Jump to content

jphehe

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies
 1. Beste Higherlevel leden, Graag wil ik iedereen bedanken voor het antwoorden op mijn bericht, het is voor ons nu helder wat wij als uittredende vennoot moeten ondernemen.
 2. €800 op de rekening, daarbij komt nog €500 van de vennoot, en €450/500 van de belasting, er staat nog een rekening open van €450. En dan vaste lasten van de webwinkel €60p/m
 3. Beste Rik, De andere vennoot geeft aan dat er geen geld in de VoF zit om openstaande rekeningen te betalen en om verliezen weg te spelen, geld zit er naar m.i. wel in 3,5k al, en de vennoot in kwestie moet zelf nog steeds €500 inleggen. Plus van de belasting krijgen we ook nog een x bedrag terug. De andere vennoot geeft dus aan dat we niks krijgen kwa geld, maar de helft van de voorraad is geen probleem om mee te nemen..
 4. Beste Hans, bedankt voor je antwoord, de andere vennoot wilt het bedrijf voorzetten en de VoF dus om laten zetten naar een eenmanszaak, hoe zit dit dan?
 5. Beste Leden, een probleem met het stukje voortzetting, ik zal in dit topic ook even een stuk van het opgestelde contract toevoegen. onze VoF bestaat uit 2 vennoten en 2 volgemachtigde, nu hebben wij, mijn vrouw (vennoot) en ik als volgemachtigde besloten om eruit te stappen, dit is al in goed overleg besloten. Alleen is er nu een conflict met het stukje voorzetten/uitkopen. Artikel 12 - Liquidatie Lid 1: Indien de vennootschap eindigt overeenkomstig artikel 12, sub a of b, zullen de zaken der vennootschap zo spoedig mogelijk door de vennoten worden geliquideerd, tenzij het bedrijf wordt voortgezet ex artikel 14. Lid 2: Bij het eindigen der vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap voor vijftig procent (50%) gerechtigd. Artikel 13 - Voortzetting Lid 1: Indien de vennootschap eindigt bestaat een recht tot voortzetting van het bedrijf van de andere vennoot. Lid 2: Het recht van voortzetting houdt in om alleen of met anderen de activiteit, eventueel met de handelsnaam, van de vennootschap voort te zetten onder recht alle tot het vennootschapsvermogen behorende vermogensbestanddelen over te nemen, zich te laten toedelen of, wat de schulden betreft voor zijn rekening te nemen en aan de andere vennoot in geld uit te keren vijftig procent (50%) van dit vermogen. Beide vennoten hebben afgesproken 2k in te leggen, wij hebben dit voldaan, de andere vennoot heeft 1,5k ingelegd. De zakelijk rekening heeft een x bedrag erop staan, dit moet toch naar mijn inziens 50% worden uitbetaald evenals de voorraad die aanwezig is? zie graag jullie mening/uitleg tegemoet.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept