Jump to content

Nien85

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  Groningen
 • Country
  Nederland
 • First name
  Nine

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 1. Dankjewel voor jullie reactie. Het is makkelijker gezegd dan gedaan.. Niet iedereen kan zomaar even aan 700 euro komen. De opties die jullie noemen zijn helaas niet mogelijk. Het moet binnen nu en een paar weken binnen zijn bij de belasting. (De herinnering loopt morgen af) Communicatie met alle partijen heb ik op orde. Ze zijn nu nog allemaal okee in elk geval. Ik ga er nog maar even op door puzzelen. Toch bedankt hoor.
 2. Beste mensen, Ik zit met een situatie waar ik me geen raad mee weet en ik hoop dat jullie misschien even met me mee willen denken. Even ter achtergrond info: Ik heb vanaf dec. 2016 een onderneming (Kvk- inschrijving) opgestart. Het is een eenmanszaak, in het begeleiden van gehandicapte kinderen aan huis. In 2017 ben ik hier volledig van rondgekomen. In 2018 ben ik verhuisd en heb ik het bedrijf wegens omstandigheden stilgelegd. Het hele jaar 2018 heeft mijn bedrijf stil gelegen en heb ik alleen inkomsten gehad uit overige werkzaamheden (gastouder en pgb) en wat uitzendwerk. Nu start ik vanaf komende maand met een baan in loondienst (eerst contract voor 6 maanden). Ik laat het nog open of ik daarna weer een doorstart ga maken met mijn bedrijf (wat ik uiteindelijk wel graag weer zou willen). Ik hou mijn KvK inschrijving (ook omdat ik vanuit mijn bedrijf een auto heb, obv financial lease). In 2016, voordat ik mijn bedrijf begon, heb ik alleen inkomsten gehad uit overige werkzaamheden. Ik heb dit op het belastingformulier per ongeluk in het verkeerde vak ingevuld (ja, zo onnozel ben ik echt). Hierdoor kreeg ik eind vorig jaar een correctie, wat betekent dat ik in totaal zo'n 700 euro nog moet betalen. Ik heb dit geld niet. Mijn financiële situatie is op dit moment dusdanig dat ik elke maand flink rood sta en ik een maand betalingsachterstand heb met mijn woninghuur en de zorgverzekering. (Vandaar ook de keuze nu voor een baan in loondienst). Ik heb contact gehad met de belastingdienst, en zij willen in elk geval geen kort uitstel verlenen, omdat ik mijn aangifte voor 2017 te laat heb ingevuld.. Voor langer uitstel met betalingsregeling verwijzen ze me naar het formulier op de website. Als ik dat bestudeer, blijkt dat ik garant moet kunnen staan voor de gehele schuld om daarvoor in aanmerking te komen. Wat dit exact kan inhouden is mij niet duidelijk. Of dit bijvoorbeeld ook een prive-persoon mag zijn. Navraag bij de Belastingtelefoon heeft me hierover geen enkele zinvolle informatie opgeleverd, ze weten het daar (aan de telefoon) ook niet. Ik heb geen hypotheek, bankgarantie zal ook onmogelijk zijn, en heb ook geen spaargeld of vermogen (anders had ik dat natuurlijk wel aangesproken). Weet iemand van jullie of er voor mij andere mogelijkheden zouden kunnen zijn voor deze borgstelling? Misschien door een externe partij, een privé-persoon of iets anders? Of een andere oplossingsrichting waar ik nog niet aan heb gedacht ? Andere wegen om tot een betalingsregeling te kunnen komen? Ik lig hier inmiddels ongeveer elke nacht wakker van de financiële stress, dus alle hulp is zeer welkom! Alvast bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept