Jump to content

Erik1024

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erik1024

  1. Dank voor je reactie. Ik heb samen met de belastingtelefoon besloten om voor het 1e jaar de verplichte 20% af te schrijven. Mocht ik dan in het 2e jaar als ondernemer worden aangemerkt en in aanmerking komen voor willekeurig afschrijven dan valt de resterende 80% daaronder.
  2. Hopelijk kan iemand mij helpen met het volgende: In oktober 2017 heb ik mij ingeschreven bij de KvK als bakkerij, dit doe ik vanuit huis. [*]In de 3 maanden daarvoor en in de rest van 2017 heb ik voor 4500 euro apparatuur gekocht. [*]Vanaf oktober heb ik 450 euro omzet gehad (ex. btw). [*]Daarnaast ongeveer 2000 euro overige kosten: opleiding, bakkerijgereedschap en grondstoffen. [*]Ik heb mijn btw teruggevraagd (en gekregen) over 2017, ik maak geen gebruik van de kor. [*]Ik ben in geheel 2017 in loondienst geweest, en ik kom niet aan de 1225 uur. Volgens de ondernemerscheck ben ik geen ondernemer voor de belastingdienst. Vooral vanwege de lage omzet. Vanaf dit jaar ben ik wel ondernemer, want ik ga meer tijd (>1225 uur) besteden en loondienst stopt, en meer omzet. Maar wat moet ik nu invullen bij de inkomstenbelasting 2017? Bij 'inkomsten uit overige werkzaamheden' 450 euro lijkt me logisch. Maar wat vul ik wel en niet in bij de aftrekkosten? En wat ik niet invul, kan ik dat in 2018 danwel de komende jaren aftrekken onder de willekeurige afschrijvings-regel? Met name is van belang dat ik wel alsnog de investeringen kan aftrekken in de toekomst. Of is het handig om toch de belastingdienst te overtuigen dat ik vorig jaar ondernemer was? Alle tips/inzichten zijn welkom.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept