Jump to content

Jannekee

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  expert advies
 1. Bedankt allemaal voor het meedenken! - Er is altijd een professional als extra achterwacht bereikbaar voor als de student er niet uit komt. Deze heeft echter een mindere connectie met de client. Het concept is zo veel mogelijk gebaseerd op support van 'buddy's' (voor en door studenten). Buiten de 30 uur ingehuurde professionals per week, in het de bedoeling dat de helpende studenten zoveel mogelijk het eerste aanspreekpunt zijn en de professionals zoveel mogelijk uit zicht zijn. De begeleidende studenten hanteren een 'informele' begeleidingsvorm, maar ik wil wel op ze kunnen rekenen (formele afspraken). Wellicht het begrip vrijwilligers dan geen goed idee? - bedankt voor je feedback. Ik denk dat ik het begrip 'vrijwilligers' onterecht heb gebruikt. De studenten doen het vanuit passie maar ik wil ze er wel een vergoeding voor geven. Voor de actieve uren (circa 8 uur per week) is het minimumloon prima volgens de CAO. Voor de inactieve uren waarbij de student enkel op afstand bereikbaar is in geval van nood, is de CAO qua budget niet haalbaar. Dat zou betekenen dat er iedere nacht een officiële 'slaapdienst' betaald moet worden en aanwezigheidsuren overdag. Met alle bijkomende toeslagen. Daarbij krijgt het daarmee een heel 'klinisch' karakter van slaapdiensten, waar wij juist de informele 'ik ben er voor je als er echt iets is' willen hanteren. Natuurlijk word er een passend tarief afgesproken waar de student tevreden mee is. Maar standaard circa 150 euro uitbetalen per nacht (CAO) terwijl er maar 1x per 3 maanden iets gebeurt is niet betaalbaar voor de kleinschaligheid die wij bieden. Klopt helemaal! Professionals doen de begeleiding. De studenten zijn er voor extra activiteiten, support en beschikbaarheid. Er is samenwerking met een grotere zorginstelling waarop de student 24/7 kan terugvallen als ze er niet uitkomt. Wanneer nodig is er dan direct professionele hulp beschikbaar.
 2. Voor een vernieuwend wooninitiatief binnen de zorg ben ik op zoek naar een alternatieve constructie voor loondienst met bijbehorende CAO GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Voor de 8 inwoners is er ongeveer 30 uur per week zorgpersoneel in loondienst aanwezig voor begeleiding. Daarbuiten moet er 24/7 iemand beschikbaar & bereikbaar zijn in geval van nood. Het 168 uur per week inhuren van zorgpersoneel volgens het uurloon + onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO ggz is niet mogelijk. Dit kan niet binnen het budget. Het idee is om studenten of starters te betrekken bij het wooninitiatief die die gezamenlijk om de beurt mobiel bereikbaar en beschikbaar zijn. Dit is alleen in geval van nood en zal meestal dan ook niet nodig zijn. Daarnaast fungeren ze als 'buddy' voor de bewoners en organiseren ze leuke activiteiten. Het bedraagt ongeveer 8 uur per week 'buddy werk' op locatie en daarnaast 1 middag en circa 1 a 2 nachten per week bereikbaarheid vanuit huis in geval van nood. mijn vraag: Hoe kan ik de meehelpende studenten een 'informeel' tarief geven per maand die buiten de CAO GGZ valt? Dus niet volgens dagdiensten, slaapdiensten etc. maar volgens een informele en flexibele structuur. Alle (out-of-the-box) ideeën zijn helemaal welkom ! Opties: 1. Studenten als vrijwilligers Het aanbieden van een gratis woning + betalen van collegegeld. Ik zie dat sommige ondernemingen studenten inzetten onder het mom van 'vrijwilligerswerk' en in ruil daarvoor een woning geven. Echter, hiermee overschrijd je toch het maximum van 170 euro per maand aan vrijwilligerswerk vergoeding? Hoe doen zij dit? Weet iemand hoe het mogelijk is om circa 600 euro per maand (in natura) te geven aan de studenten in de functie als vrijwilliger? 2. Studenten als ondernemers binnen een fiscale constructie Wellicht binnen een coöperatie? Dat ze gezamenlijk maandelijks een bedrag verdelen naar ratio? Het wooninitiatief huurt dan de coöperatie of andere rechtsvorm in voor haar diensten. Extra voordeel: ik wil werken op een zelfsturend team, dus dat is misschien leuk dat ze zelf het budget kunnen beheren. Nadeel: ik wil de studenten compleet ontzorgen en het liefst ze niet verplicht ondernemer laten worden of opzadelen met andere rompslomp. Of worden de studenten geen ondernemer bij een coöperatie en komen de inkomsten binnen bij 'overige werkzaamheden'? 3. Payroll is niet mogelijk.. De primaire arbeidsvoorwaarden van de GGZ gelden dan. 4. Andere opties? Ik hoor het graag! Alvast super bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept