Ga naar inhoud

TMeA2009

Junior
 • Aantal berichten

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Tiel Management en Advies
 • Email
  frans.tiel@ziggo.nl

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  kunnen helpen bij opstellen jaarrekening
 1. Oeps... Ik ga ermee aan de slag voor 2018. Dankjewel!
 2. Dag Rik, Ik had in 2017 als in 2018 recht op de KOR. Zowel in de jaarstukken van 2017 (en de IB aangifte) als in die van 2018 heb ik "incl. BTW" bedragen gebruikt. Moet ik nu alles omzetten naar "excl. BTW" bedragen en de aangifte van 2017 corrigeren en opnieuw doen?
 3. Op dit moment ben ik bezig met de V&W en Balans van 2018. In 2018 heb ik BTW terugontvangen over 2017. Dit heb ik als baten in de V&W opgenomen van 2018. Iets zegt me dat dat niet zo moet. Het heeft naar mijn gevoel niets te maken met de V&W van 2018, maar is gewoon een ontvangst die nog moest binnen komen. De BTW die ik over 2018 heb teruggevraagd en ontvangen hoort naar mijn mening wel als baten in de V&W 2018 thuis. Kan iemand mij uit mijn onzekerheid helpen?
 4. Volgens mij zijn we er uit. Dankjewel voor je snelle reactie.
 5. Je eerste zin: OK, dan heb ik dat tenminste begrepen. Tweede alinea: Was een typefoutje. Ik had het idd op overlopende passiva geboekt. Dus in mijn balans 2018 moet ik deze post creditzijde als post "Aan bank €804" opnemen. Derde alinea: Ik heb geen boekhoudpakket met rekeningschema, maar ik doe alles in Excel.
 6. Ik heb (nog) geen tegenboeking gedaan. Dat is misschien wel precies mijn vraag: Met welke term duid ik die tegenboeking dan aan en op welke plaats (activa, passiva, resultatenrekening) komt die dan te staan?
 7. Dag Rik, Dank voor je snelle reactie. Het betreft idd de 50,19 per km, dus er is blijkbaar geen BTW issue. De jaarrekening 2018 is nog niet gereed. Ik zit er nog midden in. Allereerst wil ik in de jaarrekening 2018 deze betaling van €804 naar privé graag wegboeken, maar ik heb geen idee waar ik dat dan moet doen. In de balans? op welke plaats dan?
 8. Ik heb een eenmanszaak en moet mijn balans en winst- en verliesrekening in orde hebben om mijn IB aangifte te kunnen doen. Nu heb ik in 2017 bedrijfsmatig €804 reiskosten gemaakt, die ik in 2018 aan mij privé heb uitbetaald. In de W&V 2017 heb ik deze post opgenomen als "Autokostenvergoedingen". In de balans 2017 heb ik deze post opgenomen als "Overlopende activa". Tot zover lijkt het te kloppen. Naar mijn mening hoort deze post niet in de W&V van 2018 thuis. Mijn vraag is nu hoe ik deze post in de balans van 2018 moet laten terugkomen. - onder welke rubriek? - moet ik hierbij nog rekening houden met een BTW component?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké