Jump to content

Garalan

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Victor

Company info

 • Location
  Barendrecht
 1. Ergens heb ik hier toch een raar gevoel bij? Facturen voor de EMZ behoren NA een activa/pasiva overname niet tot de BV !! Facturen die je in de EMZ hebt gekregen, die behoor je ook netjes in de EMZ betaald te hebben. De factuur zelf zul je immers ook in de EMZ geboekt hebben (met BTW, kosten e.d.) En dan boek je dus niets op de rekening courant van de BV. Alleen indien je de facturen op/in de BV geboekt hebt, EN NIET IN DE EMZ (wat dubieus is voor facturen die wel gericht zijn aan de EMZ) en privé betaald hebt, bouw je een rekening courant positie op, die je terug moet betalen vanuit de BV. Inderdaad, dat probeerde ik 5 dagen geleden al aan te geven door iemand even snel de boekhouding te laten controleren. Klaarblijkelijk cursus volgen begrijpelijk Nederlands Ga even naar een boekhouder vind ik raar advies en kan ik zelf ook wel bedenken. Maar ik wil het gewoon zelf doen/kunnen oke? En tijdens de rit ervan leren voor de toekomst. Vandaar dat ik dit forum mijn vragen stel. Daar is dit forum toch voor?
 2. Ah oke dat maakt het eigenlijk nog eenvoudiger. Alles moet dus geboekt worden op de juiste kosten of opbrengsten rekening in de W&V. Hier betaal ik VPB over en geen IB meer. Wellicht blijft er daarna nog een klein bedrag staan in rekening courant en daar ga ik dan weer wel rente over betalen.
 3. Dank jullie wel weer voor de toelichting. En inderdaad, alle kosten en opbrengsten gemaakt na de overname datum die betrekking hebben op de EMZ zijn geboekt op de balansrekening "rekening courant eenmanszaak" en niet op de W&V. Voor deze balanspost wil ik nu een lening maken met een rente en een aflossing aan mijzelf in 5 jaar af te lossen. Maandelijks ga ik een bedrag betalen vanuit de BV aan mijzelf. Uiteraard met terugwerkende kracht vanaf start datum. En bij mijn IB hou ik rekening met een ter beschikking stelling. Als dit niet de juiste manier is dan zou ik fijn vinden op nadere toelichting zodat ik gelijk juist kan doen. Alvast bedankt weer!
 4. Aha, ik geloof dat het kwartje valt :) Even opsommen : - Op de balans van de BV staat deze schuld aan mijzelf. - Hier betaal ik rente over van de BV aan mijzelf. - Bij voldoende financiële middelen in de BV los ik (een deel) af aan mijzelf. Belastingvrij. Totdat schuld nul is. -Straks bij mijn IB moet ik er rekening mee houden en het aangeven in box 1 (terbeschikkingstelling)
 5. Ergens wel ja. Mijn opvatting was dat de BV alles heeft overgenomen van de EMZ. Het zijn immers betalingen van facturen die voor overname bij de EMZ horen en nu dus aan de BV. Dus normale winst die er anders ook zou zijn. Nu zeg je mij dat ik dit moet gaan aflossen, maar aflossen aan wie dan? De EMZ bestaat niet meer, dus daar kan ik niet aan aflossen. Ik snap ook je punt van belastingen. Dat is ook zeker niet de bedoeling. Maar ik ben toch niet de eerste die met dit bijltje hakt. Ergens moet hier toch een eenvoudige oplossing voor zijn anders dan tot in lengte van dagen met een schuld blijven zitten. Wat op zich natuurlijk ook weer geen probleem is. Redelijk complex allemaal, maar wel bedankt voor je hulp :)
 6. Dank je wel voor je antwoord maar ergens is het me toch nog niet helder. Het gaat om bijna 50.000 euro schuld van de BV of Vordering van de EMZ die niet meer bestaat. Ik kan me niet voorstellen dat deze balans post tot in lengte van dagen of tot liquidatie van de BV blijft staan en de BV er ieder jaar rente over moet betalen. Ergens moet je toch je schulden kunnen gaan afbetalen? Hoe werkt dat dan?
 7. Oke dank je wel. En hoelang moet de post dan op de balans blijven staan? Ooit moet je daar toch een keer van gaan afboeken.
 8. Dus je bent er zeker van dat ik de voor de bv schulden op de w&v mag zetten en niet op de balans hoef te laten staan?
 9. Dank je wel Joost voor de heldere uitleg. Ik heb een vordering op de BV. Dat moet ik dus in mijn IB gaan verwerken.
 10. Goedenmiddag, Ik heb een vraag over de inbreng van mijn eenmanszaak in de nieuwe BV, Op 1 mei 2017 is mijn eenmanszaak overgegaan in een BV. Uiteraard liepen een aantal uitgaven en inkomsten na deze datum die nog betrekking hadden o de eenmanszaak gewoon door. Binnen de BV heb ik een balans grootboek rekening aangemaakt die ik “Rekening-Courant Eenmanszaak” heb genoemd. Inmiddels staat hier een aanzienlijk bedrag op. Nu het eind van het jaar eraan komt en de boel dus moet worden afgesloten vraag ik mij af wat ik hiermee aan moet. Kan ik dit bijvoorbeeld volledig op de Winst en Verlies rekening zetten? Of werkt dit anders? Wie kan mij hierover adviseren? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept