Jump to content

sebanja

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  sebanja
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Je hobby verpakken is nogal een denigrerende uitspraak. Ik heb een ideëel doel wat ik tot stand wil brengen. Dit hoort meer bij de visie van een stichting. ANBI zal ik nog moeten uitzoeken. Als ik verwacht een goedlopende zaak te draaien vind ik het ook niet erg om belasting te betalen over de giften die ik ontvang. Risico's neem ik al genoeg met mijn eenmanszaak en accepteer ik nu meer dan vijf jaar, dat is wat ik bedoel met ondernemer pur sang. Het ondernemen zelf is mij dan ook niet onbekend.
 2. @HighioDaar ben ik het niet mee eens.. Waarom moet een stichting ogen als een vrijblijvend iets waar je niet al je ziel en zaligheid in kan stoppen? Wanneer ik ervaringsdeskundige en 'gezonde' vrijwilligers inzet dan zorg ik ervoor dat dit vrijblijvende gehalte in stand blijft. Als jij 6 dagen per week werkt in de stichting en daarbij clienten begeleid dan stop jij er genoeg effort in om daar bijv. uiteindelijk een goed lopende zaak mee te draaien. Hierin zitten niet direct persoonlijke belangen in. Een goed lopende zaak is goed voor de werkgelegenheid van de client. Er kunnen daarnaast meerdere initiatieven ontstaan waar meer clienten zich bij kunnen aansluiten. Lijkt mij dat het maatschappelijk belang hierin wel duidelijk is. Mocht er nog geld overblijven (waar ik hard voor werk), dan kan daaruit een marktconform salaris uitgekeerd worden.
 3. @Hans van den BerghSalaris/winst uitkering om jezelf te onderhouden. Het is maar hoe je het omschrijft .. vanuit mijn eenmanszaak is dit inderdaad niet iedere maand hetzelfde bedrag, maar ik kan er wel van leven. Wat ik al zei: mijn insteek is niet om subsidies binnen proberen te harken en daar een laconieke houding in te nemen door te denken dat ik daar wel van kan leven. Ik ben nog steeds een ondernemer pur sang die er alles aan doet om de zaak zo goed en hard mogelijk probeer te draaien zodat het realistisch wordt om maandelijks een bedrag te kunnen uitkeren waar ik van kan leven. In jouw ogen zijn mijn uitgangspunten hierin verkeerd, maar ik vind niet dat het per definitie een verkeerde gedachte is als jij je hele hebben en houden in een stichting stopt, clienten begeleid, een werkende formule toepast die winst genereert en daar een beloning voor ontvangt naast alle financiële verplichtingen die er moeten worden voldaan.
 4. @vloerengilde Ik snap niet zo goed wat je bedoeld. Kan je dit uitleggen?
 5. @Highio Klopt aldoende leert men. De drive is er! Nu nog een goed verantwoord plan en verhaal om subsidieverstrekkers te kunnen overtuigen. Ik ben er 100% van overtuigd dat dit mij wel gaat lukken met feedback van anderen.
 6. @Ron van der KolkJa risico nemen doe ik in principe al met mijn eenmanszaak en daarin heb ik ook een enorme drive. Ik ben niet het type ondernemer die denkt dat een subsidie wel makkelijk is om een salaris uit te trekken. Wat jij aangeeft is precies hetgeen dat wat ik voor ogen heb. Voorbeeld: Subsidie verkrijgen om enkel de clienten te begeleiden en ingrediënten in te kopen om bijv een broodje of een soepje te maken. De verkoop van het broodje of soepje is dan in principe ''pure'' winst. We proberen dan zo hard mogelijk te draaien zodat wij daar een marktconform salaris uit kunnen trekken. De rest van de winst wordt uiteraard geïnvesteerd in de stichting zelf, zodat wij wellicht in de toekomst een stuk minder beroep hoeven te doen op subsidieverstrekkers.
 7. Dat heb ik dan niet geheel duidelijk geformuleerd. Het principe is dat er vanuit de omzet van de lunchroom een marktconform salaris beschikbaar kan worden gesteld voor mijn zakenpartner en ik.
 8. @Ron van der Kolkoke duidelijk bedankt.. Maar dan rest de vraag nog steeds of subsidieverstrekkers raar kijken naar 2 directeuren en tevens bestuurders van een stichting die een marktconform salaris ontvangen voor het volledig draaien van de lunchroom inc. begeleiding.
 9. @Ron van der Kolk hoe zit dat dan met bijv. het rode kruis die een ANBI stichting is en de directeur die wel een salaris ontvangt? Deze directeur ontvangt waarschijnlijk boven een marktconform salaris, waar wij wel al tevreden mee zijn. De doelstellingen worden niet veranderd, maar stapsgewijs worden meerdere doelstellingen behaald.. Bijvoorbeeld Jaar 1: vrijwilligers werven en product opzetten, jaar 2: winst draaien en activiteiten organiseren, jaar 3: volgende zaak openen etc etc.. De stichting wordt voor de duidelijkheid geen commerciële onderneming.. De winst wordt gebruikt voor het uitbreiden / aankleden van de stichting, activiteiten organiseren etc.. Hierin zitten geen persoonlijke belangen.
 10. @Ron van der KolkGoede en waardevolle punten die je aangeeft. Iets om over na te denken! Het is vanzelfsprekend dat niet alle doelstellingen direct aan de start van de bedrijfsvoering in werking worden gesteld. Hier gaat tijd overeen en de belangrijkste doelstellingen zijn het werven van vrijwilligers en het product onder de aandacht van de mensen brengen. Wanneer hier een goed verloop in zit is het belangrijk om te kijken hoe de andere doelstellingen kunnen worden behaald. Allereerst wil ik benadrukken dat het genereren van winst niet direct belangrijk is, maar dat mijn zakenpartner en ik wel een marktconform salaris kunnen ontvangen voor de werkzaamheden die wij verrichten, zodat wij onszelf kunnen onderhouden. Uiteraard moet ik nog invulling zien te vinden in het rehabilitatie traject van de vrijwilliger in kwestie. De kernpunten zijn voor mij hierin nog niet 1,2,3 helder, maar schat ik niet in als onmogelijk om toe te passen naast het runnen van de lunchroom. In het topic heb ik verder wel uitgelicht dat ik al in loondienst ben van het Leger des Heils en al een aantal jaar ervaring heb met deze doelgroep. Ik begeleid ook een aantal clienten die werkzaam zijn bij soortgelijke ondernemingen. Zij hebben zichzelf al binnen een traject van het Leger des Heils bewezen en zijn zodoende doorgestroomd. Ik zal dan ook beroep doen op dit soort clienten/vrijwilligers.
 11. @Branko CollinIk wil een ANBI stichting zijn, zodat ik geen belasting hoef te betalen over de subsidies/giften die ik krijg. Dit geld blijft uiteraard binnen de stichting en kan worden geinvesteerd in nieuwe facilitieten. Op het moment heb ik geen statuten die zich hiervoor willen verlenen. Daarbij komt dat ik een eigen visie heb en met mijn zakenpartner hierin op 1 lijn zit. Het is niet vanzelfsprekend om iemand te vinden die zich geroepen voelt om zich bij de stichting te voegen.
 12. @MrHTTP bedankt! Ik ga het morgen eens even doornemen en het even laten bezinken!
 13. @2espoorHet vooral hebben van goedkoop personeel zoals jij dat benoemd is een leuke bijkomstigheid. Het werken met deze mensen en daarbij een onderneming is de daadwerkelijke drijfveer. Zelf begeleid ik een aantal psychiatrische clienten die vanuit een traject binnen de organisatie doorstromen naar participatieplekken als die ik wil gaan opzetten. Hierdoor vindt er dus eigenlijk al een selectie plaats van clienten die zichzelf op 1 of andere manier hebben bewezen. Uiteraard moet je rekening kunnen houden met verzuim, dit is mij zeer zeker bekend. Zelf denk ik dit te kunnen oplossen door voldoende boventallig personeel in te zetten zodat er altijd voldoende bezetting is. Subsidies zou ik willen aanvragen bij het oranjefonds en zou willen kijken of er enige support kan komen vanuit de gemeente. Hoe en wanneer er begeleiding geboden kan worden zou ik nog moeten uitzoeken.
 14. @Highionee dat heeft nog niemand gevraagd. Op het moment ben ik eigenaar van een succesvol eenmanszaakje die exclusieve sportschoenen in - en verkoopt. Doordat ik op het moment in loondienst zit bij het Leger des Heils en heb ik veel ervaring opgedaan met de doelgroep. Hierdoor is mijn expertise/verlangen gegroeid om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met deze mensen. Mijn zakelijk instinct zegt dat het openen van een lunchroom concept die ik in mijn hoofd heb kan gaan werken. Mijn zakenpartner heeft +/- 10 jaar werkervaring in de horeca en werkt sinds 3 jaar met gehandicapten. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik voldoende vertrouwen heb om dit idee uit te werken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept