Jump to content

SU-020

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Location
  Amsterdam

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Vision

 • I'm looking for people who
  Juridisch en strategisch kunnen adviseren
 1. Dank voor jullie reacties. Uiteraard zal ik binnenkort rond de tafel gaan zitten met de twee andere partners om dit te bespreken. Zonder dat zij ingeschreven staan als bestuurders runden zij net als ik de organisatie en kunnen zij ook aangemerkt worden als bestuurder. Verder hebben we ook geen ruzie of wat dan ook, maar ik wil vooraf mij zo positioneren dat ik geen (financieel) risico loop. Mocht het dan toch zo gaan dat zij mij verantwoordelijk willen stellen dan wil ik voorbereid zijn. Hebben jullie daar tips voor?
 2. Hans, dank voor jouw reactie.. Het is inderdaad niet heel netjes gedaan allemaal. Uit onervarenheid vanuit mijn kant heb ik dit overgelaten aan mijn partners. Opheffen of liquideren brengt wel het risico met zich mee dat ik financieel aansprakelijk wordt gesteld voor de schulden. Toch?
 3. Vanaf vorig jaar ben ik bezig geweest met het opzetten van een technologie concept. Uiteindelijk heb ik dit met 2 oudere compagnons per september 2018 vertaalt in een BV. Alle drie aandeelhouder, waarbij ik de grootste ben. Vanwege andere lopende zaken bij mijn compagnons ben ik (als privé persoon) ingeschreven als bestuurder van de BV. In september heeft 1 van de compagnons ervoor gezorgd dat we een lening van €25k met een bekende van hem konden aangaan om verder onderzoek te doen naar de bouw van het technologieproduct. Uiteindelijk moesten we een grote investeerder aantrekken om de bouw van het product te realiseren. Hij zou persoonlijk garant staan voor die lening, maar deze garantie is nooit vastgelegd (helaas). De lening is overeengekomen met de BV. Nu ebt de B.V. maar door zonder dat we de grote investeerder binnenhalen om het volledige product te bouwen. Een van de compagnons heeft er ook geen werk naast en dient nu ook nog eens facturen in voor een management fee (terwijl er geen management overeenkomsten zijn opgesteld). Voor mijn gevoel loopt dit een beetje uit de hand en heb ik het gevoel dat ik dadelijk de rekening mag gaan betalen als bestuurder. Ik zou heel graag advies willen hoe ik mij zelf kan beschermen tegen financieel consequenties. En het liefst stap ik volledig uit deze BV, maar dan hopelijk zonder verdere financiële schade. Ik heb beide aandeelhouders via een formele email al laten weten dat ik mijn ontslag indien als bestuurder. Dit is ook al eerder besproken en hebben we een vaststellingsovereenkomst opgesteld om een ander bestuurder te maken. Kan iemand mij adviseren in welke stappen ik moet nemen om het liefst op een nette manier hier uit te stappen, mocht de nette variant niet mogelijk zijn dan hoor ik graag de andere mogelijkheden. Alvast heel erg bedankt. Grt, Stefan

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept