Jump to content

Leo-88

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste heren, Bedankt voor jullie reacties. Ik zal een dezer dagen contact opnemen met mijn boekhouder om het één en ander glad te trekken.
 2. Dag beste leden, Enige tijd geleden hebben we ons bedrijf ingeschreven bij de KvK. Aansluitend hebben we uiteraard ook kosten gemaakt. Zo huren we bijvoorbeeld meerdere freelancers in om content te produceren, zijn er plugins/templates voor de website aangeschaft, is er drukwerkmateriaal opgemaakt, VoIP afgesloten, bedrijfstelefoons aangeschaft, een zakelijke rekening afgesloten, de programmeerkosten van de website zijn betaald, etc. etc. Aangezien we wisten dat het opzetten van ons bedrijf veel tijd zou kosten en het nog wel tijdje zou duren alvorens alles 100% naar wens verloopt, werk ik nog steeds 32 uur per week in loondienst. Om de vaste kosten van de BV te dekken storten we maandelijks zo”n € 100 a 200 van onze privé rekening naar onze zakelijke rekening. De kosten worden dus wel afgeschreven van onze zakelijke rekening. In principe realiseren we wel omzet en winst en kan ik de kosten met de opbrengsten betalen, maar we vinden het fijner om voorlopig nog de kosten uit eigen zak te betalen, zodat we de opbrengsten in zijn totaliteit kunnen investeren in promotie. Dus we kiezen ervoor om nog steeds maandelijks zo”n € 100 a 200 van onze privé rekening naar onze zakelijke rekening te storten. Enkele dagen sprak ik iemand die me aan het denken heeft gezet. Ik ben verder op het internet gaan lezen, en alhoewel ik het één en ander heb geleerd, ben ik er niet helemaal uit. Zo las ik artikelen over Agio, de BV zou een schuld bij de DGA hebben, kwijtschelding van de schuld. etc. 1. Het lijkt me dat dit wel is toegestaan, want hoe zou een BV met 1 cent kapitaal anders de kosten in eerste instantie moeten opvangen? 2. Moet dit op enige wijze worden geregistreerd (ik las iets over notulen)? 3. Valt deze stortingen onder de noemer “informele kapitaalstorting”? 4. Betekent dit dat de BV een schuld heeft bij de DGA? 5. Kan deze schuld zomaar worden kwijtgescholden? 6. Wat zijn de consequenties hiervan voor de BV (dus het hebben van een schuld bij de DGA)? 7. Wat zijn de consequenties hiervan bij een plotselinge faillissement (niet dat dit aan de orde is)? Alvast bedankt!
 3. Hmm, weet je dat heel zeker? Maar wat als ik de wederpartij duidelijk maak dat we nu wel ingeschreven zijn? Je zegt eigenlijk dat wanneer ik in het vervolg een verbintenis met deze wederpartij aanga, ik altijd als natuurlijk persoon handel? Het gaat namelijk om een nieuwe verbintenis, welke voortvloeit uit het oude. Dat zou toch gek zijn.
 4. Dat kan ook niet, want het is een geschil voor zakelijke doeleinden. Je kan natuurlijk wel uit je eigen zak betalen. Ik heb dan ook met een advocaat over de samenwerking gesproken, en de advocaat gaf aan dat ik gelijk heb (maar dat ging over andere zaken). Het probleem is, ik moet de advocaatkosten uit eigen zak betalen. Daarbij kan de advocaat niet 100% garanderen dat de kosten op de wederpartij worden verhaald. Kortom, hoogstwaarschijnlijk win je de zaak wel, maar je betaald vervolgens de advocaatkosten. Schiet ik niks mee op. Daarom heb ik daar niet voor gekozen.
 5. Hij wilt me ook niet in contact brengen met de ontwikkelaar. Wederpartij denkt dat ik zijn gegevens niet heb, die heb ik echter wel. Maar ik snap niet zo goed wat de incentive voor de wederpartij hierin is? Daarnaast, wie zegt dat ze eerlijk daarin zijn.
 6. En hier nog een keer: En hier voor de derde keer: Je wilt ondernemen maar daarbij het ondernemersrisico zoveel mogelijk afwentelen op een ander. Als ondernemer loop je geen risico: je dráágt risico. Net zoals je verantwoordelijkheid moet willen dragen. Of niet. Je hebt helemaal gelijk. Ik wil je echter ook wijzen op de de handelingen van de wederpartij: 1. Als professionele organisatie de werkzaamheden eerst inventariseren om vervolgens een fixed price af te spreken. 2. Wederpartij komt erachter dat de werkzaamheden toch meer tijd kosten, en doet niets meer. Is dat vanuit zijn kant dan geen ondernemersrisico? Ik vind dat wederpartij de plicht heeft om zich aan de afspraken te houden. 3. Ik wil met andere webdesigners samenwerken, maar dat kan niet, omdat wederpartij niet alle rechten van de website wilt verlenen (gekoppeld aan externe systemen). Kortom, ik moet met deze wederpartij verder gaan. Om de zaken snel op te lossen, biedt ik nog eens 75% extra. Maar dat is niet akkoord, want wederpartij wilt alleen verder op basis van nacalculatie. Wie garandeert mij dat wederpartij wel de juiste intenties heeft? Ik bedoel, als ik moet afgaan op het verleden, dan ben ik niet gerust.
 7. 1. Het gaat om het nieuwe voorstel, wanneer je die aangaat wanneer je al bent ingeschreven als b.v. Maar om terug te komen op je vraag: ook die weg heb ik bewandelt. Daar schiet ik ook niks mee op. 2. Het is dus 100% en daar bovenop nog eens 75% voor de laatste 10% a 20% van de website. Waarom? Omdat ik inzie dat het om een financiële kwestie gaat (de partij waarmee ik samenwerk, heeft iemand ingehuurd, maar zij werken niet op grond van een ficed price), dus wanneer ik extra geld inleg, dan kan de webdesigner betaald worden. Ik betaal extra zoveel, zodat we geen discussie hebben en het project zsm kunnen afronden. Maar ik krijg te horen, nee alleen werken op basis van nacalculatie. Hij zegt dat zelfs 75% niet genoeg is, dus het gaat meer kosten. Hoe moet ik hem vertrouwen, dat hij niet 500% gaat vragen.. 3. Dat is de insteek niet. Hierboven al uitgelegd. 4. Tjah.. ik vrees dat je gelijk hebt.. Maar de vraag is, wat ga ik doen als hij opeens absurde bedragen in rekening gaat brengen? Precies dat laatste wat je nu beschrijft, ligt als voorstel op tafel. Vandaar ook mijn vraag, als ik mezelf al b.v. inschrijf, dan ben ik niet privé aansprakelijk. Mocht het dan verkeerd gaan met het bedrijf, wat gebeurd er dan met de schuld? Moet ik deze partij ervan op de hoogte stellen dat ik nu namens de B.V. een verbintenis aanga?
 8. Nee. Een BV is geen "verlaat de gevangenis zonder betalen"-kaartje dat je even tussentijds kunt inkopen. En, zoals Wimj al aangeeft, ben je als bestuurder met je volle privé vermogen aansprakelijk als jij een verbintenis aangaat waarvan je op dat moment al weet of kunt vermoeden dat je de overeenkomst niet na kunt komen. Maar dat is de insteek niet. Ik zou de organisatie sowieso als BV inschrijven. Nu dit speelt, vraag ik me af of ik nu alvast de inschrijving moet gaan regelen. Kortom, tuurlijk wil ik betalen, mits het goed loopt.
 9. Nou ja, ik weet niet of dat zo is. Ik bedoel de tegenpartij is een professionele partij en moet kunnen inschatten hoeveel werk iets gaat kosten. We maken als volwassen mensen afspraken over de prijs en de verrichte werkzaamheden. Normaal gesproken kan je niet zomaar met een contract akkoord gaan, vervolgens erachter komen dat het toch niet zo'n goede deal was, en dan half werk leveren. Als de wederpartij een deal maakt waaruit later blijkt dat die niet zo goed was, wat kan ik daaraan doen. Ik vind wel dat hij zijn verplichtingen moet nakomen. wat is anders het zin van een overeenkomst? Oh nee, dat is absoluut niet de bedoeling. Natuurlijk is het mijn bedoeling om hem wel te betalen als het bedrijf goed loopt, i mean dan maakt een paar duidend euro niet veel meer uit. Maar wat als het bedrijf niet goed loopt?
 10. Heb al wel betaald. Klopt, meneer wilt de website niet afmaken voor dat bedrag, dus ik zeg om de laatste 10% a 20% af te maken, geef ik je 75% extra erbij. Waarom zo'n hoog bedrag vraag jij je waarschijnlijk af? Omdat ik geen gezeur meer wou over financiële zaken en daarnaast wou ik dat hij de website binnen enkele weken zou afronden. Ik dacht dat wanneer ik een flink bedrag op tafel leg, dat een motivatie voor hem zou zijn om mee te werken. Het oprichten van de BV is natuurlijk geen duivels dilemma... Maar wat nu te doen is wel een duivels dilemma, althans voor mij. De partij waarmee samenwerk wilt niet meewerken, wel op basis van nacalculatie. Maar hij heeft al aangegeven dat ik dan waarschijnlijk veel meer moet bijleggen. Ik ben er een beetje bang voor dat wanneer ik akkoord ga, ik financieel gestript zal worden. Ik bedoel, meneer kan altijd zeggen: ik ben er 40 uur me bezig geweest, terwijl het in werkelijkheid om 1 dag gaat. Hoe kan ik dat bewijzen? Uiteraard kan ik dat niet. Dus ben ik overgeleverd aan de intentie van meneer. Let wel: op basis van de afspraken (fixed price) hoef ik helemaal niets te betalen. Ik deed er vrijwillig 75% bij, om water bij de wijn te doen en het project snel af te ronden. Vervolgens krijg je te horen: nee dat zal ook niet voldoende zijn.
 11. Hallo allemaal Circa één jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om een eigen bedrijf te starten. Dit bedrijf is voornamelijk online actief en daarom is een (complexe) website benodigd (gekoppeld aan externe systemen). Om deze website te laten ontwikkelen, heb ik een organisatie ingehuurd en zijn we een contractuele verbintenis met elkaar aangegaan. In dit contract staat dat deze organisatie op basis van een fixed price mijn website moet opleveren (conform allerlei technische zaken). Belangrijk: op moment van ondertekenen van dat contract, was ik niet ingeschreven bij de KVK. Dit betekend dat ik het contract heb ondertekend als natuurlijk persoon, maar wel voor bedrijfsdoeleinden (tijdens de aanloopfase). Op de factuur staat dan ook mijn persoonlijke naam en bedrijfsnaam (nog niet opgericht). De organisatie komt nu al ruim een jaar zijn afspraken niet na en geeft ook toe dat hij fout zit (ook per mail). Hij ziet nu pas namelijk in dat mijn website complexer is dan gedacht en dat hij dus eigenlijk meer geld had moeten vragen. Want wat is nu het geval (wist ik niet), deze organisatie heeft een webdesigner ingehuurd voor het ontwikkelen van de website, maar geen fixed price afgesproken. Dus het bedrag wat deze organisatie aan de webdesigner verschuldigd is, is waarschijnlijk een stuk hoger dan de fixed price die ik met deze organisatie heb afgesproken. Deze organisatie doet er dan ook echt alles aan om de zaken te vertragen. Het punt is, ik heb echter ontslag genomen van me werk om hiermee aan de slag te gaan, auto verkocht en ben dus echt all-in gegaan. De organisatie heeft mij nu dan ook een website aangeleverd met erg veel bugs en storingen bevat. Ik kan met de huidige website niet online gaan en geen werkzaamheden verrichten. De website laad soms niet, belangrijke buttons werken niet, soms wordt de verkeerde informatie weergegeven, etc. Contractueel gezien dient deze organisatie alle feedbackpunten op te lossen, omdat we op basis van een fixed price afspraken hebben gemaakt. Hierop attendeer ik hem ook steeds per mail en face to face gesprekken. tijdens telefonische gesprekken wordt er altijd positief gereageerd, waardoor ik denk: dat komt goed. Wanneer het aankomt op het maken van een nieuw voorstel, dan is het een ander verhaal. Kortom, de organisatie werkt niet mee. Zo zijn we nu alweer maanden verder terwijl de website met babystapjes vooruit komt. De laatste twee maanden is er helemaal niets gedaan. Omdat ik inzie dat we zo niet verder komen, heb ik water bij de wijn gedaan en hem aangeboden om 75% van het totale bedrag te betalen, zodat hij de laatste 10% a 20% van de website kan afmaken. Let wel, ik hoef eigenlijk helemaal niets te betalen, omdat we een verbintenis op basis van een fixed price zijn aangegaan. Maar puur om snel te kunnen starten, heb ik dit voorstel gedaan. Maar zelfs 75% van het totale bedrag om de laatste 10% a 20% af te maken, stilt zijn honger niet. Hij zegt dat hij nu alleen wil werken op basis van nacalculatie. Wanneer hij boven de 75% van het totale bedrag zou uitkomen, dan mogen we desnoods ook achteraf betalen. Ik heb gevraagd of hij verwacht alles op te lossen, voor 75% van het totale bedrag (je zou denken van wel), maar de webdesigner geeft aan dat we zelfs dan prioriteiten moeten stellen. Het gaat dus nog meer dan die 75% kosten. Ik heb dan zoiets van: ik hoef je eigenlijk niets te betalen, maar ik doe water bij de wijn en bied 75% procent van het totale bedrag aan, om de laatste stappen te zetten, en dan vind jij dit nog steeds niet voldoende. Ik kan hem natuurlijk aan zijn contract houden, dus niets betalen, maar de enige die ik daarmee te pakken heb, is mijzelf. Ga ik akkoord met zijn voorstel, waar ik principieel tegen ben, dan ga ik voor de laatste 10% a 20% van de website, minimaal 75% van het totale bedrag betalen, maar hoogstwaarschijnlijk een stuk meer (hij geeft dit zelf ook aan). Uiteraard heb ik inmiddels ook navraag gedaan bij een stuk of 15 andere webdesigner/programmeurs om de laatste 10% op te lossen. Zij twijfelen echter of ze alle feedbackpunten wel kunnen oplossen, gezien de beperkingen waarmee zij te maken hebben. Onze website is namelijk gekoppeld aan twee externe systemen waar ook andere organisaties gebruik van maken. De organisatie die mijn website ontwikkeld, wil geen toegang hiertoe verlenen (dat begrijp ik wel). Kortom, sommige webdesigners zeggen dat ze wel alles kunnen oplossen, en sommigen ook weer niet. Tjah, wie ga je geloven? Het punt is namelijk, de organisatie waarmee ik samenwerk, wil de zaken namelijk eerst financieel afwikkelen, voordat iemand anders ermee aan de slag gaat. Stel ik doe dat, vervolgens gaat een nieuwe webdesigner er mee aan de slag, die eerst zei ik kan alles oplossen, maar nu tegen beperkingen aanloopt, dan heb ik een nog groter probleem. Want in zo’n geval heb ik ook nog kosten gemaakt door het eerst financieel af te wikkelen met de huidige organisatie, de nieuwe webdesigner dien ik vervolgens ook te betalen, en we zijn niks opgeschoven door de beperkingen. We kunnen dan weer moeilijk aankloppen bij de organisatie waarbij we nu zitten: kun je ons alsnog helpen? Misschien zijn ze wel bereidt dit te doen, maar tegen welke tarief? en wat ben ik dan wel niet kwijt geraakt? Een duivels dilemma, maar ik probeer een uitweg te vinden. Mijn vraag: op dit moment ben ik nog steeds niet ingeschreven bij de KVK. Stel ik schrijf me morgen in bij de KVK als B.V., dus niet persoonlijk aansprakelijk. Volgende week ontvang ik het uitreksel van de KVK en ben ik dus officieel geregistreerd als bedrijf. De dag die daarop volgt, ga ik per mail akkoord met het voorstel van mijn huidige webdesigner. Dus werkzaamheden van de website voortzetten op basis van nacalculatie en wat ik nu niet kunnen betalen, dat betaal ik later. Maar omdat ik het bedrijf heb ingeschreven als B.V. bij de KVK, ben ik nu de nieuwe verbintenis aangegaan als BV, en niet als natuurlijk persoon, en dus niet privé aansprakelijk? Mocht ik na één jaar geen succes met mijn bedrijf hebben en failliet worden verklaard, dan hoef ik de huidige webdesigner niets te betalen, omdat de nieuwe verbintenis niet namens mijzelf (natuurlijk persoon) is aangegaan, maar namens mijn organisatie dat een B.V. als rechtsvorm heeft (privé niet aansprakelijk). Klopt dit? Of moet ik hem ook melden dat ik nu een B.V. heb? Als iemand dit voor me zou kunnen beantwoorden, zou u me heel erg helpen! Alvast bedankt. [Onderwerp aangepast.]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept