Jump to content

alyaz

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Hallo allemaal, Ik zou graag internationaal pakketjes willen verzenden en met name naar de VS. Ik vind de prijzen nogal duur. Momenteel is Postnl de goedkoopste, maar een pakketje tot 2kg met track & trace kost al gauw €24,30. Ik ben benieuwd of hier een oplossing voor is.. Want dit is nogal duur.. Zijn er goedkopere alternatieven? Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
 2. Nee de influencers waar ik mee werk zijn geen ondernemers.
 3. Heel erg bedankt dat je meedenkt. Maar besef wel dat dit dingen zijn waar wij ervaring mee hebben, want dit is immers niet de eerste keer dat wij een promotie doen. Dus wij weten vooraf wat we kunnen verwachten etc. Daarom bespreken wij vooraf een aantal regels. De influencer is vrij in zijn review. Niemand wordt gedwongen een goede review te geven. Wij geven zelfs de optie om de producten te retourneren op onze kosten mocht de influencer voor wat voor reden dan ook de promotie niet willen doen. Nogmaals, het gaat hier om influencers die producten bestelen uit onze webshop en ik zou graag willen weten hoe ik dit kan voorkomen.
 4. Bedankt voor je advies maar dat lost het probleem niet op. Ik ben namelijk opzoek naar een oplossing voor nu.
 5. Bedankt voor je reactie maar eigenlijk moet ik eerlijk zeggen dat je niet zo goed weet waar je over spreekt. Toch bedankt dat je even de tijd nam. Een influencer is niet verplicht om samen te werken met een bedrijf. Hij of zij kiest ervoor om te werken met een bedrijf omdat de producten hem of haar aanspreken. Te druk of te veel producten te reviewen klaag ik niet over. Want dan word de promotie utiendelijk wel gedaan maar duurt het even langer. Ik heb het hier over influencers die zelfs zo ver gaan dat ze de producten gewoon dragen en foto's plaatsen op hun pagina maar de promotie weg laten. Als je er vervolgens vraagt word je geblokkeerd. Ook vind ik het jammer dat je zo maar een conclusie trekt over (alle) influencers dat ze geen fijne eerlijke personen zijn omdat ze een ''fake review'' moeten geven. Dit verklaart al dat je geen ervaring hebt met influencer marketing.
 6. Hallo, Ik heb een webshop waarbij ik internationaal goederen verkoop. Één van mijn manieren van adverteren is dmv influencers. Influencers zijn mensen met een grote aanhang op social media platforms. Ik contacteer deze mensen en vraag of ze geïnteresseerd zijn in een ''collaboration''. Maar zelf wordt ik ook vaak gecontacteerd door hen. Vaak zijn mensen geïnteresseerd in een samenwerking omdat ze gratis producten krijgen. Van te voren spreken we een aantal regels af zodat de promotie goed af loopt. Nu komt het volgende.. Soms zitten er hele vervelende mensen tussen die gebruik maken van hun grote aanhang. Dan gaan ze akkoord met alle regeltjes en kiezen ze hun favoriete product die ik vervolgens netjes op stuur. Wanneer ze het product ontvangen verdwijnen ze uit het zicht. Ze negeren alle berichten en regels die we van te voren hadden afgesproken en doen de promotie niet. In sommige gevallen word ik zelfs geblokkeerd. Dus met andere woorden ze stelen letterlijk een product uit mijn webshop. Ik wou graag vragen wat ik kan doen tegen deze mensen. Ik raak hier soms honderden euro's door kwijt en ik vind het enorm vervelend dat iemand dit zomaar kan doen. In Nederland zou ik eventueel een factuur met een aanmaning kunnen versturen en vervolgens een incassobureau kunnen inschakelen om dit soort tuig aan te pakken. Maar helaas zijn dit vooral mensen uit Duitsland en Engeland. Dus weet ik niet zo goed wat ik kan doen. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen in zo'n situatie?
 7. In wat voor opzicht? Er wordt beweert dat het om Plus-minus €1200 gaat terwijl dit dus niet klopt. Hij heeft wel degelijk aangegeven dat het om een vast tarief van €1200 ex btw gaat.
 8. Opzich ben ik niet kwaad over de prijs. Wat mij het meest irriteert is dat hij met extra kosten komt waar hij mij van te voren niet over inlicht en ik snap dat dit voor de meesten van jullie vanzelfsprekend is maar voor iemand die geen ervaring heeft met dit soort zaken kan dit best ingewikkeld zijn en vind ik dat de boekhouder hier best duidelijker mee mag zijn, zo vorm je een goede band met je klant die uiteindelijk voor meer klanten kan zorgen door mon op mond reclame. Ook vind ik het heel gemeen hoe hij te werk gaat. - Geen offerte sturen vooraf zodat hij gemakkelijk kan sjoemelen - Stukken voor de omzet belasting aangiften niet op tijd controleren waardoor hij het nodig vindt om mij uit te nodigen voor een gesprek waar die weer wat centjes mee kan verdienen. - Vervolgens een btw-suppletie moeten indienen waar die weer wat geld mee kan plukken. - Niet uitleggen hoe hij dingen aangeleverd wil krijgen en als de klant hier vervolgens om vraagt kosten in rekening brengen. - etc. etc. Als je op deze manier de vertrouwen en geld van je klanten wilt bestelen dan zal je op een dag de verkeerde tegen komen die het misschien zelfs liever niet juridisch aan pakt. Ik zie dit in ieder geval als een grote les en ben blij dat ik niet al te veel schade lijdt. Overigens zit ik inmiddels bij een nieuwe boekhouder die €300 goedkoper is en VEEL efficienter werkt. Wat een ongelofelijke opluchting!
 9. Er staat in je screenshot een plusminus. Da's dan juist geen harde prijsafspraak, maar een schatting...In het tweede screenshot staat dat "alle andere zaken, zoals betalingsregelingen, voorlopige aanslagen, advies, boekenonderzoek etc etc is tegen een tarief van € 55,- per uur ex btw." ... dat plus/minus zal, met name door het advies, flink in de plus lopen. Misschien is dit een betere screenshot. http://take.ms/aZKyx
 10. Waarom zal je een klant aannemen als je vooraf al weet dat diegene extra begleiding nodig heeft? Hij geeft zelf duidelijk in zijn emails ook aan dat hij wist datie meer tijd aan mij kwijt zal raken en daarom €1200 ex btw rekende. Maar nogmaals, deze kosten vallen er buiten. Bedankt voor de tips.
 11. Dus die extra kosten zijn nog bovenop de €1200 gekomen? Of heb je die rekening van €1200 helemaal niet gehad? Als de afgesproken €1200 niet berekend is (en jij gaat op zoek naar iemand anders), dan is het wel normaal dat hij zijn gemaakte kosten alsnog apart in rekening brengt. En dan denk ik dat je er met €300,- nog heel goed vanaf komt. Als de afgesproken €1200 wel is berekend dan kan hij natuurlijk helemaal niet komen met nog die €25 per btw-aangifte. Want dat zou in die €1200 moeten zitten. Dit zijn kosten die hij extra erbij heeft gerekend. Dus buiten die €1200 ex btw. Ik heb hem daarom ook duidelijk aagegeven dat ik hem wil betalen voor alles wat wij hadden afgesproken, incl. die 4 maal verkeerde OB-aangiften. Dat is namelijk zijn recht. Maar die €300 extra kosten aan 2 besprekingen hadden wij niet afgesproken. Hij zou mij immers helpen met hoe hij alles aangeleverd wilde krijgen. Voordat ik definitief besloot te vertrekken bij deze man vroeg ik hem om mij duidelijk aan te geven wat die €1200 in hield aangezien ik een beetje schrok van die extra kosten. (zie: http://take.ms/SXRHL) Zoals je kunt zien heeft hij €300 extra gerekend voor Mail / telefoon & besprekingen.
 12. Ik was heel erg onwetend in het begin. Ik had totaal geen idee hoe het allemaal zat. In het begin maakte ik mij niet zo zorgen om de prijs maar meer om een goede boekhouder te vinden die wel wist hoe hij/zij mij kon helpen aangezien mijn boekhouding een beetje lastig is (ivm met online verkoop van goederen internationaal dmv dropshipping en print on demand bedrijven uit verschillende landen) vergeleken met andere ondernemers dus daar maakte ik mij het meest zorgen om in het begin. Het was een bekende in het dorp dus nodigden wij hem uit voor een kennismakingsgesprek en hij stelde me gerust en wist wel hoe hij mij kon helpen. De offerte hebben wij toen mondeling besproken. Uiteindelijk hadden we afgesproken voor een vast tarief van €1200,- ex btw. Dit staat niet vast in een document maar wel in een email (zie: http://take.ms/LjWfk). Ik ben normaal gesproken erg kritisch in zulke zaken maar hij was een bekende in het dorp en heeft dus heel goed gebruik gemaakt van deze situatie. In het begin was het nog een raadsel betreft wat ik exact moest aanleveren bij hem. Ik heb toen uitgebreid via de email mijn business model omschreven en hem gevraagd wat ik exact moest aanleveren en hoe ik de administratie moest verrichten. Hij vond het niet genoeg en nodigde mij uit om het e.e.a. beter te bespreken. Ik hoopte dat wij zo een betere samenwerking konden vormen. Vervolgens heb ik de documenten aangeleverd zoals hij het wilde, alleen deed ik dit wel ruim van te voren zodat hij de documenten op tijd kon controleren en aangeven als iets niet klopte. Ondanks mijn inzet deed hij did pas de laatste dag van de aangfite en toen was het al te laat. Dus vulde hij even een ''schatting'' in. Exact hetzelfde verhaal gebeurde ook bij de tweede kwartaal. Ook toen nodigde hij mij weer uit (nu blijkt wel weer waarom) om dingen te bespreken. Hij weigerde 4 maal om de stukken op tijd te controleren en heeft uiteindelijk bij alle kwartalen een schatting ingevuld. Toen ik hem hiermee confronteerde gaf hij aan dat hij de eerste 3 kwartalen wel degelijk correct had ingevuld en dat alleen de laatste kwartaal niet klopte wegens bestellingen uit Europa (die ik vooraf niet had). Hij wilde mij niet laten zien wat hij had ingevuld, dus heb ik de belastingdienst gebeld en die gaf mij de exacte nummers via de telefoon en wat bleek later? ALLES was verkeerd! Wij hadden niet afgesproken om per uur te werken maar een vast tarief van €1200 ex btw. Dus dat hoorde in die €1200 te zitten. Want we hadden afgesproken dat ik alleen de stukken zou aanleveren en de administratie zou verrichten en dat hij derest zou doen, zoals aangiftes etc. Alles liep verkeerd en hij was erg slordig waardoor ik besloot om opzoek te gaan naar een andere boekhouder. Toen kwam hij met allerlei extra kosten wat we niet van te voren hadden besproken. In eerste instantie rekende hij kosten voor emails, telefoontjes en adviezen. Later besloot hij dit te veranderen naar 6 uur besprekingen. Ik heb hier grondig onderzoek naar gedaan maar het blijkt dat deze meneer bij een bedrijf werkt op het Schiphol in Amsterdam als accountant. Naast dit heeft hij dus een eigen administratiekantoor waar die zich voor doet als accountant, maar eigenlijk gewoon dus een boekhouder is. Heel gemeen, maar ook een grote les voor mij. De reden waarom ik dacht dat hij de prijzen van een accountant hanteerde was omdat ik nu onderhand 10 offertes heb ontvangen waarvan de prijzen zo'n €200 - €400 lager liggen dan de prijzen die hij hanteert. Erg bedankt dat je de tijd nam om op een eerlijke wijze mijn bericht te beoordelen.
 13. Beste mensen, Ik zou graag advies willen betreft wat ik kan doen tegen een boekhouder die oneerlijk is geweest. De boekhouder heeft gedurende 2017 behoorlijk wat extra kosten gerekend waar ik niet van te voren van op de hoogte ben gebracht. Ook heb ik geen contract ondertekend en een offerte ontvangen waar hij duidelijk zijn prijzen en voorwaarden heeft omschreven. Ik vermoed dat hij dit met opzet heeft gedaan omdat ik onwetend was in het begin. Nu dreigt hij mij met een aanmaning en een incassobureau. - Hij heeft gedurende 2017 alleen 4 omzetbelasting aangiften ingediend waarvan ze allemaal onjuist zijn ingediend á €25 ex. Btw per stuk. - Ik ben 2 keer op uitnodiging van hem bij hem thuis geweest zodat hij mij zou begleiden met het op de juiste manier aanleveren van de stukken en het verrichten van de administratie. Hij heeft hier €300 aan kosten voor gerekend wat absurd is! Hier heeft hij op twee manieren onterecht gehandeld. Ten eerste ben ik niet op de hoogte gebracht dat hij hier kosten voor zou rekenen. Ten tweede rekent hij 6 uur voor beide besprekingen terwijl ik niet langer dan 2 uur per keer bij hem geweest. - Ook voel ik me bedrogen aangezien hij zich voor deed als een accountant terwijl hij niet ingeschreven staat als accountant bij de NBA maar wel de prijzen van een accountant hanteert. Ik heb heel wat emails waarmee ik kan aantonen dat hij onterecht handelt. Heeft iemand enig idee wat ik kan doen in zo’n situatie?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept