Jump to content

tientalenten

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Dus als ik de foto's krijg van de groothandel zou ik ze wel mogen gebruiken en als ik ze van de site van de producent afhaal niet? (Fictieve vraag hoor want ik blijf m'n eigen foto'sgebruiken)
 2. Tja. Ik ben in beeld bij de producent, dus me onopvallend bewegen is geen optie meer. Bovendien staakt dan de toevoer van klanten. Dus zal ik me netjes en vriendelijk opstellen en zo hopen dat ze verder geen aanleiding zien om het mij moeilijk te maken. Jammer dat ze de groothandel dus kennelijk wel onder druk kunnen / mogen zetten om niet aan mij te leveren omdat ik alleen een webshop heb en geen fysieke winkel.
 3. Allemaal bedankt voor het aandragen van bewijs voor en tegen het gebruik van productfoto's. Er is inderdaad nog geen probleem, want ik maak zelf de foto's die ik in mijn webshop gebruik. En ook na mijn vraag hier zal ik dat blijven doen, want de reacties zijn niet eenduidig, dus better safe than sorry. Beide groothandels hebben mij via de mail gemeld dat ik de productfoto's van hun website mag gebruiken. Ik heb het dus niet over de foto's van de website van de producent zelf alhoewel daar dezelfde foto's staan. Ik neem aan dat een mail ook schriftelijk bewijs is?
 4. Hoe ver gaat deze aansprakelijkheid op controle dan? Ik zou denken dat het voldoende is als ik aan de groothandel vraag of ik de foto's van hun site mag gebruiken. Dan hoef ik toch niet verder te controleren of zij wel toestemming hebben gehad van de producent van de producten en van de foto's? Is het niet vergelijkbaar met dat ik het product koop bij de groothandel? Ik hoef dan toch niet ook uit te zoeken of de groothandel wel toestemming heeft van de producent om dat product te verhandelen? Of is dat appels met peren vergelijken?
 5. Hoi Norbert, bedankt weer. Maar daar vloeit dan een volgende vraag uit: Als ik die foto's wel zou plaatsen, ben ik dan aansprakelijk, of de groothandel die mij hier schriftelijk toestemming voor heeft gegeven?
 6. Hallo mede ondernemers. Ik verkoop in mijn webshop 1 product. De producent van dit product is Amerikaans en ik verkrijg het product via 2 groothandels in Nederland. Van de 2 groothandels heb ik (via de mail) toestemming de productfoto's te gebruiken die ik van de website van de groothandel afhaal. Mag de producent van het product mij dan alsnog verbieden foto's van hun product te plaatsen? (Dit is nog niet het geval hoor, ik heb voor de zekerheid zelf foto's gemaakt, maar ik zou het wel fijn vinden hier duidelijkheid over te hebben voor de toekomst). Alvast bedankt.
 7. Hier ben ik speciaal over gebeld door de groothandel. Hij gaf aan dat ik in principe zelf mijn prijs kan bepalen, maar als dat ver afwijkt van de adviesprijs zou het hem verboden worden nog aan mij te leveren.
 8. Maar... Ik heb met niemand een contract getekend. Ik neem het product af van de groothandel en de groothandel heeft mij geen restricties opgelegd. We hebben t alleen over het volgen van de adviesprijs gehad en daar houd ik me aan.
 9. De groothandel heeft mij niet gemeld dat ik een fysieke winkel nodig heb. Sterker nog, ik kan bij 2 groothandels het product bestellen, en geen van beiden heeft dat aan mij gemeld. Ik gebruik de merknaam wel (gedeeltelijk) in mijn domeinnaam. Is het nuttig als ik mijn domeinnaam en het product hier vermeld, zodat jullie kunnen kijken?
 10. Mee eens hoor, ik ga voorlopig nog niet antwoorden aan die tussenpersoon. Eerst maar eens kijken of de tussenpersoon de vraag nog een keer aan mij gaat stellen.
 11. Hoi Norbert, bedankt voor het welkom, en bedankt voor je antwoord. Dan denk ik dat ik mijn groothandel maar eens ga voorbereiden. gr. Letty
 12. Hallo medeondernemers. Ik verkoop sinds kort 1 product voor het haar via een webshop. Hier sta ik ook voor ingeschreven bij de KvK en het product schaf ik aan via een groothandel in Nederland. Nu is het een amerikaans product en de tussenpersoon van het product (dus niet de groothandel waar ik het koop) heeft mij benaderd met de vraag of ik het product via een kapsalon verkoop of alleen via mijn webshop. Ik heb nog niet geantwoord, maar ik denk dat zij zal zeggen dat ik het product niet alleen via een webshop mag verkopen. Mag dit van mij geeist worden? Met andere woorden: mag het mij verboden worden een product alleen via mijn webshop te verkopen? Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept