Dag allemaal,
Wij zijn bezig met het overnemen van een horecaonderneming die maaltijden bezorgt en waar je kan afhalen. Ik ben er achter gekomen dat wij geen SVH nodig hebben, omdat wij geen alcohol schenken. Heb 2 vragen:
1. Mag je zomaar zonder vergunningen/certificaten eten verkopen? Ik kan niks vinden namelijk daarover behalve SVH. Ik bedoel met "zomaar" dat de locatie voorzien is van alle nodige vergunningen en het bij de bestemmingsplan past en je volgens een hygienecode werkt die bij jouw werkzaamheden past.
2. Ik lees verschillende dingen bij gemeente/ondernemersplein dat je wel/niet een exploitatievergunning mag overnemen. Dat het kan gaan om een "simpele overname" bv, eenmanszaak> eenmanszaak zonder veranderingen in de onderneming qua uitbreiding/uitbouw, maar dan lees ik ook weer dat een vergunning persoonsgebonden is en je de oude mag gebruiken totdat je een eigen vergunning heb aangevraagd. Hoe zit dat als je een eenmanszaak overneemt met een BV als rechtpersoon. De onderneming/werkzaamheden zijn toch al goedgekeurd door de gemeente en er gaan geen wijzigingen komen. Sterker nog, we gaan juist werkzaamheden afschaffen. Je kan bij ons niet meer afhalen en we gaan alleen maar bezorgen. een aanvraag duurt gauw een maand en dat is zonde van de tijd/huur als het wel overgenomen kan worden.
Alle hulp/advies is welkom, bedankt alvast