Jump to content

EL_Wouter

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen

Company info

 • Company or organization name
  Entrepreneurial Leap
 • Email
  wouter@entrepreneurialleap.eu
 1. Bedankt prinsrachid! Erg verhelderend voor me, waarmee ik nu eindelijk (denk te) begrijp(en) hoe het in elkaar steekt. En daarmee met je eens dat, vanwege het achteraf moeten corrigeren bij de IB aangifte, het dus in het boekhoudpakket omslachtig / niet transparant is. Nogmaals, merci!
 2. Hallo allen, Ik loop tegen een probleem aan met het boeken van zakenlunches/-diners. Het gaat me niet om het pakket (MoneyMonk), maar aangezien ik met hun in een discussie zit (en er niet uitkom) zou ik graag een second opinion horen. M.a.w. ik wil het gewoon graag snappen. De case is als volgt; stel ik ga happen met een zakelijke contact en pin het totale bedrag van €109,-. Op de bon staat dan €100,- aan eten en €9,- aan BTW. Wat ik begrijp van de belastingregels is dat ik de BTW niet mag opvoeren (immers genuttigd in horecagelegenheid) en 20% van de kosten als privé dien te zien. Lang verhaal kort - ik mag €80,- opvoeren en €29,- niet. 1e vraag: klopt dit? Ik kan het nu op twee manieren automatisch door MoneyMonk laten inboeken. Zonder dat helemaal uit te diepen is het resultaat van die opties, bij: 1. €87,20 op grootboekrekening 'zakenlunch of -diner in horeca' en €21,80 op grootboekrekening 'privé', geen boekingen op een BTW grootboekrekening 2. €80,- op grootboekrekening 'zakenlunch of -diner in horeca' en €21,80 op grootboekrekening 'privé', en een credit boeking op grootboekrekening 'BTW voorbelasting' In mijn optiek kloppen dus beide opties niet (en boek het nu handmatig). MoneyMonk is er echter van overtuigd dat het wel klopt en daarom begin ik te twijfelen of mijn handmatige boekingen dan wel kloppen. 2e vraag: is er iemand die hier wat licht op kan schijnen? Alvast bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept