Jump to content
mrnyne
Verberg

Exploitatievergunning bij overname

vraag

Dag allemaal,

 

Wij zijn bezig met het overnemen van een horecaonderneming die maaltijden bezorgt en waar je kan afhalen. Ik ben er achter gekomen dat wij geen SVH nodig hebben, omdat wij geen alcohol schenken. Heb 2 vragen:

 

1. Mag je zomaar zonder vergunningen/certificaten eten verkopen? Ik kan niks vinden namelijk daarover behalve SVH. Ik bedoel met "zomaar" dat de locatie voorzien is van alle nodige vergunningen en het bij de bestemmingsplan past en je volgens een hygienecode werkt die bij jouw werkzaamheden past.

 

2. Ik lees verschillende dingen bij gemeente/ondernemersplein dat je wel/niet een exploitatievergunning mag overnemen. Dat het kan gaan om een "simpele overname" bv, eenmanszaak> eenmanszaak zonder veranderingen in de onderneming qua uitbreiding/uitbouw, maar dan lees ik ook weer dat een vergunning persoonsgebonden is en je de oude mag gebruiken totdat je een eigen vergunning heb aangevraagd. Hoe zit dat als je een eenmanszaak overneemt met een BV als rechtpersoon. De onderneming/werkzaamheden zijn toch al goedgekeurd door de gemeente en er gaan geen wijzigingen komen. Sterker nog, we gaan juist werkzaamheden afschaffen. Je kan bij ons niet meer afhalen en we gaan alleen maar bezorgen. een aanvraag duurt gauw een maand en dat is zonde van de tijd/huur als het wel overgenomen kan worden.

 

 

Alle hulp/advies is welkom, bedankt alvast

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je mag niet altijd zomaar eten verkopen, jij en de lokaliteit moeten dan inderdaad voldoen aan diverse eisen en op basis daarvan moet je zelf weer vergunningen aanvragen, soms verschilt het per gemeente op details, dus ga eerst even met de gemeente in gesprek en er zijn inderdaad sites genoeg die daar meer over kunnen vertellen, als je even goed googelt...

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

In sommige gemeenten heb je inderdaad een exploitatievergunning nodig. Je neemt de vergunning niet over, je moet hem persoonlijk aanvragen.

 

 

Vriendelijke groet, Miki


RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 256 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept