Jump to content

funkyj4ever

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. correctie 1k is het. Dit was de inleg. Ook dit zit in het bedrag van 5k wat diegene krijgt. Goodwill hebben wij redelijk vrij zelf bepaald. Zijn geen concrete regels voor. Alles is al akkoord. Alleen moet het nog boekhoudkundig verwerkt worden. Een 0 rekening is eigen vermogen.
 2. Links als prive 0nummer Wij zijn nog met 2 vennoten. Het geldbedrag is inleg+ winst+ goodwill als in voor het werk gezamelijk bepaald.
 3. Hi, maar wat moet ik daar dan mee? Ik gebruik exact online. Moet er dan elke keer 300 euro bij aan de linkerkant als ik het afletter? En hoe doe ik dat bij het nieuwe jaar. Want het lijkt mij toch dat deze post uiteindelijk uit de balans moet als ik verder ga.
 4. Sorry voor de late reactie. 5 k is totaal wat hij meekrijgt hier zit alles in. Dus ik denk optie 1 Hoe zou dit er dan met de journaalpost uit zien? Er stond al een bedrag van 10k links op de balans van hem.
 5. HI, Ik snap iets niet, Ik heb een vennoot die 5 k meekrijgt en in 12 maanden dit bedrag betaald krijgt. Maar hoe boek ik dit op de balans. Want ik hoor dan toch op de passiva kant 5k te zetten, maar wat moet hier tegenover? Want ik krijg ik geen eigen vermogen bij?
 6. Bedankt voor de uitleg. De punten zijn inderdaad iets van aandacht. Ik geloof niet dat er stille reserves zijn.. Wij hebben huurpand, en lease auto. En voor de rest niet echt iets van veel waarde. De goodwill hebben wij bij de uittredende vennoot afgesproken op 2k. of zie ik nu iets over het hoofd?
 7. Je kan voldoen met de jaarrekening 2018, maar dat heeft als nadeel dat de uittreden vennoot ook inzicht heeft in het vervolg van de onderneming (voor dit jaar dan). De uittredende vennoot moet aangifte Inkomsten Belasting doen. Daarvoor heeft hij onderliggende stukken nodig. Er is geen verplichting om een jaarrekening op te stellen, derhalve ook geen verplichting om een tussentijds verslag te doen. Maar je hebt wel iets nodig om je aangifte te kunnen onderbouwen. Uit ervaring weet ik dat een getekende overeenkomst niets waar kan zijn, dus als die partij naar de advocaten stapt dan kunnen wij niets uitsluiten. Nee, tenzij dit in de overeenkomst staat. Nee, als hij voor akkoord tekent dan ben je al een heel eind. Theoretisch kan er sprake zijn van schenking, dus wellicht moet je daarvoor oppassen. Bedankt voor het reageren! Ik ben al verder gaan kijken op het internet. En als ik het goed heb moet er staking winst bepaald worden, omdat het minder dan 3jaar is. Klopt dit? Tenslotte is dan volgens de belastingdienst de vof gestopt? Ook al kan je deze wel voorzetten als dit in een contract staat?. Beetje onduidelijk Allemaal.
 8. Hi allemaal!, De vof bestaat uit 3 vennoten. 1 vennoot wil graag weg en krijgt een geldbedrag van 5k. Wij hebben een vof contract waar ook instaat dat de vof voortgezet kan worden. Het geldbedrag is niet berekend volgens de manier die in het contract staat... Dit hield in dat de active gewaardeerd moest worden. Dit vind de uittredende vennoot niet nodig en wil graag voor 5k weggaan. Wij hebben de balans uit ons boekhoud systeem gehaald die van 1/1 tot 31/7 loopt. Ook is er een uittredingsovereenkomst opgesteld volgens dit voorbeeld. http://www.opseyst.nl/portfolio/uittredingsovereenkomst-vof Mijn vragen zijn: Moet er nu een nieuwe balans opgemaakt worden nadat de vennoot weg is? Kan de vennoot na het tekenen nog enig recht hebben nadat wij het geldbedrag hebben betaald. Moet de balans goedgekeurd worden door een externe partij? Maakt het uit dat het geldbedrag niet volgens het contract is bepaald? of kan dit in het nieuwe contract uitgelegd worden.
 9. Bedankt voor de reactie! Oke de bijtelling snap ik nu thanks! Dus als er een prive betaling is moet dit af van een eigen vermogen dus een 0 nummer? Dan snap ik het helemaal. Ik kan hier niet echt informatie over vinden...
 10. Hallo allemaal, Wij zijn een vof. Ik heb 2 vragen waar ik niet zeker van ben of ik het juiste doe in de boekhouding. 1. Stel er wordt een broodje gehaald op de zakelijk rekening, Dit mag niet als kosten volgens mij, moet ik deze dan boeken op prive opnamen met een 0xxx nummer? Maakt het dan nog uit dat de vennoten hun eigen grootboek rekening hebben voor hun eigen vermogen? 2. Wij huren een auto, als ik het goed heb moet de bijtelling via de inkomstenbelasting? Ook met een vof?
 11. Oke bedankt, Maar de spullen blijven wel langer dan een jaar goed? maar zijn niet per stuk meer dan 450euro. Ik dacht dat het dan niet als activa mocht? Of haal ik nu iets door de war?
 12. Bedankt! Dus ik moet een grootboekrekening maken met kopje voorgeschoten bedragen vof bij mijn eenmanszaak? en onder welk nummer zou dit moeten vallen? En de activa is per stuk onder de 450 euro dus mag het dan wel op de balans?
 13. Hallo allemaal!, De situatie is als volgt. Ik ben sinds deze maand met 2 anderen een vof begonnen die uit mijn eenmanszaak komt. We hebben af gesproken om allemaal 1500 in te leggen. Bij de kvk is de eenmanszaak stop gezet en word de naam gebruikt voor de vof. Echter heb ik voor de vof al de huur betaalt en een borg van 3 maanden voor het nieuwe kantoor. Daarnaast heb ik ook al spullen gekocht voor het nieuwe kantoor. Dit is rond de 1500 euro. Die ik met mijn eenmanszaak heb betaald. We hebben nu afgesproken dat ik nu niks hoef in te leggen in vorm van geld en de de andere vennoten wel. Maar hoe moet ik dit boeken in de nieuwe vof? moet ik mijn bijdragen dan boeken als activa? en ook de borg boeken? En moet dit op de beginbalans? de andere vennoten storten hun geld na het oprichten van vof dus dat is niet echt een probleem en kan ik gewoon boeken als prive en bank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept