Jump to content

Handelsonderneming

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste, Iets beweren wat later nog niet een suggestie zou zijn... En uit de rest van het betoog blijkt wel dat mijn eerste bericht, waar het uiteindelijk om gaat, niet eens goed gelezen is.. Het lijkt wel een film....... Vrgr.
 2. Huur het voor veel geld van mekaar........ Bijna zielig, .. Ik heb het gehad over markt conform! Eerst goed lezen, dan commentaar wat hout snijd en uiteraard goed onderbouwt.., en spelletjes spelen doen we met de kinderen aan de keukentafel.. Suc6 vrgr.
 3. Ik zou het allemaal zo gunstig mogelijk voor mezelf willen zien c.q uitleggen... Jij wilt het allemaal zo ongunstig mogelijk voor mij zien... Hoe wil jij een loods inkomen zonder dat er ruimte voor de loopdeur stuk gevel en roldeur zit... Die caravan zou dus prima voor die loods kunnen staan.. Nooit gehoort van een bedrijfsunit in een bedrijfsverzamelgebouw met bv 2 eigen parkeerplaatsen??? De een denkt in oplossingen de ander zoekt problemen. Jammer dat er reacties komen onderbouwt met lariekoek.. Vrgr.
 4. A nou is buiten wel buiten... en ALLE ruimte buiten is niet van mijn zus. B Ik zou toch ook in de loods moeten komen.... C Recht van overpad.... Ik zocht en zoek oplossingen en adviezen, ben niet op zoek naar raadseltjes en spelletjes..., mijn inziens zijn daar voldoende andere sites voor te vinden. vrgr.
 5. aanvulling van de laatste zin: Dat jij geen rechter bent.....
 6. Hallo Joost, Ik ben er nog niet helemaal uit... A. laten inmeten door specialist en eventueel notarieel vast laten leggen en dan in het huurcontract verwijzen naar die stukken. B. Verhuren als caravanstalling o.i.d. en zelf elders huren. C. Kadastraal laten splitsen, maar daar zitten mijn inziens (te veel-) nadelen aan.. D. mijn zus geen huur betalen maar een vergoeding dan lijkt mij de 4% (Van haar helft/ de helft) van de WOZ. waarde daar je dat ook voor eigen prive bestanddelen uit box 3 (die je voor je onderneming gebruikt ) als (huisvestingskosten-) kosten op mag voeren.. E. Boeltje verkopen en naar een warmer land vertrekken :) Wat vind jij van de gegeven opties??? vrgr.
 7. Hallo, Klant negeert belangrijke afspraken die gemaakt zijn. Overal staat geregistreerd als wanbetaler, gelukkig zijn al mijn facturen betaald. Wordt BR getroffen klant komt niet na en ik krijg al die vervelende mails hierover. Als jij je contract (eenzijdig) ontbindt dan negeer jij toch OOK gemaakte afspraken ?? "overal" staat hij bekent als wanbetaler is een bewering die je zelf al in dezelfde zin onderuit haalt.. nl. gelukkig zijn al mijn facturen betaald ! Jij krijgt vervelende mails dat jouw klant zijn betalingsregeling niet nakomt waarop jij hem ook direct als wanbetaler afschildert .. jij had ook aan kunnen voeren "hij betaald mij anders wel".... Klant is momenteel met van alles bezig en ik weet niet wat voor zaken klant zich mee bezig houdt. Is het van belang wat uw klant doet (zolang het maar geen strafbare feiten zijn toch...) dat hij stiekem de serie van knight rider nog steeds leuk vind en hij eigenlijk David Hasselhoff had willen zijn is toch niet van belang?? :) Ik ken de man niet en jouw ook niet, maar ben blij (voor een ander-) dat je rechter bent. vrgr.
 8. Hallo allemaal, Zie/las nu net dat er nog meer reacties gegeven zijn maar had hier geen notificatie in mijn mailbox van gekregen.... Allereerst bedankt voor de reacties! Al vindt ik er wel een aantal vreemde reacties en/of opmerkingen bijzitten.. Een afdak voor mijn caravan timmeren ........ Hoe ik het een en ander ga verzekeren........ U bedoelt toch niet dat ik het in brand moet (laten-) steken en er dan 2 aparte loodsen op moet (laten-) zetten met een apart hekje erom heen zodat het duidelijker is wat van mij is en wat van mijn zus ;D Een pessimist en gelukkig geen realist :) die alvast bodembeslag aanhaalt....... Iemand die het interessant vind wat ik zou gaan antwoorden op o.a. de vraag of ik mijn caravan binnen of buiten neerzet....... Wat het aantal m2 dan wel niet zijn........ 2x de helft word er dan vaak gezegd en dat is ook zo 1helft van mij en de andere helft van mijn zus..... :) En niet te vergeten of ik een linkse of rechtse Twix ben .... ;) Wel de opmerking van een gebruiksvergoeding leek mij wat/ sprak mij wel aan ...... maar wat is dan redelijk en zijn dat voor mijn zaak dan huisvestingskosten en voor mijn zus onbelast..... redelijk 4% van (haar-) helft van de WOZ waarde ?? Of toch beter haar uitkopen, alles prive gebruiken vol met (eigen) caravannetjes wel of niet onder afdakjes ;) ..... Mijn zus een pand kopen van het geld wat ik haar betaald heb en dat vervogens van haar huren................. >;( vrgr.
 9. Joost, Wederom bedankt voor je reactie.. Lijkt mij wel om het kadastraal te splitsen moeten mijn zus en ik het toch ook eerst eens zijn... :) kunnen we het net zo goed op een stukje papier zetten... Of een hek om haar stuk heen met een bordje erop "dit is van mijn zus" :) en wat is jouw mening over; (met andere woorden is dit wat) https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/gebruik_privegoederen Gebruik privégoederen Lees voor Gebruikt u in uw onderneming goederen die u moet aangeven in box 3? Dan mag u de kosten van het zakelijke gebruik van de winst aftrekken. U mag maximaal het bedrag aftrekken dat in box 3 is belast. U hoeft daarbij geen rekening te houden met het heffingvrij vermogen. Dit geldt niet voor vervoermiddelen (zie Gebruik privévervoermiddel). Voorbeeld U had vanaf 1 juli een deel uw privépand, dat al in box 3 hoorde, in gebruik bij uw onderneming. De gemiddelde waarde van dat deel was het jaar hiervoor € 50.000. Het voordeel uit sparen en beleggen van dat deel is dan 4% x € 50.000 = € 2.000. Op jaarbasis mag u dan maximaal € 2.000 als kosten van de winst aftrekken. Voor een half jaar is dit dus maximaal € 1.000. vrgr.
 10. Joost, Had je laatste bericht nog niet gelezen en al een volgende geplaatst ... was te ongedurig denk ik.. Het probleem zit/zou kunnen zitten in wat is van mij en wat is van mijn zus... Oké van ieder is 50% maar welke helft is van wie! Dat kan toch op een stukje papier verdeeld worden ?? Nu is het eigenlijk niet anders ik gebruik de kleine loods voor mijn prive spulletjes en het buitenterrein is voor mijn zus. Mijn zus zou daar wat caravans kunnen laten stallen of aan mij verhuren.. Als ik samen met mijn zus de verdeling op papier (en ondertekend) maak dat de kleine loods van mij is en het buitenterrein van haar dan zijn we er toch??!! En zijn de inkomsten voor haar onbelast toch? (zie verdere redenering mijn voorgaande bericht) vr.gr. Peter
 11. Joost bedankt voor je reactie ! Mijn 50% gebruik ik prive en blijf ik ook prive gebruiken. De andere helft, de 50% van mijn zus wil ik van haar huren om te gebruiken voor opslag van voorraad van mijn onderneming. Ik wil haar een marktconforme/ reële huur betalen en dat als kosten opvoeren ten laste van mijn onderneming. Uiteraard kan ik ook elders huren maar ook daar zou ik moeten betalen, en zou het opvoeren van deze kosten geen enkel probleem zijn.. Het 2e gedeelte van mijn vraag was en is; mijn zus betaald over de huur toch geen inkomstenbelasting daar het een vermogensbestanddeel betreft wat in box 3 valt en zij er niet actief mee is behoudens geld ontvangen ;) Uiteraard blijft ze wel vermogensbelasting betalen over de waarde.. vr.gr. Peter
 12. Adviezen vragen opmerkingen zijn tot nu toe mijn inziens weinig zinvol... Ben mij (nog-) verder in gaan lezen, wat overigens een vereiste is hier op het forum!.. Kwam deze "zaak" tegen op Higherlevel; https://www.higherlevel.nl/forum/financiering-juridische-en-fiscale-zaken/fiscale-zaken/prive-bedrijfspand-gedeeltelijk-zakelijk-huren-165677?start=msg275216#msg275216 Inzicht en opmerkingen van Joost (sorry Dhr. Joost Rietveld) spraken mij wel aan ..... Zou jij je mening over willen geven ???? vr.gr. Peter
 13. Beste Ward, Inderdaad en dat gebruik ik grotendeels prive... Maar dit wist je dan waarschijnlijk ook niet terwijl dat toch op de site van de belastingdienst te lezen valt: Anders had je dat wel gemeld toch?? Gebruikt u in uw onderneming goederen die u moet aangeven in box 3? Dan mag u de kosten van het zakelijke gebruik van de winst aftrekken. U mag maximaal het bedrag aftrekken dat in box 3 is belast. U hoeft daarbij geen rekening te houden met het heffingvrij vermogen. Dit geldt niet voor vervoermiddelen (zie Gebruik privévervoermiddel). Voorbeeld U had vanaf 1 juli een deel uw privépand, dat al in box 3 hoorde, in gebruik bij uw onderneming. De gemiddelde waarde van dat deel was het jaar hiervoor € 50.000. Het voordeel uit sparen en beleggen van dat deel is dan 4% x € 50.000 = € 2.000. Op jaarbasis mag u dan maximaal € 2.000 als kosten van de winst aftrekken. Voor een half jaar is dit dus maximaal € 1.000. vrgr. Peter
 14. Hallo Nedzhibe, Wat een vreemde reactie; .. en dat in plaats van uw privé-spullen naar het deel van uw zuster over te hevelen en de vrijgekomen eigen ruimte voor uw zaak te benutten? Van u mag ik dus geen kosten voor de zaak maken ! Ik moet de ruimte die ik prive in box 3 heb gaan benutten voor mijn zaak .... en dan voor mijn prive spullen die daar staan gaan huren (huur betalen) en dat dan uiteraard zonder enige vorm van aftrek .... Vreemd advies. Dus als uw hypotheek van uw woning volledig heb afgelost gaat u proberen er een zakelijke bestemming op te krijgen en mag uw zaak er voor niks inzitten (en dan moet het ook op de balans overwaarde bij verkoop belast etc....) en vervolgens gaat u prive een huis huren ??!! Sinds wanneer zijn huurinkomsten onbelast? >>> Box 3 !? Wist je dat je flink kunt besparen met een verhuurde woning in box 3? Je hoeft over de huur namelijk geen belasting te betalen. Wel moet je dus 1,2% vermogensrendementsheffing over de WOZ-waarde van de woning betalen. vrgr. Peter
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept