Jump to content

Dil G

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hi HL'ers, Na een mooi jaar als startende ondernemer zou ik in de toekomst graag willen investeren in goud. Ik ben de afgelopen periode veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om hierin te investeren, echter heb ik niet gevonden wat ik zou willen weten. Hopende hier een antwoord te krijgen. Ik wil namelijk goud kopen (bijv 1 gram goudbaar, 999,9 puurheid) en ben benieuwd of ik de prijs hiervan kan aftrekken van de winst? Dat betekent (volgens mij) dat deze goudstuk op de balans moet staan? Zo ja, tegen welke waarde (inkoopprijs?). Ook ben ik benieuwd hoe ik dit moet administreren als ik (zeg 1000 euro heb geïnvesteerd (100 gram goud) en gekocht) en over 5 jaar wil verkopen. Kunnen jullie meedenken? Alvast bedankt!
 2. Bedankt iedereen. Ik zal eens met mijn boekhouder om de tafel zitten om dit bespreken.
 3. Beste HL leden, Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik ben enige tijd geleden als ondernemer gestart (Eenmanszaak). De zaken zijn in het eerste jaar goed gegaan en wil van mijn hobby die ik heb, auto inkopen/verkopen erbij gaan doen, maar dan onder een andere handelsnaam, wel hetzelfde btw nr. Nu is mijn vraag hoe het zit bij de inkoop van een auto: is de waarde van inkoop het kapitaal van je ondernemeing en betaal je alleen belasting over de winst die je maakt: vb inkoop 1000,- verkoop 1500,- dus belasting betalen over de 500,-? Klopt dit? Daarbij ben ik benieuwd hoe dit wordt gerekend ten opzichte van mijn andere onderneming: stel: winst is 40.000 op jaarbasis. Kan ik dan bijv 2 auto’s inkopen van 5000,- dus 10.000 en dan belasting betalen over de 30.000, omdat de overige inkoop auto is. Overigens wil ik voor beide handelsnamen aparte admin en bankrek Ne bijhouden. Ik ben benieuwd of iemand mij hierbij kan helpen. Alvast bedankt iedereen!
 4. Hallo Norbert, Wat voor constructie is logischer? Ik kom hier namelijk niet echt uit?
 5. Voor de duidelijkheid, ik ben momenteel in dienst van. Het gaat mij om uitleg over de 2e situatie, dus in loondienst. Excuses voor de verwarring. De vorige topic kan buiten beschouwing worden gelaten. Nogmaals, excuses.
 6. Hi, Inderdaad, het is van dezelfde persoon. Ik had de vraag anders moeten stellen, mijn excuus.
 7. Hallo leden van Higher Level, Ik ben nieuw op deze platform/ site. Er zijn een aantal vragen waarmee ik zit. Ik ben momenteel in dienst van en de eigenaren van mijn huidige werkgever willen graag een nieuwe BV starten, omdat ik heb aangegeven op termijn weg te willen. Dit vinden zij een mooie ambitie en zij willen dan ook mee investeren in het nieuwe bedrijf. Ik zal naast een werk BV ook een holding BV oprichten. Nu zijn wij in gesprek over de verdeling van de aandelen, winstverdeling, zeggenschap etc... Omdat ik totaal geen verstand heb van deze zaken ben ik benieuwd wat een handige en meest eerlijke verdeling is. De 2 (toekomstige) partners willen namelijk ieder 33% van de bovengenoemde zaken geven. Ikzelf zal een minimale investering in geld doen (+/- 2500,-) en zij zullen het personeel, 1 man, en mijzelf de eerste aantal maanden uitbetalen. Zij investeren dus eigenlijk in de overbruggingsperiode, huurvoorschot, salaris personeel en mijn salaris (zal aan het begin waarschijnlijk geen management fee ontvangen), inrichting, inkoop etc... Zij zullen inhoudelijk niet veel bezig zijn binnen de nieuwe BV. Ikzelf zal zelf fulltime werken, mijn kennis, werkervaring en expertise inzetten en omzet genereren met 1 man personeel en de administratieve taken op me nemen. Ook is er besproken dat mijn holding BV alles als 'lening' krijgt die natuurlijk op termijn ook terugbetaald + rente moet worden aan de 2 partners. Mijn vraag is dan ook, is dit eerlijk, handig en interessant voor een startende ondernemer zoals ik. Ik hoop dat ik de situatie zo een beetje heb kunnen schetsen en ben benieuwd.
 8. Hallo Norbert, Waarom ik deze vraag stel is omdat ik hiervan kan leren. Al maak ik me zorgen om de huidige situatie. Ik vraag me inderdaad af hoe ik ervoor had kunnen zorgen om niet ontslagen tegen mijn zin te worden (nogmaals, dit is nog niet definitief aan de orde) Had ik hiervoor meer zeggenschap voor moeten hebben, bijvoorbeeld 50% ipv 33%? Ik heb/had niet veel ervaring met ondernemen. Vandaar dat het voor mij allemaal nieuw is.
 9. Nee, dit is niet concreet besproken. Maar maak me daar wel zorgen over. Er zijn namelijk wel gesprekken als ontslag en terugtrekken aan bod gekomen en een nieuw bedrijf opstarten. Vandaar. Het is inderdaad handig om dit goed te bespreken. Hoe had ik dit vooraf kunnen tegengaan? Wellicht in zeggenschap of misschien wel winst/verlies verdeling?
 10. Hallo Norbert, Bedankt voor je antwoord. Ik kan hier eigenlijk niet zoveel mee. Had ik dit, ergens in de statuten of dergelijke, kunnen laten vastleggen? Mijn 2 partners hebben namelijk voornamelijk geïnvesteerd en hebben niet zoals ik 50-60 uur per week gewerkt in dit bedrijf. Daarentegen hebben zij wel het meest geïnvesteerd in software, kosten personeel, etcc... Hierdoor is het voor mij lastig te vatten om mij eruit te willen.
 11. Hallo Allen, Ik wil heel graag jullie oordeel/ expertise over het volgende; Ik zit met een dilemma. Momenteel hebben we een bedrijf met 3 partners, allen 33% van de aandelen. Nu heb ik het idee, na veel meetings, dat de 2 andere partners, samen goed voor 66% van de aandelen, mij eruit willen. Kan dit zomaar? Ik heb veel rondgekeken en informatie gewonnen, echter kom ik niet tot een antwoord. Kan iemand mij hierbij helpen?? [mod edit: titel verduidelijkt]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept