Jump to content

Koen1992

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Koen
 • Last name
  Jans
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Houten
 1. Dag Bert, Dank voor de reactie. Exacte bronnen kan ik niet zo opnoemen, maar fijn om te horen dat mijn vermoeden bevestigd is op dat gebied. Wat betreft de 12% invoerrechten, duidelijk verhaal, bedankt voor de uitleg hiervan! De inklaringskosten zijn niet in onderhandeling gegaan met de leverancier. Wel is er gecommuniceerd tussen leverancier en mij dat dit buiten ons om geregeld wordt. Had ik anders neer moeten zetten, excuses. Rest mij nog één vraag op dit moment en dat is: bij wie ligt de verantwoordelijkheid in geval van vermissing o.i.d.?
 2. Beste Roy, Bedankt voor je reactie! Wat ik tijdens mijn onderzoek ook regelmatig tegenkwam was dat die 12% invoerrechten alleen betaald zou moeten worden als de douane ook daadwerkelijk die zending eruit pikt om te onderzoeken. Leek mij persoonlijk nogal vreemd dat het een soort 'gokspelletje' wordt. Inklaringskosten zijn inmiddels besproken met de betreffende leverancier. Op belastingdienst.nl staat dat de invoerrechten kunnen variëren van 0% tot 12%, waarop wordt dit gebaseerd? Het gaat hier om een luchtvracht (air freight to door). De uiteindelijke koerier DHL/UPS etc. is voor mij nog onbekend. Heb de leverancier hierover gecontacteerd. Differentieert het prijsverschil dusdanig per boot of per vliegtuig dat het handig is om daar naar te kijken? Of hangt dat samen met een langere shipping time?
 3. Bedankt voor je reactie Norbert! Van de producteisen en aansprakelijkheid ben ik me bewust. Het gaat mij meer om het financiële gedeelte van het koopproces, zijn er bijkomende kosten die niet in de koopovereenkomst genoemd worden? Begrijp ik het goed dat er alleen inklaringskosten worden gerekend als de desbetreffende bestelling er door de douane wordt uitgepikt? Zo ja, hoe kan ik de hoogte van deze kosten dan berekenen?
 4. Dag Bas, Leuk om te horen! Het betreft tot noch toe overige kleding. Ben overigens wel in onderhandeling om mijn logo op de producten te laten drukken. Ben zelf onervaren op dit gebied. Hoop dat andere leden hier meer over kunnen vertellen. Bedankt voor je reactie!
 5. Beste, Sinds Q4 2018 run ik enkele webshops waarvan één dusdanig omzet creëert dat ik die wil opschalen. Ik kan mij wegens de winst nu in ieder geval fulltime richten op mijn webshops, en heb daarom ook mijn parttime baan opgezegd. Erg leuke tijd! Nu zit ik op www.alibaba.com om een grote batch aan te schaffen (100 pcs) in plaats van een dropship constructie via Alieexpress. De verzendingsmethode staat op: DAP. Op dit moment heb ik een aantal vraagtekens bij het gehele koopproces via dit platform. De leverancier verteld mij ( in gebrekkig Engels ) dat er 440$ aan shipping kosten bijkomen. Het gaat om een partij van 100 kledingstukken ( 10 euro per stuk). Is dat een gangbaar bedrag voor verzendkosten, want momenteel is verzending 0,95 cent per broek (Via aliexpress)? Verder komen er nog inklaringskosten/invoerrechten/BTW bij, zijn er maatstaven om de hoogte van deze genoemde kostenposten te berekenen? Zijn er nog meerdere aspecten waarop gelet moet worden bij het aanschaffen van een grote partij vanuit China? Ik wil namelijk graag de stap maken van dropshipping naar het hebben van een eigen voorraad d.m.v. Alibaba, en vanuit mijn locatie verzenden binnen Nederland. Zo wil ik mij klanten nog beter bedienen en de service naar een hoger plan tillen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met jullie ervaring op dit gebied. Hoor graag van jullie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept