Ga naar inhoud

ChinaTradeConsult

Legend
 • Aantal berichten

  643
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

ChinaTradeConsult won de laatste dag op 20 november

ChinaTradeConsult had de meest gelikete inhoud!

Karma

47

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  maak een keuze
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  commercie en marketing
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  China Trade Consult
 • Adres
  Saturnusstraat 1, Oss, NB, 5345 LA, Nederland
 • Telefoonnummer
  0637201102
 • Branche
  Overig
 • Branche 2
  Communicatie & marketing
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Mij wat kunnen leren.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Alleen aan beginnen als je bereid bent keihard te werken, weet dat er veel risico's aan verbonden kunnen zijn en je een enorme verantwoording tegenover je personeel hebt.

  Er vliegen geen gebraden ganzen rond. Ook niet in China.
 • Mijn mening over innovatie
  Onontbeerlijk. Stilstand is achteruitgang.

Recente bezoekers van dit profiel

1096 profielweergaven
 1. Dat SHELLAC pas door CND algemeen bekend geworden is, betwijfel ik ten zeerste. SHELLAC is het materiaal dat al heel lang geleden de wasrollen voor geluidsopnames vervangen heeft. Later werd SHELLAC vervangen door Vinyl. Iedere platenverzamelaar zal je meteen kunnen vertellen wat SHELLAC is of ten minste eerder aan platen denken dan aan nagellak.
 2. Ik zou wel reageren door alleen te zeggen dat je van mening bent dat ze geen juridische basis hebben waarop ze jou kunnen verbieden deze naam te gebruiken. Niets meer en niets minder. Zeker geen discussie aangaan.
 3. SHELLAC is een grondstof. Zie Wikipedia Naar mijn weten kun je een grondstof niet als merk registreren. Het zou toch belachelijk zijn als iemand het merk "hout" zou registreren en je geen domein "jansen-hout.nl" meer zou kunnen gebruiken. Als dat zo zou zijn, zouden miljoenen domeinnamen geldend recht schenden. Het enige waartegen ze, wegens gevaar van verwisseling, bezwaar kunnen maken is de combinatie van Shellac met het voorvoegsel CCO. Zowel CND als CCO bestaan uit 3 letters en beginnen met een "C". Phonetisch echter is er een groot verschil tussen beide. Dat moet voldoende zijn om de naam CCOSHELLAC te mogen gebruiken. Ik heb zelf, weliswaar in Duitsland, in 2 instanties een proces tegen Vitakraft gewonnen. Het ging hier om de naam "Vitatflect" die ik geregistreerd had. Reden voor afwijzing van de klacht van Vitakraft was het feit dat "Vita" een algemeen begrip was en het phonetisch verschil tussen "kraft" en "flect" groot genoeg was om verwisseling uit te sluiten. Ik kan me niet voorstellen dat een Nederlandse rechter dat anders zou zien. Toevoeging: Het ging bij Vitaflect ook om een product voor huisdieren: Een deken voor huisdieren.
 4. Ik ben bang dat zowel de dealer als de importeur en VW je als individu in de kou zullen laten staan. Je zult door aansluiting bij een collectief sneller en goedkoper meer kunnen bereiken. Voor een goed overzicht van wat er allemaal in Duitsland gaande is zou je dit interessante artikel eens moeten doorlezen.
 5. Hallo Svenh Zoek in Google eens op Sammelklage VW. Dan vind je onder andere dit artikel. Misschien kun je je aansluiten bij een van de "Sammelklagen". De voordelen zijn dat het je geen geld kost en geen procesrisico hebt.
 6. ChinaTradeConsult

  Lokale expediteurs voor eerste import uit China

  TS heeft het over 100 stuks met een waarde van USD 1,- tot 2,- per stuk. Tel hierbij de USD 600,- op die hij aangeeft voor het transport dan zit je op maximaal USD 800,- waarover BTW verschuldigd is. Dat is een slordige Euro 150,- aan af te dragen BTW bij inklaring. Als dat de cashflow dusdanig beïnvloedt dat hij hierdoor in de problemen komt, kan het enige advies aan TS zijn: Bezint eer je begint.
 7. ChinaTradeConsult

  Lokale expediteurs voor eerste import uit China

  Dat is toch niet relevant. Als ondernemer kun je deze weer verrekenen met je volgende BTW aangifte.
 8. ChinaTradeConsult

  Importeren uit China en productaansprakelijkheid

  Hallo Markloo, Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Als beginnend ondernemer met geen (of misschien een geringe) omzet maar wel met een optimistische omzetverwachting, is het onverstandig meteen al zelf uit China te gaan importeren. Je geeft zelf al een aantal mogelijke problemen / vereisten aan waarvan de kosten om deze te voorkomen / aan te voldoen, bovenop je inkoopprijs komen. Deze kosten zijn, in verhouding tot de aantallen die je in het begin zult bestellen, vaak zeer hoog. Het zou best wel eens kunnen zijn, dat jouw uiteindelijke kostprijs hoger is dan de prijs die je bij een leverancier in Europa zou betalen. Bovendien kun je bij een Europese leverancier kleinere hoeveelheden bestellen en ligt de productaansprakelijkheid niet bij jou. Ik weet dat vele starters zich blind staren op de lage prijzen van Chinese leveranciers maar zich niet realiseren wat ze moeten investeren om zonder risico's een zeker bestaan op te bouwen. Mijn welgemeend advies aan alle starters die met hetzelfde idee spelen: Sluit zoveel mogelijk risico's uit door eerst een behoorlijke basis wat betreft omzet en klantenbestand op te bouwen en ga dan pas nadenken, of het loont zelf te gaan importeren.
 9. ChinaTradeConsult

  Gratis verzendingen uit China..hoe kan dat ?

  Na de quote van het bericht van PostNL (".....we won AliExpress as a customer.....") door Tonino, vond ik het tijd de proef op de som te nemen en heb ik een sticker voor het luttele bedrag van Euro 0,10 bij AliExpress besteld. 4 weken later lag hij in de brievenbus. Wie kan hier nu geld aan verdiend hebben? Volgens mij niemand. Maar wie betaalt het verlies? Dat zijn de klanten van PostNL want die betalen, door steeds weer verhoogde portokosten om de extra kosten bij PostNL te dekken, de rekening. En die rekening wordt steeds hoger door de groeiende populariteit en afzet van AliExpress. Het wordt tijd dat ook Nederland de UPU verlaat of tenminste maatregelen neemt die dit soort belachelijke praktijken aan banden legt.
 10. Hallo djjaap. Ik heb, zoals ik wel vaker doe als ik over nieuwe startups lees, even gegoogled en deze site gevonden. De eerste zin op de site is "Er zijn tientallen reisorganisaties in binnen- en buitenland gespecialiseerd in actieve vakanties, rondreizen en specials in Europa". Veel concurrentie dus. Mijn eerste gedachte is dan "wat kan deze startup meer bieden dan de reeds bestaande reisorganisaties. Je gaat zelf uit van de lage prijs. Maar, bestaande reisorganisaties zullen over het algemeen, vanwege het grote aantal boekingen, óók lage prijzen kunnen aanbieden. Een lage prijs is dus geen unique selling point in deze markt en zal dus niet sterk genoeg zijn om je met een nieuwe organisatie te etableren. Op grond van welke andere argumenten denk je succes te kunnen hebben met nog een reisorganisatie op dit gebied? Verder vindt je misschien nog wat nuttige informatie verderop in het artikel van outdoorspecial.nl In ieder geval wens ik je succes.
 11. ChinaTradeConsult

  125 dozen laten invliegen vanuit China

  Er zijn specialisten op het gebied van handel met China die dat misschien best voor je willen organiseren. ;D Bel ze eens of stuur ze een PM
 12. Ik zeg ook helemaal niet dat je de rechten ervoor moet verkrijgen. Ik geef aan dat je patch, volgens mij, in klasse 24 valt en als niemand daar het merkenrecht heeft, je die dingen gewoon kunt maken en verkopen.
 13. Kijk eens of je het niet in klasse 24 of 26 van het merkenregister kunt onderbrengen. Klasse 24: Weefsels en textielproducten voor zover niet begrepen in andere klassen; spreien; tafellakens. Klasse 26: Kant en borduurwerk, band en veters; knopen, haken en ogen, spelden en naalden; kunstbloemen. Ik denk dat het in klasse 24 kan vallen als het enkel een patch van textiel is die men overal op kan aanbrengen. En in deze klasse heeft volgens mij nog niemand het merkenrecht.
 14. Dank voor de toelichting en het citaat uit het BOIP merkenregister. Dat roept bij mij direct de volgende vraag op: Als het merkenrecht van NIVON vervallen is om de reden genoemd in het citaat, is het merkenrecht dan automatisch overgegaan op van de Ende? De registratie van van de Ende was ongeldig op het moment dat hij hem indiende. Lijkt me toch dat die ongeldige registratie niet automatisch geldig kan worden. Is het niet zo, dat er momenteel helemaal geen merkenrecht meer voor PIETERPAD bestaat?
 15. Als je registraties 0679407 en 0681851 vergelijkt zie je het volgende: 0679407 (NIVON): Woordmerk PIETERPAD / Datum registratie 08.02.2000/23:59 / Klasse 16, 25, 37 en 41 0681851 (vd Ende): Woordmerk PIETERPAD / Datum registratie 08.06.2000/11:45 / Klasse 16, 18, 25, 39, 41 en 43. Hier is dus door van de Ende een woordmerk geregistreerd voor de klassen 16, 25 en 41 waarvoor de naam PIETERPAD al door NIVON geregistreerd was. Ik vraag me af, of daardoor de hele registratie van van de Ende ongeldig is of alleen voor de klassen die al door NIVON geregistreerd waren.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké