Jump to content

alanomartine

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  anders
 • Country
  nederland
 • First name
  alano
 • Last name
  martine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  expert advies

Company info

 • Location
  oisterwijk
 1. Dank voor je reactie. Dit is een voorbereiding op een gesprek met een adviseur (die de twee hebben voorgesteld) Daarom wilde ik enig sinds voorbereid het gesprek in gaan. :)
 2. Is dit niet wat mijn andere twee vennoten willen op dit moment? Ze hebben aangegeven met hun bestaande bv een nieuwe VOF in te schrijven waarin ik betrokken ben. (ik ben echter geen vennoot van de bv).
 3. Dag allen, Allereerst bedankt voor de respons. Ik had niet verwacht dat dit forum zó actief was. Uit jullie berichten kan ik concluderen dat jullie het idee hebben dat ik geen vooronderzoek (dan wel te mager vooronderzoek gedaan) heb betreft de (fiscale) risico's, risico technische verschillen. Dit begrijp ik, omdat het niet in mijn post is vermeld. Echter is er wel degelijk flink wat onderzoek aan dit forum bericht vooraf gegaan. Ik weet de verschillen tussen een VOF en BV, wat voor voor en nadelen, administratieve lasten en dergelijke eraan vast zitten. Maar dat is niet wat ik graag wil weten. De insteek van deze forum post komt neer op de vraag: "Wat is de verstandigste keuze met betrekking tot de twee geschetste opties in dit forum bericht?" Ik zou graag advies willen hebben wat de verstandigste keuze op gebied van (verminderen van persoonlijke risico's). In deze post wordt uitgelegd voor welke constructie de andere twee vennoten willen gaan. Hierin lees ik dus al een aantal nadelen die ik graag zou willen vermijden. @Roel J heeft al een goed voorschot gedaan betreft een advies/antwoord wat ik zoek op mijn vraag. Hopelijk biedt dit wat verduidelijking, en zo niet, verwacht ik concrete vragen vanuit jullie.
 4. Goede middag allen, Momenteel sta ik op het punt om een bedrijf in te schrijven met 2 vennoten (vrienden van mij). Deze twee vrienden hebben op dit moment al een BV ingeschreven. Ik ben een beginnend ondernemer en heb nog nooit eerder een bedrijf ingeschreven bij de KVK. Concreet is mijn vraag wat de meest rationele beslissing is met betrekking tot de twee voorstellen die ik hieronder heb genoteerd. (wellicht zijn er ook andere opties die jullie mij kunnen aanbevelen) Over het bedrijf dat ingeschreven dient te worden Het bedrijf bevat 3 vennoten die onderlinge verdeling hebben van aandelen. 33% 33% 33%. Er is potentieel om te groeien naar een groot bedrijf die grote omzet kan draaien. (waardoor een bv uiteindelijk voordeliger zou gaan worden). Echter was mijn analyse dat een VOF op dit moment een handigere keuze was omdat dit minder opstart kosten heeft, en wij altijd op een later moment kunnen opstappen naar een BV. Daarnaast zijn er nu nog geen actieve klanten, waardoor wij ook niet direct kunnen voldoen aan de 42.000 euro per jaar per vennoot. Optie 1 De bestaande bv (waar ik geen deel van uitmaak) wordt gekoppeld met een nieuwe VOF (waar ik wel deel van uitmaak). Wat zijn de voordelen, nadelen, risico's van deze constructie? Optie 2 Er wordt een nieuwe VOF of BV opgericht die niets te maken heeft met de bestaande bv. In het geval een BV zullen er aparte holdings gemaakt worden per persoon die aandeel hebben in de nieuwe bv die ingeschreven wordt. Wat zijn de voordelen, nadelen, risico's van deze constructie? Graag jullie advies naar mij wat ik het beste kan doen om risico zo laag mogelijk te houden. Wat is het verstandigst? Indien u meer informatie gewenst heeft, verneem ik dat graag. Met vriendelijke groet.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept