Jump to content

Ericson

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Als reactie op een rel met Logan Paul heeft YouTube eergisteren besloten alle kleine kanalen te straffen ipv deze vlogger zelf. Als je minder dan 4000 kijkminuten per jaar hebt en minder dan 1000 abonnees kun je geen advertenties meer bij jouw video's zetten.
 2. mijn bedoeling is niet om 1 perfect product te maken en dan pas alles te beginnen. Stap voor stap eerst onderzoek doen, ondernemingsplan, fincanciering, website opzetten, socalmedia accounts en meerdere verdienmodellen maken. Ik ben van mening dat je eerst een goed plan moet hebben voordat je zomaar gewoon gaat beginnen. Zoals jullie zelf al zeggen, waarom zouden ze naar mij komen als er zoveel anderen zijn? Daarom is het belangrijk om eerst punten te bedenken waarmee je je kan onderscheiden van de rest. Ja ik heb video ervaring, ik heb namelijk een multimedia opleiding afgerond. Dus ben al bekend met editten. Het shooten van beelden nog geen ervaring meer, maar dit zal niet het moeilijkste zijn aangezien het "statische" beelden zijn. Desnoods kan ik een specialist inschakelen voor het (eenmalig) afstellen van camera, geluid en belichting.
 3. Bedankt voor je uitgebreide en oprechte mening, zeer waarderend! Een van mijn verdienmodellen is ook livesets maken die op mijn Youtube kanaal plaatsen en inkomsten genereren via ads en affiliates. Mijn ondernemening zal dus niet alleen draaien op verkoop van de lessen, maar o.a. ook middels de blog (nieuwsberichten, reviews, enz) Daarnaast moet het voor wel als een uitdaging voelen en "low profile" beginnen is voor mij niet genoeg. Ik ben het eens met je dat het klein beginnen met een simpele set en smartphone camera z'n voordelen heeft, maar de motivatie weegt voor mij meer. Ik wil dus echt mensen gaan helpen en niet alleen business doen om populariteit te krijgen en geld te verdienen. De geldverstrekker kijkt er inderdaad misschien anders naar, dus het business plan moet heel doordacht en compleet zijn geschreven.
 4. Van zelfsprekend zal er vast een ander persoon het voor minder doen, maar zoals ik al zei, dit zijn de prijzen van mijn concurenten. Er komt meer bij kijken dan alleen de duur van de video wat de prijs bepaald, maar ook zaken zoals klantenserivice, toegankelijkheid, marketingkosten, enz. Wat voor mij nu het meest belangrijke is, welke technieken kan ik allemaal gebruiken om er achter te komen hoe groot mijn doelgroep is en hoe pas ik dit toe?
 5. Dat is onder andere afhankelijk van hoeveel producten ik op dat moment reeds heb verkocht. De beginprijs zal dus laag genoeg moeten zijn om niet de waarde van het product onder te doen. Is dus nog lastig te zeggen, maar als ik het alleen baseer op de prijzen van mijn concurenten, dan zou ik er tussen de 250 en 400 euro voor kunnen vragen.
 6. Bedankt voor je feedback. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik er zelf in geloof en het zal heel veel werk kosten om hiervoor een goed plan voor te maken. Ik ga er met plezier en optimisme voor. Ik zal niet alleen virtual-dj lesse verkopen, maar ook de primaire producten zoals complete cursussen E-learning (7 uur video) en producten-reviews (gratis, en affiliate). Het zijn dus lessen die van ter voren zijn gemaakt en dat de leerling thuis in eigen tempo kan bekijken -uitvoeren -herhalen
 7. Bedankt voor je scherpe opmerking. Thuis Dj'en is een dure hobby, hoewel je al voor 500 euro een complete goede Dj-set kan aanschaffen. Mijn doelgroep is dus midden/ hoog klasse en jongeren die nog bij hun ouders wonen en een minimaal inkomen van 500 euro p/m hebben (studiefinanciering, bijbaan, (zak)geld van ouders) En om me te onderscheiden moet de video en audiokwaliteit van de lessen van hoge kwaliteit zijn, moet er ondermeer continue onderzoek worden gedaan naar (nieuwe) behoeften van de doelgroep en moet er veel marketing worden gedaan om hen te breiken. De complete curssen zullen niet goedkoop zijn, maar dat is de hobby sowieso niet.
 8. Het idee achter dit soort bedrijven is dat je met geringe investeringen en vanuit je bestaande passie (hobby) een inkomen kan verdienen. Begin gewoon met bestaande middelen (lean startup), want de kans dat een bank jouw start gaat financieren is gering. Dan wordt het al snel uitstel-gedrag oftewel eindeloos voorbereiden. Veel succes! ;) Ik heb in mijn jeugd (15 t/m 25) jaar een eigen Dj-set gehad en op verschillende feesten gedraaid. Zelf heb ik dus al de nodige vaardigheden en ervaring. Uiteraard wil/moet ik de vergevorderde technieken ook nog onder de knie krijgen en kan ik dat bereiken door full-time met mijn passie bezig te zijn, dus is het een win-win situatie. Waarom zou een bank het niet financieren? Als ik op de site van Qredit.nl kijk, dan zou ik met mijn idee in aanmerking komen voor een lening.
 9. Het idee achter dit soort bedrijven is dat je met geringe investeringen en vanuit je bestaande passie (hobby) een inkomen kan verdienen. Begin gewoon met bestaande middelen (lean startup), want de kans dat een bank jouw start gaat financieren is gering. Dan wordt het al snel uitstel-gedrag oftewel eindeloos voorbereiden. Veel succes! ;) Ik heb in mijn jeugd (15 t/m 25) jaar een eigen Dj-set gehad en op verschillende feesten gedraaid. Zelf heb ik dus al de nodige vaardigheden en ervaring. Uiteraard wil/moet ik de vergevorderde technieken ook nog onder de knie krijgen en kan ik dat bereiken door full-time met mijn passie bezig te zijn, dus is het een win-win situatie.
 10. benodigheden: Audio en video apparatuur voor het opnemen van de lessen, dj apparatuur (cd-spelers en mixer), dj-software en allerlei andere dingen zoals webhosting, opslagcapaciteit, verzekeringen, enz.
 11. het zijn als het ware "aspirante" Dj's. Dus ze hebben de intentie om dat te worden. Eigenlijk is de doelgroep dus beginnende en gevorderde "aspirante" Dj's. Ze hebben thuis een eigen Dj-set/software en hebben hulp nodig met de basis en (ver)gevorderde technieken. Daarnaast willen ze via producten-reviews, nieuwsberichten en informatie omtrent het Dj-schap op de hoogte gebracht worden.
 12. Daar heb je een goed punt. Inderdaad beginnen ze vaak al op een veel jongere leeftijd. Alleen hebben ze op die leeftijd vaak geen of zeer laag inkomen en kunnen ze doorgaans de E-learning lessen niet betalen. Dan zouden hun ouders het moeten betalen, maar dan blijven er denk ik weinig potentiele klanten over. Of zie jij dat anders?
 13. Goedemiddag Walter, Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad altijd goed om wat online te zetten en te kijken wat daar uit komt. Ik heb alleen nog geen apparatuur, dus kan ik nog geen producten produceren. Daarnaast is er wel een markt voor, want er is online veel (betaalde) lessen beschikbaar. Ik weet dus al dat er een markt is, nu alleen nog te weten komen hoe groot mijn markt is door te bepalen hoeveel potentiele kopers ik heb (/zal hebben in de toekomst).
 14. Hallo allemaal, Mijn naam is Ericson, ik ben 30 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Rotterdam. Mijn passie is muziek en ik hou me daarnaast graag bezig met voeding en yoga. Ik wil mijn eigen onderneming starten en ik ben reeds begonnen met mijn ondernemingsplan. Om de grootte van mijn doelgroep te bepalen, zoek ik hulp hoe ik daar zo goed mogelijk achter kan komen. Ook is het nodig voor de geldverlener (bank), zodat ik kan bewijzen hoeveel omzet ik zal maken. De vorm van mijn onderneming is eenmanszaak en ik ga e-leaning paketten maken en deze online verkopen. Het betreft online cursussen over hoe beginnende en gevorderde dj's moeten leren draaien. Daarnaast komt er op de website dj nieuwsberichten en allerlei andere informatie gerelateerd aan het dj beroep. Doelgroep Beginnende en gevorderde dj's Leeftijd tussen de 18 en 35 jaar (schatting) Man en vrouw Taal e-learning: engels Geografie: wereldwijd (aangezien het online wordt verkocht en in potentie iedereen het wereldwijd kan kopen). Verwachting is dat de meeste klanten uit Amerika komen en daarna Azie en Europa. Mijn vraag is: hoe bepaal ik hoe groot mijn doelgroep is in aantallen? Waar moet ik naar kijken en hoe kan ik dit onderbouwen naar financiele cijfers, zodat ik dit aan de bank kan overhandigen? Ik zat zelf te denken om online statistieken erbij te pakken zoals: Retail sales value of DJ mixers in the United States from 2005 to 2016 (in million U.S. dollars) https://www.statista.com/statistics/444405/us-retail-sales-dj-mixers/ Maar om aan die info te komen moet ik lid worden en dat kost 550 euro en dat kan ik nu niet betalen. Ik heb overal gezocht naar informatie over aantal verkochte mixers, dj sets, enz, maar ik kan er niets over vinden. Ook dacht ik aan om een enquete te houden in een dj apparatuur zaak, maar dan heb ik alleen cijfers die lokaal gebaseerd zijn in Nederland. Dus ik kom geen stap verder en ik heb jullie hulp nodig. Alvast bedankt, Ericson
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept