Jump to content

ChinaTradeConsult

Legend
 • Content Count

  716
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ChinaTradeConsult last won the day on January 18 2019

ChinaTradeConsult had the most liked content!

Community Reputation

64

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Man
 • Address
  Saturnusstraat 1, Oss, NB, 5345 LA, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  René
 • Last name
  van Weert
 • Company or organization name
  China Trade Consult
 • Website address
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  internationaal ondernemen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Mij wat kunnen leren.
 • My opinion about entrepeneurship
  Alleen aan beginnen als je bereid bent keihard te werken, weet dat er veel risico's aan verbonden kunnen zijn en je een enorme verantwoording tegenover je personeel hebt.

  Er vliegen geen gebraden ganzen rond. Ook niet in China.
 • My opinion about innovation
  Onontbeerlijk. Stilstand is achteruitgang.
 1. Hallo Anoniem657 Onder de balk "BTW" staat "Import Taxes". Je zou dus denken, dat die Euro 65,31 enkel de BTW is over de waarde van de goederen. Aangezien je echter maar voor Euro 116,- besteld hebt, zou de BTW maar Euro 24,31 moeten zijn. De rest, Euro 58,55 is dan waarschijnlijk het bedrag voor de Invoerrechten. Maar dat lijkt me ook onwaarschijnlijk tenzij je iets gekocht hebt, waar een dumpingheffing over wordt geheven (fietsen bijvoorbeeld). Je kunt het beste DHL een specificatie van de Import Taxes vragen. Je mag alleen de BTW als voorheffing aftrekken. Niet de invoerrechten. Een 2e mogelijkheid, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk, is dat de aangegeven waarde van Euro 116,- door de douane niet geaccepteerd werd en er een schatting van de werkelijke waarde is gemaakt. Maar dat alles kom je alleen van DHL te weten.
 2. Gelukkig heb ik zelf geen vooroordelen en ben ik er ook niet gevoelig voor als andere een vooroordeel over mij hebben.
 3. Er staat niet specifiek "Huishoudinkomen" en aangezien er geen vermogens- en partnertoets wordt toegepast, lijkt het me logisch, dat hier het door zelfstandige arbeid verkregen persoonlijke inkomen van de ZZP'er wordt bedoeld. Met "huishoudsituatie" kan ik me alleen iets zoals gezinssamenstelling voorstellen.
 4. Zie KVK website TOZO en dan met name "Wat houdt de regeling in" voor wat betreft de vermogens- en partnertoets en "Wat zijn de voorwaarden" voor wat betreft de leeftijdsrestricties.
 5. Dan meet je met 2 maten omdat er bij de ondersteuning van ZZP'ers geen sprake is van een vermogens- of partnertoets. Die ZZP'ers hebben eventueel ook een inkomen maar komen wél in aanmerking. Bovendien kun je niet zeggen dat iemand iets aan inkomen heeft als de AOW gedeeltelijk of volledig gebruikt moet worden om hoge vaste lasten voor de onderneming te dekken.
 6. De groep die jij bedoelt Norbert zal niet door de Corona crisis in moeilijkheden zijn gekomen maar een chronisch tekort aan geld hebben vanwege een verkeerd bestedingspatroon. Ik bedoel dus duidelijk degene die, ondanks het feit dat hij van zijn verdiende rust mag genieten, om welke reden dan ook doorwerkt en nog een actieve bijdrage levert aan de welvaart.
 7. En hoe compenseer je dan degene die zijn omzet hoofdzakelijk of uitsluitend in het buitenland behaalt en de BTW bij levering binnen de EU verlegd? Overigens wordt je als actieve ZZP'er met de status van "gepensioneerd" wel hard gediscrimineerd. Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd heb je geen recht op ondersteuning. Je hebt misschien geïnvesteerd en daardoor vaste lasten die normaal doorlopen. Je hebt in het verleden keurig bijgedragen door belasting te betalen (waarvan je eigen AOW kan worden betaald) en nu krijg je geen ondersteuning als je daardoor onder het sociale minimum komt.
 8. De werkelijke reden is, dat de maskers gemaakt worden van een zogenaamde "non-woven" stof. De stof wordt niet geweven zoals bv bij een T-shirt maar bestaat uit losse vezels die willekeurig door elkaar liggen en in lagen thermisch of chemisch aan elkaar "geplakt" worden. Bij reiniging kan deze verbinding losraken waardoor het filtereffect verloren gaat. Vandaar, dat sommige ziekenhuizen maskers wel één keer wassen maar dan niet meer inzetten bij direct contact met patiënten. Hoe vaker men ze wast, hoe losser de verbinding van de vezels wordt. Geweven stof heeft poriën waar virussen en bacteriën door kunnen en is dan ook niet geschikt.
 9. Gisteren boodschappen gedaan bij Aldi. Karretjes staan buiten en kun je ontsmetten als je binnen bent!! . Geen probleem want ik kon mijn wegwerphandschoenen aantrekken en zelf de handgreep van de kar ontsmetten met een parfum-verstuiver met spiritus. voordat ik de kar aanpakte. Daarbij werd ik door sommige mensen uitgelachen maar, wie het laatst lacht ....
 10. Ik heb ook gezocht en kan nergens een reactie van Richard Branson zelf vinden waarin hij zijn uitspraak verduidelijkt of zich tegen alle kritiek verdedigt. Totdat hij dat doet, moeten wij het doen met de informatie die we uit diverse bronnen hebben en daar dan ook onze eigen conclusies uit trekken.
 11. Hoe kan zo'n uitspraak nu "ongelukkig" (verkeerd geformuleerd) en uit de context gerukt zijn? Ik luister graag naar jouw interpretatie van die uitspraak als je denkt dat hij wat anders bedoeld heeft.
 12. In dit specifieke geval wel. Het met behulp van de gemeenschap vergaard vermogen en uiterst luxueuze leven proberen te redden door de gemeenschap er voor te laten betalen, door zijn werknemers te adviseren van publieke middelen gebruik te gaan maken, is immoreel en in mijn ogen zelfs misdadig. Dan heb ik meer respect voor "voetballertjes" zoals Lewandowsky die nu 1 miljoen schenkt voor de bestrijding van Corona.
 13. En wat te denken van John de Mol / Talpa? Nu ontslaan en over een paar weken weer in dienst nemen? Komt dat niet op hetzelfde neer?
 14. Helaas is solidariteit altijd nog iets wat velen van anderen verwachten maar niet thuis geven als het van hen verwacht wordt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept