Jump to content

Creatiefonline

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  expert advies

Company info

 • Location
  Arnhem
 1. Beste allen, Ik heb samen met een partner een goed lopend bedrijf maar ik wil eigenlijk heel iets anders starten met een(soort van) groepsaccommodatie waar ik geld voor nodig heb. Nu kan ik mijn deel van mijn bedrijf verkopen maar gezien het een VOF betreft moet ik dan gelijk 52% afdragen, tenzij ik direct verder investeer. Het plan is dan een groepsaccommodatie (met een woning op hetzelfde perceel) te kopen, echter is het probleem dat ontroerend goed niet aftrekbaar. Nu is mijn vraag hoe dat zit met bouwen of verbouwen? Stel ik koop een oude boerderij, het woonhuis financier ik prive en een schuur laat ik ombouwen tot groepsaccommodatie. Is dit wel aftrekbaar? Of bepaalde kosten die b.v. energie neutraal maken van het pand te maken hebben?
 2. Doordat ik een deel van mijn bedrijf heb verkocht, mag ik een bedrag wegzetten naar een lijfrenterekening als zijnde stakingswinst. Nu kan ik kiezen dit tegen een variabele rente weg te zetten (en die is ongeveer 0,7%) of wegzetten in een deposito en dan is de rente ongeveer 2,1%. Aan het eind van het traject (ongeveer 30 jaar) maakt dat een fors verschil op het eindbedrag. Dan zou het beter zijn om het vast te zetten. Maar gezien de rente nu zo laag is, vraag ik mij af of dit wel verstandig is om te doen? Of kan ik beter nu eerst wegzetten met variabele rente en afwachten dat de rente omhoog gaat en het dan in deposito wegzetten tegen een vaste rente? Ik ben benieuwd naar de mening van mensen die hier meer ervaring in hebben dan ik. Bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept