Jump to content

PaintbrushPro

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Onderwerp zegt het eigenlijk al, Mag een bedrijf (in dit geval OpenCompanies) mijn gegevens zomaar openbaar zetten? Ik ben een eenmanszaak en daarom zijn mijn zakelijke gegevens gelijk aan mijn prive gegevens. Ik heb destijds bij de KvK aangegeven geen ongewenste post te willen ontvangen, of dat mijn gegevens openbaar werden gemaakt. Nu ben ik mijn gegevens aan het googlen en kom ik mijn prive gegevens (adres, & telefoon, ) op de website van OpenCompanies tegen. Ze beweren dat ze conform de wet Bescherming Persoonsgegevens handelen, maar ik heb hier toch mijn twijfels bij. Mag dit zomaar wanneer je bedrijfsgegevens gelijk zijn aan je prive gegevens? Heb ze overigens ook gelijk ge-emailed en kreeg een automatisch mailtje terug dat ik een formulier moet invullen als ik mijn gegevens niet meer op hun website wil hebben staan, terwijl ik hier in eerste instantie al geen toestemming voor heb gegeven. Ik heb nu net 2 maanden mijn eigen bedrijf, dus ben nog niet heel erg ingelezen in bepaalde onderwerpen, al doe ik hiervoor natuurlijk wel mijn best! Alvast bedankt!
  2. Even een korte update. Bedrijvenpagina heeft inmiddels mijn bedrijfs gegevens van hun website gehaald zonder al te veel poeha. Verder niets meer van ze gehoord, houden zo!
  3. Ah ja mijn excuses, er stond bij dat deze verouderd was en wilde geen ouder topic omhoog halen. Ik zal dit bericht verwijderen en aansluiten bij het juiste topic. Ik ben enigzins bereid mijn geluidsopname online te zetten mocht bedrijvenpagina contact met mij opnemen over een 'eventuele koop' die nooit gedaan is. Ik ben hier op dit moment wat terughoudend mee aangezien al mijn gegevens hierin benoemd worden.
  4. Hallo, Ik zag dat er een dergelijk topic over dit soort gidsen bestond, echter omdat dat topic wat verouderd was, toch maar even een nieuwe geopend. Vanmiddag ben ik gebeld door een man van bedrijvenpagina.nl, hij zei dat hij samenwerkte met de kamer van koophandel en dat ze mijn gegevens graag op hun website wilde zetten. (Het bekende verhaal) Als iemand die net 3 weken een kvk heeft, geloofde ik meteen dat ze samenwerkten met de kvk, ze hadden mijn gegevens en vroegen alleen of deze ter bevestiging klopte zodat ze mij onder "standaard" konden vermelden op hun site. Vooral veel vragen waar je "Ja" op moet antwoorden..behalve op het stukje waarin hij zei dat dit 200 euro ging kosten, "Nee, hier zie ik vanaf en ga ik niet mee akkoord'. Heb daarna gelijk de pagina bezocht en toen ik mijn bedrijfsgegevens daar zag staan, netjes een mailtje gestuurd of ze deze gegevens willen verwijderen met daarin nogmaals een bevestiging dat ik nergens mee akkoord ben gegaan en hun aanbod heb afgewezen. Nu heb ik dit gesprek opgenomen maar ik maak mij toch een beetje zorgen ondanks dat ik aan het einde heel duidelijk nee zeg. Voornamelijk omdat ik net kom kijken en niet zo goed weet wat ik hiermee aanmoet mocht het toch tot iets vervelends komen. Bij de kvk word geadviseerd om anonieme nummers niet op te nemen, echter was dit geen anoniem nummer en sta ik afgeschermd bij de kvk. Hoe komt zo een malafide bedrijf dan toch aan mijn gegevens? Heeft iemand tips of ervaringen voor beginnende ondernemers hoe hier in het vervolg mee om te gaan? Wat kan ik het beste doen mochten ze toch gaan dreigen? Alvast bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept