Jump to content

Soreto

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
 1. Dan hanteer ik 10 jaar, ik wil het gewoon juist opnemen. Kan ik over die 10 jaar wel 100% afschrijven, of moet ik het op bijvoorbeeld 80% houden?
 2. De vloer wordt wel los (zwevend) gelegd door middel van messing en groef en wordt zodoende op geen enkele manier vast gezet aan het pand (geen lijm/nieten/spijkers/schroeven). Ik heb in de afschrijvingslijsten dus wel 20 jaar zien staan voor houten vloerdelen, maar de vloer was al meer dan 15 jaar oud op het moment van onze aanschaf. (hoewel dit niet op papier is aan te tonen). Op zich kan ik dus wel in 5 jaar afschrijven maar niet de volle 100%? Hoeveel dan wel? Er zal altijd een restwaarde blijven met een dergelijke vloer.
 3. Ja, ik ben samen met mijn partner eigenaar.
 4. Bedankt iedereen, de vloer wordt niet verlijmd dus zet ik hem dan maar gewoon op 5 jaar. Het betreft een winkel huurpand en de vloer zal worden gelegd in de verkoop/vitrine ruimte van een goudsmid. Groet, Eise
 5. Ik twijfel over hoe veel jaar ik deze moet afschrijven, dit is de situatie: Wij hebben een gebruikte massief eiken vloer van marktplaats gekocht (van een particulier), hiervan hebben we een koopovereenkomst opgesteld en getekend. Het bedrag is hoger dan 450,- dus kunnen we het niet direct als kosten aanvoeren. Maar ja, in hoeveel jaar moet je een gebruikte vloer afschrijven? De werkelijke levensduur van zo'n vloer is waarschijnlijk meer dan 100 jaar. Ik zie her en der wel 20 jaar staan voor houten vloerdelen maar geldt dat ook voor 2ehands? Alvast bedankt! Eise
 6. Ik gebruik e-boekhouden en kan geen optie vinden om dubbele factuurnummer toe te laten. Spaties haalt ie er zelf uit, dan maar een underscore er voor of achter.. dat mag dus wel?
 7. Ik heb een vraagje, ik krijg elke maand netjes een nota van de Rabobank welke ik netjes in de administratie verwerk. Ik heb net de nota over 12-2019 ontvangen maar deze heeft hetzelfde notanummer als die over over 12-2018. Komt dit vaker voor? De boekhoudsoftware accepteert dit natuurlijk niet, hoe kan ik dit het beste invoeren? Alvast bedankt, Eise
 8. De titel maakt de vraag denk ik al duidelijk, een orderoverzicht van Aliexpress/eBay is natuurlijk geen geldige factuur maar kan dat wel als bon worden ingeboekt? Als dat inderdaad kan dan moet ik goederen van binnen de EU zeker inboeken onder btw-code "geen BTW" even als goederen van buiten de EU tot €22,- Maar hoe moet ik goederen van buiten de EU met een inkoop boven de €22,- verwerken? Soms worden deze wel door de douane opgemerkt, maar soms ook niet. Edit: ik zie nu dat ik dit waarschijnlijk beter in de categorie "Administratie en verzekeringen" had kunnen plaatsen.
 9. Duidelijk! Bedankt, ga ik meteen verwerken.
 10. Ik heb over 2018 bij meerdere kwartalen fouten gemaakt bij de aangifte omzetbelasting, de oorzaak hiervan is verholpen.. maar goed ik moet het over 2018 natuurlijk wel corrigeren. Dit kan natuurlijk met het formulier suppletie omzetbelasting, mijn vraag is nu dus; kan ik dit formulier gebruiken om in één keer een correctie door te geven over meerdere kwartalen tegelijk? Is het dan het beste om als tijdvak gewoon 1-1-2018 t/m 31-12-2018 en dan de correcte cijfers van heel 2018 in te voeren? Of moet ik een suppletie per kwartaal indienen?
 11. Bedankt! Dat is duidelijk, dan heb ik nog de volgende vraag; normaal gesproken schrijf je alleen af op bedragen hoger dan 450,-. De hardware die ik wil inbrengen bestaat uit diverse gereedschappen en machines, sommige met een marktwaarde ver boven de 450,- maar ook veel daar onder, moet ik daar een scheiding in aanbrengen of kan ik alles op een hoop doen en op alles afschrijven?
 12. Hallo, Ik ben sinds kort voor mijzelf begonnen en ben een openingsbalans aan het opstellen, ik ben al jaren bezig geweest om dit punt te bereiken en heb zodoende ook al veel materieel (voorraden en hardware) vergaard. Dit is allemaal destijds particulier aangekocht, geen facturen en geen afschriften maar vertegenwoordigd wel een substantiële waarde en wil ik nu in deze nieuwe onderneming inbrengen... maar ben er niet zeker van hoe ik dit op de openingsbalans moet zetten. Moet ik gewoon de huidige waarde schatten en die op activa: inventarissen en hardware boeken en op de passiva kant op eigen vermogen? Wie kan mij verder helpen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept