Jump to content

Emdeetje

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Emdeetje

 1. Je bent me weer kwijt Ik hou geen kilometerregistratie bij (alleen zakelijk deel, dus niet sluitend). Dan mag je toch aan het einde van het jaar een btw correctie privé gebruik aangeven? Voor 2018 had ik een overzicht van alle btw van brandstof en onderhoud bijgehouden, dit was in totaal 1.000 euro (= te vorderen). De verschuldigde btw volgens de 1.5%*cataloguswaarde manier is 1.010 euro (=te betalen) (=correctie btw privégebruik). Komt nagenoeg op 0 uit, dus laat het zo.
 2. Dank je, de 1,5% van de cataloguswaarde komt dan hoger uit dan de betaalde BTW voor benzine, reparatie/onderhoud en parkeren. Werk vanuit huis dus alles is woon-werk....
 3. Sorry nog een vraagje. Kan ik nu EN de autokosten a 0.19ct/km boeken EN btw terugvragen over het zakelijke deel of is het OF/OF?
 4. Hartelijk dank, ik zei eerder dat ik juni 2017 was gestart maar dat was een typefout. Moet juni 2018 zijn. Ik ga nu alles met terugwerkende kracht goed zetten en indien nodig een suppletie indienen voor het gehele boekjaar.
 5. Helder, dank je wel. Hoe verwerk ik dit in de administratie van de onderneming?
 6. Ok ik begin er achter te komen dat er ik iets niet goed doe. Ben in juni 2017 pas begonnen als ondernemer en het is af en toe lastig te volgen wat de Belastingdienst nu bedoelt. Dit is de situatie: - Ik hou alleen zakelijke kilometers bij (dus geen sluitende kilometerregistratie) - Ik heb alleen de zakelijke tankbonnen in de administratie geboekt - Onderhoudskosten van auto in de administratie geboekt - Zakelijke parkeerkosten ook geboekt. Ik dacht dus dat ik van bovenstaande BTW (voorbelasting) nog 1,5% van de cataloguswaarde moest corrigeren. Wat doe ik verkeerd? Ik heb overigens niets met de 0.19ct/km gedaan. Excuses voor de verwarring en bedankt alvast voor het meedenken.
 7. Hartelijk dank voor je reactie Rik. Ik was in de veronderstelling dat als ik mijn privé tankbonnen mag opvoeren in de administratie van mijn onderneming dit ook van toepassing zou zijn op de overige kosten voor onderhoud en gebruik van de auto (motorrijtuigenbelasting, verzekeringen). Niet per definitie voor de BTW maar wel voor de IB (lagere winst). Klopt mijn veronderstelling of boek in alleen de kosten in die van toepassing zijn voor de BTW?
 8. https://www.independer.nl/autoverzekering/info/cataloguswaarde-berekenen
 9. Goedemiddag, Ik gebruik mijn privé auto ook voor zakelijke doeleinden. Ik heb geen sluitende kilometerregistratie (ik registreer alleen de zakelijke kilometers) wat betekent dat ik alle betaalde belasting over het onderhoud en gebruik mag aftrekken. Om de BTW te corrigeren voor het privé gebruik mag ik aan het einde van het jaar 1,5%/2,7% van de cataloguswaarde corrigeren. Vraag 1: wat moet ik verstaan onder onderhoud en gebruik? Mag ik alle brandstofkosten (dus inclusief privé ritten) opvoeren in de administratie van de onderneming? Geldt dat ook voor de wegenbelasting, autoverzekering, wasstraat etc? Vraag 2: als er geen cataloguswaarde bekend is bij de RDW, hoe stel ik deze dan vast? Moet ik de cataloguswaarde exclusief BTW en BPM gebruiken voor het vaststellen van de BTW correctie? Hartelijk dank voor de antwoorden alvast. Vriendelijke groeten, Emdeetje

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept