Ga naar inhoud

BlueLobstr

Junior
 • Aantal berichten

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  Financiën / administratie en credit management

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  VOF Blue Lobstr
 1. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Dank voor alle helderheid.... We hebben inmiddels overleg gehad, en mijn ex-vennoot wil inderdaad niets, temeer omdat hij niets heeft ingebracht, zowel niet in geld als in tijd...... Dus ik zal dan kiezen voor de oplossing die @Cosara heeft aangedragen. Dank nogmaals voor alle input
 2. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Nee, er was geen voorraad, dus geen vlottende activa, behalve het kleine banksaldo. Verder was er alleen foto-apparatuur als vaste activa. Mijn businesspartner deed geen privé opnames, ik wel. 1. Ik heb 5.000 EURO kapitaal ingebracht, mijn businesspartner niets 2. Er was bij beide weinig kennis en kunde, we kochten gewoon in, en we verkochten 3. Alle tijdsinvestering kwam van mijn kant, mijn businesspartner was enthousiast ingestapt, maar heeft eigenlijk geen enkele tijd gespendeerd. Het is inderdaad niets meer. Tja, mislukt project omdat ik er alleen voor stond? Maybe.....
 3. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Dit is inderdaad onze balans......Allemaal niet spectaculair dus...... En ja, er is een lening aan een derde, die ik dan in mijn eenmanszaak overneem..... En de ontvangen lening is van mijn eenmanszaak...dit was een opstartlening. Het kapitaalaandeel van de ex-businesspartner is inderdaad puur en alleen het winstaandeel. Hij heeft niets gestort of opgenomen. En het verhaal "gift".......moet ik dit dan inderdaad als inkomen zien als zijnde een ontvangen gift? Is daar enige documentatie over?
 4. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Mijn ex-businesspartner en ik hebben geen echte overeenkomst gemaakt. We zijn gewoon gaan samenwerken, V.O.F. opgericht zonder duidelijke afspraken. Niets op papier, behalve de KVK. Hij stopt ermee omdat hij geen tijd meer heeft vanwege studie. En ook zijn winstaandeel interesseert hem niet. Dat zou inderdaad in een lening kunnen zoals hierboven is geschreven, maar die wil hij dan ook weer kwijtschelden. Of is dit wettelijk niet toegestaan?
 5. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Dank @odeon voor dit antwoord. Als je het zo bekijkt dan klinkt dat inderdaad heel makkelijk en logisch. Ik zie een voorbehoud van @Branko Collin, dus ben benieuwd wat dit voorbehoud, en of het antwoord correct is. Het lijkt erop alsof hier geen eenduidigheid in is in denkwijze. In ieder geval schreef je dat de v.o.f. vanzelf een eenmanszaak wordt na uittreding van vennoot 2. Maar ik heb reeds een andere eenmanszaak. Dus kan ik de balans van deze "v.o.f." nu gewoon toevoegen aan mijn andere eenmanszaak? Het lijkt me namelijk onnodig om 2 eenmanszaken te hebben los van elkaar.
 6. BlueLobstr

  VOF naar eenmanszaak

  Ik was samen met een businesspartner eigenaar in een VOF in kleding. Per einde van het jaar is de andere vennoot ermee gestopt, en heb ik besloten om de activiteiten over te nemen naar mijn andere bedrijf, een eenmanszaak. Nu is onze eindbalans na winstverdeling als volgt. Daaruit blijkt ook nog dat ik teveel heb opgenomen uit de zaak, en mijn businesspartner helemaal niets. Zijn kapitaal bestaat alleen uit een winstaandeel, mijn kapitaal is negatief. Onze balans ziet er als volgt uit: Materiele vaste activa € 1562,00 Bankrekening € 30,57 Lening u/g (aan een derde partij) € 3525,00 Kapitaal vennoot 1 (ik) € 2395,13 Kapitaal vennoot 2 (uittredende venoot) € 4595,18 Lening o/g (aan mijn eenmanszaak) € 1986,22 Af te dragen omzetbelasting € 326,00 Nog te betalen kosten € 605,30 TOTAAL € 7512,70 € 7512,70 Nu heb ik een aantal vragen hierover, deels van fiscale aard, deels van administratieve aard. Een gewone boekhouding voeren lukt me wel, maar dit gaat me even te ver, en ik heb gewoon het geld niet om even naar een accountant te gaan. Is er hier sprake van stakingswinst / verlies en moet hiervan iets worden geboekt? Of wordt dit alleen in onze aangifte IB aangegeven? Ik neem de activa over en de passiva naar mijn al bestaande eenmanszaak. Hoe boek ik dat in de VOF om dit af te ronden, en hoe in de eenmanszaak?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké