Jump to content

Margaatje

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. #voorgaande berichten: tegenprestatie, overeenkomst, rechten, plichten, daar zit ergens de clou. Een advies in deze rubriek door iemand die die advisering ook als business heeft, is gratis en natuurlijk onbelast, in elk geval in de praktijk. Op dezelfde basis wil ik het in het netwerk regelen. Geen ruilhandel. Geen verplichtingen. Geen rechten. Alleen geschenken. Voor sommigen komt het gratis iets voor een ander doen schijnbaar onwerkelijk over. Maar het gebeurt natuurlijk dagelijks overal. Google even op 'gratis advies' en je hoeft je geen dag meer te vervelen. Googlen is trouwens ook gratis. Het is vaak een vorm van marketing, jezelf manifesteren, in de gunst komen bij potentiële klanten of gewoon blij worden van iets zonder tegenprestatie voor een ander doen. Maar ik weet dat het in het DNA van de fiscus zit om de schijnconstructiebril continu op te hebben en zeker als je dit soort dingen gaat voorleggen. Gelukkig schijnen ze vooreerst met hun beperkte organisatie en software zich eens te willen richten op de miljardenontduikers... Ieder bedankt voor de inbreng.
  2. Hallo Norbert, top, ik ga met STRO bellen. Wat denk ik essentieel is of er een recht dan wel een verplichting ontstaat. Als ik als marketeer gratis voor jou als loodgieter een campagne maak, is dat vrij van enige belasting toch? Zo gebeurt er ontzettend veel gratis natuurlijk, neem de adviezen in dit forum... Als er LETS worden uitgewisseld die een recht geven om in te leveren bij iemand die snoepjes tegen LETS aanbiedt, gaat er tegenwaarde over tafel, dat lijkt me het cruciale verschil.
  3. Dag Norbert, dank voor het welkom! De BV is voor een netwerk van samenwerkende ondernemers en om aansprakelijkheid voor nog onvermoede consequenties buiten privé te houden vond ik een BV veiliger. Maar als ik jouw antwoord zie, denk ik erover om de BV maar weer te sluiten (dat kan geloof ik nog in het eerste jaar zonder veel gedoe heb ik ergens gelezen..?), want ik doe momenteel veel uren voor het netwerk en zou daardoor mijn zelfstandigenaftrek kwijt kunnen raken en dat is het me niet waard. Ik dacht dat de BV mij wel als (interim)manager in kon huren en facturen kon betalen aan de eenmanszaak.
  4. Beste mensen, hier zit kwaliteit op het forum zie ik al, toch kan ik deze helaas nog niet vinden. Het zoeken naar bestaande antwoorden is wel een ding. Ik zit met deze vraag: Ik heb een eenmanszaak en sinds kort een BV. Die laatste is voor een specifiek bedrijf waarin ik in de toekomst mogelijk certificaten wil toekennen aan anderen. Daarnaast heb ik de BV-vorm gekozen vanwege mogelijke risico's. Ik ben enig aandeelhouder van de holding die weer enig aandeelhouder is van de BV. Mijn vraag is: kan ik vanuit de BV mezelf als eenmanszaak inhuren voor het werk dat gebeuren moet? Mijn idee daarbij is dat ik als eenmanszaak/zzp-er gebruik wil blijven maken van de zelfstandigenaftrek. Hoe zou ik dat het beste kunnen aanpakken? Op voorhand erg bedankt!!
  5. Beste mensen, ik zit in een ondernemersnetwerk en we willen elkaar zonder betaling gaan helpen met ieders specialisme. Niet 1 op 1 ruilen, maar bijvoorbeeld de timmerman zoekt wat hulp bij z'n website, de webbouwer kan wel wat coaching gebruiken en de coach heeft nog een timmerklusje. Hoe voorkomen we dat hier fiscaal gedoe bij komt kijken? Het is allemaal op basis van vrijwilligheid. Er ontstaat geen enkele verplichting en geen enkel recht als A wat voor B doet. Er is hooguit sprake van enige morele druk om 'ook eens iets terug te doen' en de vraag om een review te geven als iemand een goede dienst heeft verleend. De onderling geleverde diensten worden wel geregistreerd om te kunnen zien wie zich erg inspant en ook te kunnen kijken wat er zo onderling aan moois gebeurt. Ten basale zijn de verleende diensten dus geschonken. Ik kan hierover weinig helderheid vinden op internet of Higherlevel. Ik hoop dat iemand jurisprudentie of een specialist in deze weet. Alvast dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept