Jump to content

belastingplichtig3

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Recent activities

  1. Wie zou mij kunnen helpen met het volgende? Ik moet aangifte doen voor de Vpb 2019. Ik heb een Coronareserve van 5.000 gevormd en plaats die onder de "Overige fiscale reserves". Het aangifteprogramma rekent de reserve mee als ondernemingsvermogen. In de V&W heb ik de 5.000 als last meegenomen. Hierdoor is het resultaat lager (bijna nihil). Echter, doordat het aangifteprogramma de reserve als ondernemingsvermogen meeneemt, komt het resultaat bij de vermogensvergelijking precies 5.000 Euro hoger uit dan die uit de berekening volgens de V&W. Ik kan niet zien wat ik
  2. Ik denk dat deze precies is wat ik zocht. Ik herinnerde me al iets van dat die beroepsopleiding iets in de "zachte" sfeer was. Ik denk dat ik hem nu heb! Bedankt!!
  3. Dat is nu juist exact wat in die betreffende uitspraak onderuit gehaald wordt. Het kwalificeerde wel als inzet t.b.v. de onderneming en sterker nog: ondanks dat er geen omzet was, en de enige activiteit een opleiding, vond de rechtbank het een onderneming.
  4. Ik herinner mij dat er overwogen werd dat iemand voor de ib toch als ondernemer kan kwalificeren ondanks dat zij geen omzet had en gedurende een jaar een beroepsopleiding deed om later in de onderneming wel omzet te gaan halen. Het ging over een therapeute meen ik. Graag lees ik de overweging die gemaakt wordt hierover. M.a.w.: waarom is iemand ondernemer terwijl zij alleen een opleiding deed en er geen omzet is.
  5. Hallo allemaal, ik heb ooit eens een uitspraak (ik dacht rechtbank of Hof) gezien waarin geoordeeld is over iemand die een eenmanszaak heeft, vrijwel geen omzet heeft, maar wel een opleiding doet ten behoeve van dat bedrijf. Eindoordeel was dat er toch een onderneming werd gedreven. Kent iemand die uitspraak? Ik wil hem graag nalezen maar kan hem niet vinden
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept