Jump to content

gfx

Junior
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Ik kan bovenstaande post niet meer wijzigen helaas, maar als toevoeging het volgende: Op de website van de belastingdienst wordt ook niet expliciet de voorwaarde 'familie' genoemd: https://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/erfbelasting/content/bedrijf-overnemen-door-schenking-of-erfenis
  2. Dat zijn mijn twijfels ook, ik kan nergens concreet terug vinden of dit wel of niet alleen van toepassing is op familie. Zie bijvoorbeeld: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/bedrijfsopvolgingsregeling-een-fiscaal-cadeau/ Dit insinueert enigszins dat het ook op 'gewone' bedrijfsopvolgers/derden van toepassing is mits aan de voorwaarden voldaan wordt. Mogelijk dat @Joost Rietveld hier kennis van heeft.
  3. Beste Norbert, Bedankt voor je reactie. Klopt, de schenkbelasting is bij schenking van toepassing, ik doelde meer op een vrijstelling van schenkbelasting in lijn met bijvoorbeeld de bedrijfsopvolgingsregeling. Ik lees namelijk dat vanaf 5 jaar bestaan van de BV er een vrijstelling gegeven kan worden voor schenkingen, echter lees ik dit niet overal dus enige twijfel. Over je laatste punt, het is niet wenselijk dat de partner aandeelhouder (zonder actief deel te nemen) blijft in passieve zin, het punt is niet zo zeer of hij wel of niet de aandelen wil overdragen, maar meer op welke wijze het voordeligst is voor mij. (tevens een onderhandelpunt voor mij).
  4. Belastingvrij wel te verstaan. Ik ben bezig met de opzet van een nieuwe werk-BV samen met een andere ondernemer/partner. Wij gaan met onze 'eigen' Holding BV de nieuwe werk BV opstarten met schillende aandelen %'s qua verdeling. Nu is er een mogelijke situatie waarin de partner wil gaan emigreren over enkele jaren. Een overname/verkoop van zijn aandelen-deel aan mij (als alles goed gaat ga ik dan als enige 100% aandeelhouder met de BV verder) kan prijzig worden. Ik zit daarom te denken aan de optie om contractueel vast te leggen dat de aandelen over X jaar geschonken worden wanneer genoemde situatie zich voordoet. Kan je aandelen belastingvrij schenken aan een mede aandeelhouder (via holding BV's) die geen familie is? En is dit contractueel vast te leggen dat de aandelen bijvoorbeeld 5 jaar na start geschonken worden, beter gezegd, is dit juridisch en fiscaal zinnig? Bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept