Ga naar inhoud

Soreto

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  ^25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
 1. Soreto

  Suppletie omzetbelasting meerdere kwartalen?

  Duidelijk! Bedankt, ga ik meteen verwerken.
 2. Ik heb over 2018 bij meerdere kwartalen fouten gemaakt bij de aangifte omzetbelasting, de oorzaak hiervan is verholpen.. maar goed ik moet het over 2018 natuurlijk wel corrigeren. Dit kan natuurlijk met het formulier suppletie omzetbelasting, mijn vraag is nu dus; kan ik dit formulier gebruiken om in één keer een correctie door te geven over meerdere kwartalen tegelijk? Is het dan het beste om als tijdvak gewoon 1-1-2018 t/m 31-12-2018 en dan de correcte cijfers van heel 2018 in te voeren? Of moet ik een suppletie per kwartaal indienen?
 3. Bedankt! Dat is duidelijk, dan heb ik nog de volgende vraag; normaal gesproken schrijf je alleen af op bedragen hoger dan 450,-. De hardware die ik wil inbrengen bestaat uit diverse gereedschappen en machines, sommige met een marktwaarde ver boven de 450,- maar ook veel daar onder, moet ik daar een scheiding in aanbrengen of kan ik alles op een hoop doen en op alles afschrijven?
 4. Hallo, Ik ben sinds kort voor mijzelf begonnen en ben een openingsbalans aan het opstellen, ik ben al jaren bezig geweest om dit punt te bereiken en heb zodoende ook al veel materieel (voorraden en hardware) vergaard. Dit is allemaal destijds particulier aangekocht, geen facturen en geen afschriften maar vertegenwoordigd wel een substantiële waarde en wil ik nu in deze nieuwe onderneming inbrengen... maar ben er niet zeker van hoe ik dit op de openingsbalans moet zetten. Moet ik gewoon de huidige waarde schatten en die op activa: inventarissen en hardware boeken en op de passiva kant op eigen vermogen? Wie kan mij verder helpen?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké