Jump to content

Akti

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Erg bedankt voor jullie input @Tonino, @Blous en @Logic4l. Ik reageer laat omdat ik de tijd wilde nemen om alles grondig door te denken en gerichte vragen te stellen. Ik zou het erg op prijs stellen indien de volgende vragen beantwoord zouden worden: A) Als ik het goed begrijp, moet aan de douane van Nederland dezelfde percentage aan invoerheffing en BTW (21%) worden betaald, ongeacht of ik het nou betaal of leverancier/de freight forwarder en ongeacht of DDP of DDU wordt gequote. Er is geen regeling die het mogelijk maakt voor freight forwarders om een lagere percentage te betalen. De vraag is echter of de BTW op mijn factuur wordt vermeld en ik het dus zo als voorbelasting kan opgeven. klopt dit? B) Wat bepaalt nou of de BTW op de factuur wordt gezet? C) Een DDP quote van de leverancier/freight forwarder is voor mij net zo duur als een DDU quote, aangezien dezelfde percentage aan invoerheffingen en BTW aan de douane moet worden betaald en ik het als voorbelasting kan opgeven en zo de BTW terugkrijg. DDP quote van leverancier/ freight forwarder kan alleen een goedkopere transportoptie tegenover DDU voor mij zijn indien ze sjoemelen met de invoicewaarde en zo belasting over een lager bedrag betalen. Al met al, ik kan het beste een DDU quote vragen. Zo voorkom ik ook het probleem met de directe vertegenwoordiging. D) Ik had naast de quote van de leverancier ook een quote van een Chinees freight forwarder ontvangen. Die quotten mij een DDP bedrag (dus inclusief invoerheffing en BTW) zonder te weten voor hoeveel ik de goederen nou heb ingekocht. Zonder de waarde van de goederen kunnen ze toch niet de BTW en invoerbelasting bepalen? Met andere woorden, er wordt hier gesjoemeld...
  2. Beste Norbert, Hartelijk dank voor je warme welkom en het inlichten van de logistieke specialisten, dat waardeer ik erg en is veel meer dan ik had verwacht! Volgens mij zit ik goed op deze forum :)
  3. Beste mensen, Ik ben bezig met het importeren van mijn eerste product uit China en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Ik heb research gedaan naar onderstaande vraag, maar nog geen duidelijk of compleet antwoord gevonden. Van mijn leverancier heb ik een goedkope DDP quotatie ontvangen, dat wil zeggen dat ik zelf geen belasting of invoerheffing hoef te betalen bij het importeren. Ik kan er echter ook voor kiezen om gequote (is dat een woord?) te worden in DDU, waarbij ik zelf de BTW en invoerheffing aan de douane dien te betalen. Nu is mijn vraag of bij DDP de leverancier/freight forwarder de Nederlandse BTW en invoerheffing aan de Nederlandse douane betaalt en ik dat dus als voorbelasting af kan trekken bij de aangifte omzetbelasting? Want dat zou namelijk dan wel doorberekend zijn aan mij via het bedrag dat ik aan de leverancier/freight forwarder heb betaald. Als dat niet zo is, dan is het denk ik handig om ook te vragen naar een DDU quotation zodat ik uit kan rekenen welke invoerterm nou goedkoper is? Krijg ik dan geen problemen met de belastingdienst als ik voor DDP kies? Ik weet namelijk niet of de Nederlandse douane dan uberhaupt zijn geld krijgt of wat dan ook. Alvast hartelijk dank!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept