Jump to content

FransStekel

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FransStekel

 1. Het lijkt te gaan richting optie 1 i.v.m. het creëren van een step-up.
 2. Het gaat niet om de UK gelukkig :) Er is 'n exit heffing, maar die valt op zich mee. Het zou voor mij in elk geval de makkelijkste oplossing zijn als die aandelen gewoon kunnen blijven waar ze zijn. Lijkt me makkelijker en voordeliger dan dat die aandelen overgedragen moeten worden.
 3. Kan dat? En hoe zit dat fiscaal in grote lijnen? Idealiter zou ik vennootschap 3 in NL vestigen als holding. Dan hoeft er met die aandelen in de Nederlandse BV verder niks te gebeuren. Kan dan zelf nog een werkmaatschappij oprichten in NL of desnoods een van de andere drie vennootschappen verhuizen naar NL...
 4. Ik sta op goede voet met de andere aandeelhouder in de Nederlandse BV, maar de verhoudingen blijven wel 50% - 50%. Als dat 'n harde voorwaarde is, dan valt de optie van aandelenfusie af.
 5. Ja, je moet ook uit laten sluiten dat je wordt beschouwd als werknemer. Ik werk ook met dit soort overeenkomsten met zzp-ers in verschillende landen. Het is maar net wat je met elkaar afspreekt. Als je met elkaar afspreekt dat de rechtbank in Timboektoe bevoegd is, dan is die dat in principe. We hebben 'n voorkeur voor 'n Nederlandse rechtbank, maar het is natuurlijk maar net of iemand daarmee akkoord gaat.
 6. Even kijken of ik het snap. Ik haal dan de aandelen naar privé (in het buitenland), verhuis naar Nederland met de aandelen en daar ruil ik dan mijn aandelen in de Nederlandse BV met een (op te richten) Nederlandse holding BV. Via Google wat gezocht en ongetwijfeld niet alles wat op internet staat is ook waar, maar lees o.a. dat ik een meerderheid van stemmen zou moeten krijgen in de werk-bv (dat is dan de BV waarin de buitenlandse vennootschap 50% van de aandelen heeft) en dat ik de aandelen niet binnen 'n jaar of drie zou mogen verkopen. Dat eerste voldoe ik niet aan
 7. Het ziet er zo uit: Buitenlandse vennootschap 1: 99,99% aandelen in privé Buitenlandse vennootschap 2: 99,99% aandelen in privé Buitenlandse vennootschap 3: 100,00% aandelen in privé. Buitenlandse vennootschap 4: 99,99% aandelen in privé. Nederlandse bv: 50% aandelen in handen van buitenlandse vennootschap 3.
 8. Aandelen in de buitenlandse vennootschap bezit ik privé inderdaad. Die vennootschap heeft 50% aandelen van een Nederlandse bv in handen. Het gaat mij om de aandelen in die Nederlandse bv. Heb verder geen belang bij die buitenlandse vennootschap, anders dan die aandelen.
 9. Dank je wel voor het antwoord. Dat is dan optie 2, waarbij de Nederlandse holding vooraf wordt opgericht. Neem aan dat die aandelen dan voor een realistische prijs gekocht moeten worden. Dat betekent dat ik de Nederlandse holding voldoende moet funden. Daarna zou ik dan de buitenlandse vennootschap kunnen liquideren, geld dat erin zit afrekenen en privé 'meenemen' naar Nederland. Als ik dan ooit de aandelen vanuit Nederland verkoop reken ik af over de meerwaarde neem ik aan?
 10. Dank je wel. Jij bedankt voor je reactie. Hoe ik het het liefst aan zou pakken? Ik heb geen idee hoe ik dit zou moeten regelen. Wat ik wel weet, is dat ik terug wil naar Nederland. Dat belang wil ik niet kwijt. Ik wil dat behouden en verder werken vanuit Nederland. Dat betekent dat m'n buitenlandse vennootschap vanuit Nederland wordt gerund en dat dat fiscale consequenties heeft. Dat wil ik bij voorkeur regelen "zoals het moet", zodat ik achteraf niet voor verrassingen kom te staan. Grofweg zie ik de volgende opties. Geen idee wat van elke opti
 11. Lang geleden (als loonslaaf) vertrokken uit Nederland. In het buitenland (ander EU-land) begonnen met ondernemen. Om 'n lang verhaal kort te maken, ik zou nu graag terugkeren naar Nederland. Situatie is als volgt: Ben 100% aandeelhouder in één buitenlandse vennootschap. Verder heb ik 99,99% aandelen in drie buitenlandse vennootschappen. Drie van deze vennootschappen kan ik liquideren, in het buitenland de belasting afrekenen en dan terug naar Nederland. Een vennootschap is 'n ander verhaal omdat ik daarmee een 50% belang heb in een Nederlandse
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept