Jump to content

CBW

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Nee, voorlopig is er nog geen sprake van personeel. Financieel ook niet mogelijk. Ik werk tot einde van deze maand op locatie bij een klant. Ik heb nog twee andere (oud)klanten waar ik af en toe werkzaamheden voor verricht. De werkzaamheden voor een van die twee klanten doe ik wel vanuit kantoorlocatie. Begin volgende maand start ik voor deze klant ook een klein project (1 tot 2 weken). Daarna werk ik vanuit kantoorlocatie voor eigen projecten tot ik weer wat vind buiten de deur. Volledig vanuit kantoorlocatie werken zal hopelijk de toekomst worden, maar tot die tijd is de prioriteit om betaalde uren te maken. En die vind ik op dit moment alleen voornamelijk buiten de deur.
 2. Ik ben een holding/werk bv gestart omdat ik in de toekomst plannen heb voor eigen projecten en andere bv's. Maar de komende tijd zal ik hard aan de slag moeten en zoveel mogelijk uren draaien buiten de deur om de opstart te kunnen bekostigen en een werkkapitaal op te kunnen bouwen. Ik heb een bureau en een laptop. Ik ben hier ook volkomen eerlijk over geweest richting de belastingdienst. Ik begin nu het gevoel te krijgen dat ik een probleem heb.
 3. Ik heb de belastingdienst het huurcontract overlegd, maar dat is blijkbaar niet voldoende. Ik werk meestal op locatie bij de klant. Op kantoor alleen voor ontvangen van zakenrelaties, geven van demonstraties en in de toekomst ontwikkelen aan eigen projecten
 4. Ik ben Nederlander en ben sinds kort naar België verhuist. In februari ben ik een werk BV en holding gestart in Nederland. In het verleden heb ik als freelancer gewerkt in Nederland en al mijn zakenrelaties en potentiele opdrachtgevers zitten dus in Nederland. Ik doe op dit moment ook werkzaamheden voor opdrachtgevers in Nederland. Voor de huisvestiging huur ik een kantoorruimte in een bedrijvencentrum in Nederland. Mijn probleem is nu dat de belastingdienst me geen BTW nummer wil geven omdat ze niet kunnen vaststellen of er sprake is van een vaste inrichting. Naar mijn idee doe ik alles keurig volgens de regels, maar hoe zit dat precies met een vaste inrichting en hoe krijg ik de belastingdienst nu zo snel mogelijk overtuigd? Ik ben nu 2 maanden geleden gestart en mijn financiële adem is niet heel lang.
 5. Nog even voor de duidelijkheid. Privé dien ik een declaratie in bij de holding voor de onbelaste km vergoeding en de holding stuurt een factuur naar de werk BV voor management fee (incl BTW)? Dus alle onkosten die de DGA maakt (salaris, reiskosten etc) worden betaald aan de holding door de werk BV via managementfee?
 6. Dank voor je reactie. Een terechte opmerking vind ik. De omvang is niet zo heel groot. Het gaat om een voorschot van 2500 euro. Ik heb al afspraken gemaakt met diverse schuldeisers en met dit bedrag is de druk van de ketel. Ik zocht ook juist naar een constructie die ik boekhoudkundig en belastingtechnisch goed kan verantwoorden. De gezondheid van mijn bedrijf staat voorop. Het voorschot kan ik met twee salarissen weer inlopen. Mijn intentie is om zoveel mogelijk geld in de BV te houden om in de toekomst te kunnen investeren. Het minimale DGA salaris wat ik van mijn Holding ga ontvangen is ruimschoots voldoende. Ik ben gewend te leven met minder .
 7. Bedankt voor de uitgebreide antwoorden! Ik heb geen kredietfaciliteit en het gaat niet om een heel schokkend bedrag, dus het makkelijkst in mijn geval is dan een voorschot op salaris.
 8. Ik ben net gestart met een werk BV en holding met voldoende werk het komende jaar. Ik kom min of meer vanuit een werkloze situatie en hierdoor is privé de stapel rekeningen wat gegroeid. Om problemen te voorkomen wil ik deze rekeningen per direct betalen. Van de opdrachtgever krijg ik een voorschot. Het voorschot is echter net voldoende om de rekeningen te kunnen voldoen. Ik wil het volledige bedrag dus via de holding op mijn privérekening storten als lening of voorschot salaris o.i.d. Hoe kan ik dit het beste aanpakken om geen problemen te krijgen met de belastingdienst? De eerst volgende volledige betaling van de opdrachtgever komt over een aantal weken.
 9. Dat is inderdaad de route van mijn salaris
 10. Ik gebruik voor mijn beide BV's MoneyMonk. Ik heb een hoop boekhoudpakketten uitgebprobeerd, maar voor mij is deze met afstand de beste. Erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Ik registreer er tevens mijn uren en kilometers mee.
 11. Ik heb een werk BV en een holding. Ik ben in dienst van de holding. Op dit moment gebruik ik mijn privé auto in mijn werk BV voor woon/werk verkeer naar de klant en hiervoor wil ik een kilometervergoeding in rekening brengen. Moet ik voor deze kilometervergoeding privé eerst een declaratie indienen bij de holding waarna de holding deze kosten doorberekend aan de werk BV?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept