Jump to content

zeuvenD

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Beste forumgenoten, Ik heb een paar vragen omtrent het aanpakken van een klus in Duitsland. Ik heb aardig wat gegoogeld maar ben er meer verward dan wijs van geworden. Hopelijk kan iemand mij helpen met een simpele (zo ver mogelijk :P ) uitleg. De situatie is als volgt. Ik heb een korte freelance Photoshop klus aangeboden gekregen voor een Duits bedrijf. +/- 2 maanden +/- 300 uur +/- 5000,- Er zullen geen kosten gemaakt worden die aftrekbaar zijn. Ik verwacht geen andere freelance klussen aan te nemen dit jaar voor zover dat belangrijk is. Wel verwacht ik full time aan de slag te gaan als werknemer bij een ander bedrijf in Duitsland later in het jaar nadat deze klus afgerond is. Wanneer ik later in Duitsland ga werken, zal ik daar ook heen verhuizen en val ik onder het Duitse belastingsysteem. Ik heb geen eerdere ervaring als freelancer en probeer uit te zoeken hoe ik dit het beste kan aanpakken. Wat ik tot toe begrepen heb is dat ik niet hoef in te schrijven bij de KvK en dat ik een BTW nummer moet aanvragen. Ik moet op de factuur alleen de "5000,-" vermelden met de opmerking "btw verlegd" oftewel "VAT Reverse Charge" in het Engels. Daarnaast moet ik het BTW nummer van het bedrijf vermelden. Hopelijk heb ik het voor zover juist. Hoe zit het verder? Kom ik in aanmerking voor de kleineondernemersregeling? De BTW in dit geval is 0,- ? Moet ik over de 5000,- inkomstenbelasting betalen? Als ik het goed begrepen heb is er een bepaalde grens waaronder je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Wordt deze grens apart gehandhaafd voor inkomen uit loondienst en inkomen uit overige werkzaamheden of gaat het om je totale inkomen in een jaar (ik neem aan dat deze freelance klus valt onder inkomsten uit overige werkzaamheden)? In het geval dat het gaan om je totale inkomen in het jaar, wordt de toekomstige inkomen uit loondienst bij een Duits bedrijf daarbij opgeteld of valt dit daar buiten aangezien ik hiervoor in Duitsland belasting zal moeten betalen. Nog ander advies of tips ? Alvast bedankt !
  2. Heeft het aanvragen van een BTW-nummer verder invloed op de WW ? Als ik het goed begrepen heb gaat het puur om de uren die je werkt, klopt dat? Als dat nog steeds 0 is, moet er niks aan de hand zijn.
  3. Dag Rik, Bedankt voor je reactie. Mijn intentie is om eerst een full-time baan te vinden als industrieel designer. Ik heb de volste vertrouwen dat dit mij gaat lukken de komende maand(en). Zodra ik dit heb, wil ik er naast wat kleinere fotografie klussen proberen te doen als freelancer om ervaring te doen. In de verre toekomst is mijn plan om meer op fotografie te richten. Mijn inschrijving bij de KvK wil ik alvast afronden zodat ik snel kan schakelen als er zich een kans voordoet. In uw derde link (https://www.ondernemersplein.nl/subsidie/bedrijf-starten-ww/) zie ik dat er 3 manieren zijn om een eigen bedrijf te "starten" vanuit de WW. Ik wil dus geen van deze 3 manieren toepassen. - Bij het gebruiken van de startperiode zou mijn WW bedrag omlaag gaan met 29% terwijl ik verder geen activiteiten verricht met mijn KvK nummer. -De tweede optie is ook niet van toepassing omdat er geen uren zijn die ik als zelfstandige ga werken in die periode. -En de WW stoppen is ook geen optie. Ik ga echter pas aan de gang onder mijn KvK-nummer als ik straks een baan heb. Wat ik mij nu afvraag is of de UWV inschrijving bij de KvK ziet als het starten van een bedrijf of dat de daadwerkelijke bedrijfsactiviteit/inkomen geldt als het startpunt.
  4. Dag iedereen, Ik wilde jullie graag advies vragen over het volgende. Ik heb op het moment een WW-Uitkering. Deze loopt sinds 12 maart. Ik wil mij inschrijven bij de KvK als freelancer en vroeg me af of puur de inschrijving alleen invloed kan hebben op de WW-uitkering. Ik ben niet van plan om de komende tijd wat de doen met de KvK nummer, maar wil dit alvast geregeld hebben omdat ik het in de toekomst verwacht nodig te hebben. Ik hoop dat jullie informatie hebben hierover. Met vriendelijke groeten,

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept