loading
Ga naar inhoud

Stanzig

Junior
 • Aantal berichten

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Geslacht
  Male
 • Land
  Nederland

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Rotterdam

Recente activiteiten

 1. Dit begreep ik ook zo. De meeste producten worden ook via online-verkoopkanalen aangeboden. Voor diegene die ik exclusief in de winkel zie zal ik even contact opnemen met de betreffende distributeur.
 2. In ieder geval dank iedereen voor het meedenken! Ik heb HAK nu als concreet voorbeeld genomen, maar het is best een aantal verschillende producten waar we oog op hebben, bekende en onbekende. Niet allen groente en fruit gerelateerd. Voor mijn aantallen zal ik ook beter bij een groothandel terechtkunnen. Voorgesneden komt hier overigens ook in voor, maar dergelijk product kan ik al via mijn AGF leverancier (merkloos ) verkrijgen. Ik ga inderdaad even contact opnemen met de betreffende groothandel. Dank!
 3. Interessant. Ik wilde inderdaad net nog aanhalen dat HAK dan misschien wel heel algemeen verkrijgbaar is en hoe dat zit met exclusievere merken. Voorbeeld: Sligro houdt er nog wel een aantal 'exclusieve' merken op na, echter is het mij niet duidelijk waar de grens ligt als ik er dezelfde handelswijze op toepas. Een snelle Google van één van een exclusieve olijfolie die zij verkopen staat namelijk ook op Bol.. samen met nog 145 artikelen uit het assortiment . Dat het er staat, betekent natuurlijk niet dat het mag..
 4. Weet niet of ik de link mag posten, maar deze webshop is alles behalve denkbeeldig en al een tijdje operationeel. :-) Echter tot nu toe enkel met merkloze producten gewerkt, zodoende nu de vraag.
 5. Hallo Higherlevelers! Sinds de coronacrisis zijn wij creatief aan het ondernemen met een lokale groente & fruit webshop. We zijn nu enkele (merk) producten aan het toevoegen en vroeg mij af wat hier in kan en mag. Als concreet voorbeeld nemen we Doperwten. Na Google en HL kwam ik tot de volgende conclusie, maar ik leg deze graag voor ter bevestiging. - Ik mag een potje HAK Doperwten via legale methoden aangeschaft met marge doorverkopen. - Ik mag dit product met zelf gemaakte foto op mijn webshop, met naam en merknaam noemen. - Ik moet hierbij wel oppassen dat er niet de schijn wordt gewekt dat het mijn merk is. Als ik mij hier aan hou zou dit merkrecht-technisch geen problemen moeten opleveren. Of zijn er valkuilen die ik over het hoofd zie? Bvd!
 6. Bedankt voor de reacties. Kan iemand mij nog aanwijzen wat de juiste verklaring is om in te vullen als er sprake is van minder van 500 privé kms?
 7. Hallo! Ik heb al menig website en HL afgestruind maar ik kom niet echt op een definitief antwoord voor het volgende. Momenteel ben ik onderdeel van een VOF met totaal 3 vennoten. Voor onze bedrijfsvoering is een bestelauto noodzaak. Ons oog is gevallen op een leaseauto. De constructie is als volgt: - Operational lease. Auto is en blijft dus bezit van het leasebedrijf - Het leasecontract komt op naam van de VOF. Alle vennoten kunnen voor de bedrijfsvoering gebruik maken van de bestelauto. - Bijtelling bedraagt 25% Mochten wij deze overeenkomst aangaan, en er wordt minder dan 500km p/j privé gereden: - Vult elke vennoot dan de verklaring geen privégebruik auto in? - Of verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto? - Geldt deze 500km totaal of per vennoot? (in beide gevallen wordt vaak de term 'auto van werkgever' gebruikt, wat ik persoonlijk verwarrend vind). Mochten wij deze overeenkomst aangaan, en er wordt wel meer dan 500 km p/j privé gereden: - Hoe wordt de bijtelling dan verwerkt in de administratie? Ik had ergens gelezen dat de bijtelling dan als extra omzet toegevoegd bovenop de gedraaide omzet, en er dus extra omzetbelasting over afgedragen die uiteindelijk dus uiteindelijk door de 3 vennoten gedragen wordt. Dit zou dus inhouden dat als je bijtelling €200 is je uiteindelijk maar 21% hiervan maandelijks extra aan BTW betaald. Dat lijkt mij een beetje te voordelig.. Ik ben benieuwd wat het juiste antwoord is..
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké