Jump to content

Henk12345

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Je moet voldoen aan de voorwaarden voor de ondernemers aftrek om gebruik te maken van deze regeling. Daarnaast kun je afvragen of je niet beter de afschrijving zo laag mogelijk kunt houden, omdat je door heffingskortingen en ondernemersaftrek over de eerste 25.000 geen belasting betaald. Ik ga liever meer afschrijven in de jaren waarin mijn winst hoger is. Dit levert zorgt per saldo ervoor dat je minder belasting betaald. Daarnaast zorgt de startersaftrek + willekeurige afschrijving voor een groot verlies, wat niet kan worden verrekend met inkomsten waarover belasting is over betaald. Ik ga ervan uit dat in de periode dat je student bent geweest geen hoge inkomsten heb gehad. Het verlies moet eerst worden verrekend met positieve inkomsten van de laatste drie jaar.
  2. De afschrijving is de waardevermindering van de auto. Doordat de auto al in zijn geheel is afgeschreven hoef je hiermee niets meer mee te doen. De opbrengst van 100 moet je boeken op boekwinst activa.
  3. Geen, want mijn stichting heeft geen btw-nummer voor de omzetbelasting. Het is al een oude factuur. Ik heb het al aangegeven bij hen dat ze moeten facturen met btw die geldt in dat land. Maar de consequenties liggen bij hen toch?
  4. Hallo, Mijn naam is Henk en ben de bestuurder van een stichting wat is vrijgesteld voor de omzetbelasting door de vrijstelling van medische diensten. Nu heb ik een vraag: ik heb diensten afgenomen in het buitenland en hierbij hebben ze de verleggingsregeling toegepast. Echter doordat ik ben vrijgesteld van de omzetbelasting is dit wel mogelijk? Of moet ik dit aangeven bij de Belastingdienst er hierover omzetbelasting over moet betalen. Mvg, Henk
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept