Jump to content

AnnaSuzanne

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • First name
  Anna
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
 1. Bedankt voor jullie antwoorden. Dus als ik het goed begrijp moet er een onderscheid gemaakt worden tussen de omzetbelasting en de jaarafrekening. Waarom zijn ze dan wel zakelijk aftrekbaar voor de btw?
 2. Echt kantoorkosten zoals een bureaustoel, een bureau etc.
 3. Zijn kantoorkosten zakelijk aftrekbaar bij een kantoor aan huis indien deze ruimte niet onder de regels vallen van kantoorruimte aan huis? Dit gaat om een koophuis.
 4. Oké bedankt! Kortom als ik in veelvoud dezelfde “potjes” zou aanschaffen dan zou het een ander verhaal zijn. Ik heb momenteel inderdaad van alles niet meer als 1 item, soms gebruik ik deze een langere periode. De gehele koffer heeft een nu max. waarde van inderdaad ong.1500 euro. Vinden jullie dat er een grens is aan de hoeveelheid/waarde zonder over voorraad te spreken. Stel ik schaf voor 3000 euro per jaar aan? (En werk fulltime met goede omzet) Of gaat het meer om de hoeveelheid van hetzelfde product? Bedankt voor de reacties!
 5. Dat was ook mijn gedachtegang in eerste instantie aangezien mijn totale koffer ongeveer 1500 euro waard is en ik van alle producten maar 1 stuk heb. Alleen bracht onderstaande mij tot twijfel. Omdat het plezier en de opbrengst die ik uit sommige van deze producten behaal wel over meerdere jaren verspreid kan zijn. Het gross niet, vandaar het 10% idee.
 6. Mij werk speelt zich voornamelijk af in Nederland. Mijn klanten zijn particulieren maar ook bedrijven.
 7. Dit lijkt mij een goede oplossing. Deze ijzeren voorraad neem ik dan niet direct mee als kosten? Of hoe verwerk ik dit in mijn boekhouding? Stel ik heb 1000 euro aan visagie spullen aangeschaft?
 8. Bedankt voor het antwoord. Ik denk dat dit voor mij nogal moeilijk te bepalen is. Sommige producten gebruik ik wellicht langer dan een jaar maar het grootste gedeelte niet. Is het dan wijsheid een basispercentage van 10% van mijn koffer op te nemen als voorraad? Of zal ik per product moeten kijken. Vaak word alles vanzelf aangevuld en vernieuwd, dus dit maakt het nogal gecompliceerd. Als ik iets als voorraad op neem boek ik het niet direct als kosten toch.
 9. Ik ben werkzaam als visagist en zit met de vraag of ik voorraad op mijn balans moet opnemen ja of te nee. Van alle producten die ik gebruik is een deel standaard in mijn koffer. Maar grotendeels moet ik dit vervangen in verband met houdbaarheidsdatum en het opgaan ervan. Ook wisselen de seizoenen heel veel en worden kleuren vaak vervangen en dergelijke. Tot op heden heb ik alle kosten volledig afgeboekt en geen voorraad vermeld op de balans. Maar wellicht denken jullie daar anders over?
 10. Beste, Ik werk sinds kort als zzp'er. Nu moet ik voor een maand naar het buitenland voor mijn werk. Ik vroeg me af of ik de kosten van mijn privé reisverzekering van die desbetreffende maand zakelijk kan aftrekken. Moet ik überhaupt een zakelijke reisverzekering afsluiten wil ik deze kosten zakelijk aftrekbaar maken? Hopelijk kan iemand een antwoord geven op mijn vraag. Groetjes
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept