11 Payment Receipts 12 Export Declaration CN Als mijn klant dit allemaal moet geven, weten ze niet alleen bij wie hij inkoopt en wat het kost maar tevens wat zijn marges en wie zijn klanten zijn. Dat is de complete informatie die voor zijn concurrenten waardevol is.
  5. De Rotterdamse douane wil een container van een van mijn klanten inspecteren. Eigenlijk niks bijzonders want dat gebeurt regelmatig. Wat ik alleen nog nooit heb meegemaakt is, dat ze behalve de normale documenten die voor invoer nodig zijn, nu opeens ook een verkoopfactuur willen hebben. Ik kan me niet voorstellen waarvoor ze die nodig hebben. De betreffende goederen worden pas gefactureerd als ze uitgeleverd worden. Er is dus nog geen verkoopfactuur maar ook al zou die er zijn, zou hij weigeren die te geven. Heeft er iemand van jullie zoiets al eens meegemaakt? Kan iemand me zeggen met welk doel ze willen weten wat mijn klant aan de goederen verdient en wie ze koopt? Is de douane überhaupt bevoegd om verkoopfacturen te vragen?
  6. LINK Gevonden met de zoekfunctie "parfum samples".
  7. Dit soort oplichters gaat er van uit, dat er nog dommere mensen bestaan dan ze zelf zijn.
  8. Ik had er ook veel last van maar word nu hooguit nog maar 1 keer per maand gebeld. Ik vraag meteen of het een Cold Call is. Dan wordt het even stil aan de andere kant van de lijn. In enkele gevallen werd er zelfs ja gezegd. Ik zeg altijd, dat ik vandaag een goede bui heb en geen aangifte zal doen maar dan moeten ze me nooit meer bellen. Daarna blokkeer ik het nummer. Dit schijnt te helpen.
  9. Ik verbaas me er telkens weer over wat men allemaal bedenkt om een paar euro minder belasting te hoeven betalen. Als ik een kinderzitje, ski box, trekhaak, hondendeken of wat anders koop wat ik puur privé en absoluut niet zakelijk nodig heb, betaal ik dat gewoon zelf. Ook tolkosten en brandstof als ik met de auto op vakantie ga. Zoiets als bedrijfskosten declareren, staat voor mij gelijk aan belastingontduiking. Ik zie de bijtellingsregeling als vergoeding voor het GEBRUIK van de auto als voertuig en niet voor de bijkomende kosten van het privégebruik. Misschien onnozel, maar ik voel me er beter bij en haal me geen problemen met de belastingdienst op mijn hals.
  10. Bij dropshipping koop jij als bedrijf bij een ander bedrijf (B2B) en verkoopt het aan een consument (B2C). De consument kan het artikel terugsturen naar jou en je dient hem dan ook zijn geld terug te geven. Jouw leverancier kan (en zal) een retour van jou weigeren. Zeker als hij in China of een ander Aziatisch of Afrikaans land zit. Als je weet dat in Nederland het retourpercentage bij vrouwenfashion, volgens een onderzoek van februari 2023, meer dan 40% bedraagt, kun je je voorstellen wat voor een werk je op je hals haalt en dat je zelf een magazijn moet hebben om die retouren te verwerken. Een deel van die retouren zul je niet meer kunnen gebruiken voor de verkoop. Het is een bekend feit dat sommige klanten kleding bestellen, die in het weekend of voor een bepaalde gelegenheid dragen en dan op maandag doodleuk terugsturen. Weet waar je aan begint.
  11. Ter vergelijking de huidige kosten voor mijn klanten bij FOB Guangzhou (Nansha) - Rotterdam: LCL 6,2 cbm / 980 kg Zeevracht USD 235,60 (Euro 215,-.) Havenkosten Rotterdam Euro 285,20 Inklaring Euro 50,- Niet inbegrepen: Transportverzekering, invoerrechten, BTW, eventuele douane inspectie, transport vanaf Rotterdam-haven naar eindbestemming.
  12. @Tonino: Ik zie dat ook steeds vaker langskomen. DDP wordt door leveranciers vaak aangeboden om bij invoer een lagere waarde en/of een verkeerde goederencode aan te geven en daardoor meer te verkopen. Hoe hoger de invoerrechten, hoe meer er “bespaard” kan worden. Dit wordt vooral gedaan bij goederen waarvoor een hoge antidumpingheffing geldt zoals bv fietsen (antidumpingheffing tot 48,5%) en bepaalde schroeven en bouten (tot 86,5%). Deze worden (vaak via Polen) onder een heel andere goederencode en met een veel lagere waarde in de EU ingevoerd en dan doorgeleverd naar het land van bestemming. Je zult van geen enkele leverancier of douaneagent de invoerdocumenten of een rekening met BTW krijgen omdat deze niet overeenkomen met de werkelijkheid. Het zou me overigens niet verbazen als het in deze topic elektrische fietsen betreft. De prijs en de populariteit van het product (zoals TC aangeeft) laten dit sterk vermoeden.
  13. Misschien kun je het beste een sticker met de ontbrekende informatie maken en deze op de doos plakken. Zeker geen mooie of ideale oplossing maar wel de goedkoopste.
  14. @Inspiresta: Ik denk niet dat dit iets te maken heeft met economische garantie. TS heeft bij een leverancier voor salontoebehoren een apparaat voor permanente ontharing gekocht voor een prijs van Euro 11.950,-. Het lijkt me duidelijk dat geen enkele consument een dergelijk apparaat voor zo'n prijs gaat kopen om dat thuis te gebruiken om zijn / haar lichaamsbeharing permanent te verwijderen en het dan in de kast te zetten. De leverancier moet er alleen al daardoor van uitgaan dat het voor de uitvoering van een bedrijf aangekocht is. Bovendien was de offerte (en mogelijk ook de factuur) gericht aan het bedrijf van TS. Als hij dan op de koopovereenkomst een garantieperiode van 2 jaar toezegt, heeft TS ook recht op deze garantie.
  15. "Importkosten" is een ruim begrip. Welke kosten bedoel je precies? Invoerrechten, omzetbelasting, inklaringskosten?
  16. Als ze dan Frans Timmermans en Jesse Klaver meenemen is de sekte compleet en hebben wij weer een zorg minder.
  17. Valt dit niet onder het hoofdstuk ongeoorloofde "koppelverkoop" ? Ik denk dat je van de regen in de drup komt als je hierop ingaat. Of nog eerder in een stortbui.
  18. Ik kan het blijkbaar niet vaak genoeg herhalen: Als je schrijft dat je het contract wilt ontbinden, erken je dat je een contract afgesloten hebt. "UwJurist" heeft op 21 oktober in de post "Overeenkomst met Vind-uw-bedrijf" geschreven wat je nu onmiddellijk moet doen.
  19. Vraag nooit om ontbinding van een contract want daarin bevestig je alleen maar dat er een contract tot stand is gekomen maar bestrijd de totstandkoming van een contract op grond van misleiding, onredelijke bepalingen en verdere argumenten die je denkt te hebben. Zoek ook eens naar de rechtszaken tegen MKB Clickservice waarin ze veroordeeld worden. Daar vind je beslist nuttige informatie en argumenten.
  20. Volgens de laatste opiniepeilingen hoort BBB niet tot de 3 grootste partijen maar staat op de 5e plaats achter PVDA/GL en PVV. Ondernemers moeten de standpunten van deze 2 partijen zeker ook eens bestuderen voordat ze kunnen zeggen welke partij werkelijk het meeste (of het minste) voor ondernemers doet.
  21. Hoe is de stand met betrekking tot je duurzaam tuinbouwproject in Centraal/Zuid Amerika waar je in Januari 2022 mee bezig was? Is dat ooit van de grond gekomen?
  22. Het verschil tussen CFR en CIF is, zoals je zelf al aangeeft, niet groot. Het enige verschil is dat bij CIF de kosten voor de verzekering tot de aankomsthaven voor de verkopende partij zijn en bij CFR voor de koper. Alle risico's, voornamelijk dat je het vel over de oren getrokken wordt met een CISF (China Import Service Fee) en de hoofdprijs betaalt voor ieder onderdeel van de importhandelingen, zijn hetzelfde. CFR of DAP heb ik in de meer dan 20 jaar dat ik dit werk doe nog niet meegemaakt. Kosten van een LCL: Op het ogenblik betaal je voor de pure zeevracht van een LCL naar Rotterdam ca. USD 65,- per cbm. Per 1 November worden deze kosten waarschijnlijk verhoogd. Als je uitgaat van een LCL en de leverancier brengt Euro 400,- (USD 423,-) in rekening voor de pure zeevracht, zou het om een machine met een verpakkingsvolume van 6,5 cbm gaan. Bij dit volume kun je er van uitgaan, dat het inderdaad een LCL zending zal zijn. Je hoeft zelf niet op zoek naar een expediteur die in China de zeevracht voor een LCL regelt. Dat kan ook een Nederlandse expediteur met een agent in China voor je regelen.
  23. Gezien het feit dat de leverancier vrachtkosten van Euro 400,- berekent, lijkt het me duidelijk dat we het hier over CIF aankomsthaven hebben.
  24. Voor aspirant importeurs nog even wat opmerkingen met betrekking tot betalingen aan Chinese leveranciers. We kunnen te maken krijgen met verschillende betalingscondities van de leveranciers. De meest voorkomende zijn: Volledige betaling van de order op het moment dat de order geplaatst wordt. Dit wordt voornamelijk verlangd als de goederen geen standaard product van de leverancier zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijzondere specificaties (speciale verpakkingen, logos, speciale maten etc. etc.) waardoor de goederen niet aan een andere klant kunnen worden verkocht als de opdrachtgever, om welke reden dan ook, niet aan zijn verplichtingen voldoet. Ga hier niet op in als het een standaard product is. Aanbetaling (Deposit) van 30% of 50% bij het plaatsen van een opdracht voor standaard producten en het restbedrag (Balance) bij eigendomsoverdracht. 30% is bij mij het meest voorkomend. 50% indien de grondstoffen die de leverancier moet inkopen relatief duur zijn. Met betrekking tot het moment van eigendomsoverdracht moeten we onderscheid maken tussen 2 leveringscondities: EXW en FOB. CIF laat ik buiten beschouwing omdat ik hier een absolute vijand van ben. EXW: De koper verzorgt het vervoer vanaf de fabriek naar de haven. Zodra de goederen van zijn terrein zijn, heeft de leverancier hier geen enkele zeggenschap meer over. Hij zal dan ook betaling verlangen voordat de vervoerder de goederen meekrijgt. Bij EXW kun je het beste overeenkomen dat je de rest pas betaalt nadat de goederen door een onafhankelijke derde zijn geïnspecteerd en goedgekeurd of, als je geen inspectie laat doorvoeren, je foto's / video's van het product en de hele order hebt gezien. FOB: In dit geval verzorgt de leverancier het transport naar de haven. Tot het moment dat de zending op het schip is, houdt hij zeggenschap over de zending en draagt hij ook alle risico's van verlies of beschadiging. Zodra de goederen op het schip staan, krijgt de leverancier een BL (Bill of Lading). Degene die de originele BL heeft, wordt beschouwd als eigenaar van de goederen. De leverancier stuurt per email een kopie van deze BL naar de koper als bewijs dat de goederen werkelijk verstuurd zijn. Zodra je deze kopie hebt, kun je de restbetaling doen. Als de leverancier de betaling binnen heeft, zal hij de BL vrijmaken / overdragen aan de koper. Het eenvoudigst en snelst is een “Telex Release”. Dan heb je de documenten op tijd en loop je ook geen risico dat ze onderweg verloren gaan. Betaling dmv een Letter of Credit (LC), al dan niet met een aanbetaling. Dit wordt voornamelijk gedaan voor orders met een hoge waarde bij een nieuwe leverancier. Je bepaalt in overleg met de leverancier de voorwaarden waaraan hij moet voldoen. Dit kunnen bv uiterste levertijd, resultaat van een inspectie etc. zijn. Als je het over alle voorwaarden eens bent, “parkeer” je het gehele bij levering (nog) te betalen bedrag bij de bank die het pas aan de leverancier uitkeert als hij aan alle voorwaarden heeft voldaan. De koopcontracten die mijn klanten afsluiten zijn meestal “FOB met XX% deposit en balance against copy of BL”.
  25. @Anna: Dank voor je toelichting. In dit geval zou ik Norbert zijn raad volgen en een Nederlandse vervoerder inschakelen. Vraag je leverancier om een Prijs FOB haven China. Dan krijg je van je Nederlandse vervoerder een "all in" offerte en kom je niet voor verrassingen te staan. Verzekeringstechnisch denk ik dat Norbert je alles kan vertellen betreffend eventuele bedrijfs- of persoonlijke schade, mocht de machine schade veroorzaken. Mocht je nog vragen hebben kun je graag contact met me opnemen. Dat kost niet altijd geld. Veel succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.