Jump to content

ChinaTradeConsult

Legend
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ChinaTradeConsult last won the day on January 18 2019

ChinaTradeConsult had the most liked content!

Community Reputation

55

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Man
 • Address
  Saturnusstraat 1, Oss, NB, 5345 LA, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  René
 • Last name
  van Weert
 • Company or organization name
  China Trade Consult
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  internationaal ondernemen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Mij wat kunnen leren.
 • My opinion about entrepeneurship
  Alleen aan beginnen als je bereid bent keihard te werken, weet dat er veel risico's aan verbonden kunnen zijn en je een enorme verantwoording tegenover je personeel hebt.

  Er vliegen geen gebraden ganzen rond. Ook niet in China.
 • My opinion about innovation
  Onontbeerlijk. Stilstand is achteruitgang.
 1. Respect Johan_B !!! Eindelijk iemand die echt terdege nadenkt voordat hij iets begint en niet, zoals zovelen, in het koude water springt en daar dan ten onder gaat.
 2. De acute problemen voor afnemers buiten China zijn besproken en bekend. Maar realiseren we ons ook welke problemen er voor de fabrikanten / leveranciers in China spelen? Ook die kunnen verder grote gevolgen voor ons hebben. Een aantal van de fabrieken waar wij mee werken, mocht op 10 februari de productie weer hervatten. Een aantal andere mogen dat, zoals het er nu uitziet, op 17 februari. Enkele moeten in ieder geval wachten tot 1 maart. Maar mogen en kunnen is niet hetzelfde. Veel arbeiders van de fabrieken die al mogen beginnen, komen uit gebieden waar nog een absoluut reisverbod geldt. Ik heb b.v. een producent die dan wel mag beginnen maar dat niet kan omdat slechts een kwart van zijn personeel mag reizen. Ook mogen een aantal producenten wel starten maar kunnen dat niet omdat ze hun grondstoffen / onderdelen uit gebieden betrekken die nog gesloten zijn. Daardoor komt bij fabrieken die officieel al mogen produceren de productie maar langzaam op gang. Waar we ook rekening mee moeten houden is dat een aantal van de fabrieken (hoofdzakelijk kleinere) niet in staat zal zijn het werk te hervatten en, uit financiële nood, mogelijk definitief moet sluiten. Aangezien het een door de overheid verlengde nieuwjaarsvakantie betreft, moeten de lonen doorbetaald worden hetgeen mogelijk de doodsteek betekent als de overheid deze producenten niet ondersteunt met goedkope leningen. In ieder geval zullen de orderboeken van de producenten exploderen als iedereen weer aan het werk kan. Dat daardoor ook de prijzen zullen stijgen en grote orders voorrang zullen krijgen, lijkt me voor de hand liggend. Ook al zou iedereen op 1 maart weer aan de slag mogen, het leed nog lang niet geleden. Ik houd er in ieder geval al rekening mee, dat dit voor een groot deel van het jaar nog een impact zal hebben.
 3. Google maar eens naar BSCI en lees de verschillende resultaten maar eens door.
 4. Mij hebben ze ook al 2 keer gebeld. Aangezien ik deze verkoopmethode al kende, heb ik direct gezegd, dat ik een honorarium van Euro 250,- per uur reken. Je weet niet hoe snel ze dan ophangen.
 5. Is de klacht van je klant opgelost en het contract opgezegd?
 6. Zéér nuttige post met verwijzing naar belangrijke sites! Ik heb hier vaak mee te maken en merk dat veel importeurs, vooral de kleinere en beginnende importeurs, hier te makkelijk over denken en dit punt te snel afhaken. Als er maar CE op staat als het geleverd wordt, is het OK denken vele. Niets is minder waar. Als importeur ben je er verantwoordelijk voor dat het er niet alleen opstaat maar ook dat het er terecht op staat. Controleer daarom altijd, bij iedere zending die je ontvangt, zelf of aan alle voorschriften is voldaan. Sommige leveranciers brengen in de loop der tijd wijzigingen aan hun producten aan waardoor ze misschien niet meer aan de voorschriften voor CE voldoen. Controleer daarom bij elke zending die je ontvangt opnieuw of de CE–markering nog terecht is aangebracht en houd hierover een administratie bij. Hetzelfde geldt overigens ook voor de EN-normen. Ook hier kunnen tussentijdse kleine wijzigen aan een product er oorzaak van zijn dat het product niet meer aan de geldende EN-norm voldoet.
 7. Ik zou toch graag zien van wie die rekening is. Een briefhoofd om te controleren of het bedrijf nog wel operationeel is en of de naam van het bedrijf/degene die je die rekening heeft gestuurd hetzelfde is als de naam van de beneficiary. Zie mijn eerdere opmerking over een failliete leverancier. "Payment term T/T". Wanneer? Als je je bestelling plaatst of als de goederen klaar staan voor verzending en je eventueel een inspecteur kunt sturen om de goederen te controleren? Ik zou je voorlopig geen groen licht geven hier iets te bestellen. Laat staan iets te betalen.
 8. Bij Alibaba betaal je vooraf voor een bepaalde periode. Als die nog niet is afgelopen en een leverancier intussen failliet is gegaan, blijft de betreffende leverancier gewoon bij Alibaba geregistreerd tenzij iemand Alibaba er op geattendeerd heeft. Niet zelden nemen zulke leveranciers nog orders aan en verdwijnen dan met het geld. Dat kan je dus ook gebeuren als je veel ervaring hebt. Ik ben er zelf geen voorstander van om dat te doen maar dat soort problemen kun je voorkomen als je met Alibaba's "Trade Assurance" koopt.
 9. Huh? De prijs is EXW en inclusief vrachtkosten door-to-door (DDP of DAP)? Als dat maar goed gaat. Ik hoop dat je je spulletjes ook echt krijgt want volgens mij heb je met een paar amateurs of erger te maken.
 10. Nou, hier moet ik je toch tegenspreken. Je gaat niet naar China naar een beurs om te kijken en niet te kopen. En niet alleen daar kom ik ze tegen. Het blijkt ook uit de aanvragen die wij van Nederlandse klanten krijgen. Onze Duitse klanten leggen de nadruk op een goede kwaliteit. Bij Nederlandse klanten is het overwegend de prijs.
 11. Dat is een goeie. Maar kijk eens naar de folders die je bijna dagelijks in de bus krijgt of kijk op de etalageruiten in de stad. Je kunt hier toch bijna niks meer aan de man brengen als je geen "SALE met kortingen tot wel 70%" hebt of "2 voor de prijs van 1" verkoopt. Wij zijn pas over te halen wat te kopen als we korting krijgen. Ook al is het korting op een adviesprijs die nooit de echte verkoopprijs is geweest. Je vindt dat in geen enkel ander land ter wereld. Ik heb het tot dusver, in deze mate, nog nooit in een ander land gezien. Ja, Black Friday is een wereldwijd evenement. Maar overal tijdelijk. Hier is het het hele jaar "Black Friday"
 12. Naar aanleiding van een reactie op een eerdere post mbt China het volgende: Altijd wordt er weer gescholden op chinezen omdat ze per definitie „meuk“ zouden leveren en dat ergert me omdat dat maar de halve waarheid is. Dat ze ook uitzonderlijk hoge kwaliteit kunnen leveren blijkt wel uit het feit, dat veel gerenommeerde merken ook in China laten produceren en geen kwaliteitsproblemen hebben. Maar waarom leveren ze dan ook meuk en waarom is het ene product dan zo goed en het andere zo slecht? Het antwoord is eenvoudig. Dat ligt enkel en alleen aan degene die in China bestelt. De kwaliteitseisen en voorschriften verschillen van markt tot markt. Als je goederen bestelt die oorspronkelijk voor bv de afrikaanse of russische markt bestemd zijn, kun je die in veel gevallen hier niet kwijt omdat onze eisen/voorschriften veel hoger/strenger zijn. Neem bv een eenvoudige emmer. Krassen en deuken zal men in Afrika en Rusland eerder accepteren dan hier omdat deze emmer nog steeds zijn functie kan vervullen. Hier blijven ze in de schappen als „meuk“ staan. Ook al zijn ze voor de varkensstal bestemd. Een tweede en niet onbelangrijke reden is onze gierigheid. Vooral wij nederlanders zijn kampioen wat betreft het pingelen om de prijs. Het moet altijd goedkoper. Velen beseffen niet, dat dat vaak alleen tenkoste van de kwaliteit kan. Slechtere materialen en, indien het handwerk betreft, een hogere output in dezelfde tijd zijn vaak de enige mogelijkheid om de prijs te drukken. Betaal een redelijke prijs dan voorkom je veel problemen. Ik spreek hier uit eigen ervaring. Toen ik in 1995 voor het eerst Canton Fair bezocht om picknickmanden te kopen, kwam ik op een stand met prachtige manden voor USD 10,-. Als „goede“ inkoper wist ik de prijs te drukken naar USD 9,50 en kocht er meteen 2.000. Toen ze hier aankwamen bleek er 20% onverkoopbaar wegens slechte afwerking. Ik had mijn les geleerd. Toen ik het jaar daarop weer ging, veranderde ik van tactiek. Ik vond dezelfde mand voor dezelfde prijs op een andere stand. Omdat ik wat aarzelde zei men meteen „we kunnen nog wel wat aan de prijs doen“. Men was verbaasd over mijn reactie want ik zei dat ik USD 10,50 wilde betalen ipv USD 10,- als ik dezelfde kwaliteit zou krijgen als op de stand stond. Een paar maanden later kwamen ze aan en er zat niet 1 mand bij die slecht en onverkoopbaar was. Sterker nog, de kwaliteit was zo uitzonderlijk goed dat ik mijn verkoopprijs kon verhogen met 20%. Een andere prettige bijkomstigheid was dat mijn orders voorrang kregen als de levertijd een belangrijke rol speelde. Al met al een win – win situatie voor mij en de leverancier. Wil je echt alle risico's uitsluiten, laat dan aan de hand van uitvoerige en duidelijke instructies een kwaliteitscontrole uitvoeren door een erkend instituut. Doe dit vooral als de producten aan wettelijke eisen moeten voldoen.
 13. Kleine correctie: Invoerrechten bij FOB worden geheven over de factuurwaarde van de goederen PLUS de kosten van de zeevracht.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept